Temsa Safir Plus Balıkesir Yolunda Yandı

Balıkesir'de yolcu otobüsü yandı: Biri çocuk 5 kişi hayatını kaybetti.

Balıkesir'de yolcu otobüsünde çıkan yangında ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı. Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, 'Yolcularımızdan 5'i hayatını kaybetti. İlk bilgilerde 3 yetişkin, 2 çocuk şeklinde vermiştik; ama son durum 4 yetişkin, 1 de çocuk şeklinde' dedi. Yangının ardından otobüs şoförü gözaltına alındı. Sürücü, 'Aracımızın ekranında 'yangın ışığı' yandı. Otobüsü durdurup, kapıları açtım, yolculara aracı hemen boşaltmalarını söyledim. Kapılar açılınca alevler otobüsü kaplamaya başladı. Alevler çok hızlı şekilde otobüsü kapladı, büyük panik yaşandı" dedi.

1564767892815.png

YARALILARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU;

Yaralılardan Saniye Yılmaz, Dursun ATA, Elif ATA, Merve Pehlivanoğlu ve Semra Başar, Atatürk Şehir Hastanesi'nde, Türkan Tansuoğlu, İhsan Ali Hamsioğlu, Elif Kurtar ve Sude Kurtar, Balıkesir Devlet Hastanesi'nde, Güler Tezel, Seher Yonter, Özgün Okur, Övgü Okur, Hüseyin Emre Kahraman ve Berra Kahraman ise İvrindi Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Yangında hayatını kaybedenlerin kimliklerinin tespiti için çalışmalar sürüyor.

Kendi yorumum;

Otobüsde yangın orta kapıda başladı. Bunun sebebi muavinin çay ocağını susuz bırakması. Kaptanın herhangibi bir suçu yok. Tüm suç muavine ait.

Kaynak: Son dakika... Balıkesir'de yolcu otobüsü yandı: Biri çocuk 5 kişi hayatını kaybetti

Son düzenleyen: Moderatör:
Kahveyi, suyu bahane etmesin kimse, bizim memlekette maalesef ne kadar geçmişi kirli, hırsız, arsız, içeri girmiş çıkmış insan varsa şoförlük yapıyor daha geçen sene servis şoförü içeride 5 yaşında çocuğu unutum ölmesine neden olmadı mı? Çevrenize bakın ne kadar taksici, dolmuşçu servis şoförü varsa neredeyse %90'ı belalı, kavgacı, kural tanımaz insanlar.

Bu sistemin komple değişmesi gerekmekte, asıl dikkatle özenle seçilip can taşıdığı için çok sıkı denetimler geçirmesi gerek bu şoför grubu aksine ehliyeti alan SRC alıp yollara çıkıyor.

Kahveyi, suyu bahane etmesin kimse, bizim memlekette maalesef ne kadar geçmişi kirli, hırsız, arsız, içeri girmiş çıkmış insan varsa şoförlük yapıyor daha geçen sene servis şoförü içeride 5 yaşında çocuğu unutum ölmesine neden olmadı mı? Çevrenize bakın ne kadar taksici, dolmuşçu servis şoförü varsa neredeyse %90'ı belalı, kavgacı, kural tanımaz insanlar.

Bu sistemin komple değişmesi gerekmekte, asıl dikkatle özenle seçilip can taşıdığı için çok sıkı denetimler geçirmesi gerek bu şoför grubu aksine ehliyeti alan SRC alıp yollara çıkıyor.
Sektörü bilmiyorsunu ve yanlış konuşuyorsunuz. Minik bir araştırma yapmanızı tavsiye ederim. Yangının şöförle alakası yok. Adam neden 5 kişinin ölmesini istesin ki ?

Sektörü bilmiyorsunu ve yanlış konuşuyorsunuz. Minik bir araştırma yapmanızı tavsiye ederim. Yangının şöförle alakası yok. Adam neden 5 kişinin ölmesini istesin ki ?

Arkadaşım bu işin eğitimi almış bir şoför ve muavin olsaydı en kötü çekiç ile camları kırar önce yolcuların tahliyesini sağlardı, Ayrıca doğal gaz patlaması yaşamıyorsun altı üstü bir yangın çıkıyor, bir yangın ne kadar hızlı yayılabilir? Demek ki şoför ve muavin'in olaya müdahalesi ( yangını fark etme, aracı sağa çekme, otobüsü boşaltma) geç kalınmıştır. Ayrıca diyelim ki kahve makinesinden yangın çıktı kim suçlu şimdi yolcular mı? kahve makinesi mi?

Yapmayın hocam sektörü çok çok iyi biliyorum merak etmeyin, Yine diyorum şoför grubunun %90'ı eğitimsiz, belalı, sicili bozuk ve kural tanımaz insanlar ( Hepsi demiyorum %90'ı diyorum )

Bu insanlar can taşıyor, sizin çocuğunuz yakınınız o yangında yansaydı ( Allah korusun ) acaba aynı şekilde yanlış düşündüğümü mü söyleyecektiniz yoksa kahve makinesine mi suç bulacaktınız merak ediyorum gerçekten.

@Spotter Rusya da bizden pek farklı değil.
Mercedes-Benz de bir zahmet edip oraya aşırı ısı koruması koyabilirdi. Bir otobüse dünyanın parasını alıyorlar. Bir sıcaklık koruması kaç $ olabilir ki?
Mercedes otobüslerde çıkan yangınların sebebi 10 numara yağ. Isıtıcıdan yangın çıktığını hiç duymadım.
Arkadaşım bu işin eğitimi almış bir şoför ve muavin olsaydı en kötü çekiç ile camları kırar önce yolcuların tahliyesini sağlardı, Ayrıca doğal gaz patlaması yaşamıyorsun altı üstü bir yangın çıkıyor, bir yangın ne kadar hızlı yayılabilir? Demek ki şoför ve muavin'in olaya müdahalesi ( yangını fark etme, aracı sağa çekme, otobüsü boşaltma) geç kalınmıştır. Ayrıca diyelim ki kahve makinesinden yangın çıktı kim suçlu şimdi yolcular mı? kahve makinesi mi?

Yapmayın hocam sektörü çok çok iyi biliyorum merak etmeyin, Yine diyorum şoför grubunun %90'ı eğitimsiz, belalı, sicili bozuk ve kural tanımaz insanlar ( Hepsi demiyorum %90'ı diyorum )

Bu insanlar can taşıyor, sizin çocuğunuz yakınınız o yangında yansaydı ( Allah korusun ) acaba aynı şekilde yanlış düşündüğümü mü söyleyecektiniz yoksa kahve makinesine mi suç bulacaktınız merak ediyorum gerçekten.
Bu durumda suçlu muavin çünkü oranın sorumluluğu muavinde. Bir yangın ne kadar hızlı yayılabilir demişsin kullanılan malzemenin kalitesine göre değişir.

Öncelikle yangının yayılma sebebi kaptan tahliye için kapıları açtığı zaman içeri hava giriyor ve çok hızlı şekilde yangın büyüyor. Kaptan duman çıktığını fark ettiği için sağ çekiyor. Şöförlerin suçu yok. Araçta ikramı host yada muavin dağıtır. Kahve makinesi vs sorumlulukları onlara aittir. Ek olarak camı kıracak kişi kaptan değil, yolculardır. Yazdıklarım yanlış anlaşılmasın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı