TEOG Başarılı Olmak Programlı Çalışma

• Konuyu başlatan alkapon64
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 924
A

alkapon64

Ziyaretçi
TEOG sınavına gireceğim. Hedefim Uşak Fen Lisesi bunun için program yapmam gerek fakat saatlerimi ayarlayamıyorum sürekli değişiyor. Bana şu saatlerde şunu yap gibi değilde şu gün şu derslerden 40'ar soru çözme gibi bir program lazım tam olarak. Nasıl başarılı olabilirim ?

İlk önce okuldan dönüş, yemek, televizyon, uyku ve diğer ihtiyaçların için belirli bir zaman ayırmalısın. Daha sonra da en verimli ders çalıştığın saatleri belirleyerek o saatlerde en anlamadığın veya en önemli olan dersi çalışmalısın. Dershaneciler gibi program yapmak çok zamanını alır. Hele de elle yazarsan. Bunun yerine kendine dinlenme zamanını filan ayırdıktan sonra kaç ders yapacağını belirle. Mesela 30 dakika ders + 5 dakika mola ve toplam 4 ders yapacağım, ayrıca ödevler için 1-1,5 saat süre ayıracağım diyorsan ona göre hazırlığını yap. Soru çözme işini de konuları iyice kavradıktan sonra yap. Sorularda eksiklerin çıkarsa konuları tekrardan incele veya farklı kaynaklardan çalış.

Farklı kaynaklardan çalışırsan bir kaynakta anlatılmayan öbür kaynakta anlatılabilir. Böylece daha fazla şey öğrenmiş olursun. Ama 10-15 tane kaynaktan bahsetmiyorum. 1.si okulda öğrendiklerinse 2. si muhtemelen yardımcı kaynağındır. Eğer konuyu iyi anlamadığını hissedersen 3. kaynak olarak internetten videolara bakabilirsin. Son zamanlarda kullanılabilir çok fazla kaynak çıktı.

Bu çoğu kişinin en çok yaşadığı problem. Yapacağın şey böyle olur olmaz zamanlarda işin çıkarsa, fazladan ödev verilirse veya eve geç gelirsem diye düşünüp ona göre kaç ders yapabileceğini ve kaç dakika çalışabileceğini kestirmen gerekiyor. Eğer bir program yapacaksan buna artık hayatını alıştırman gerekiyor. Yoksa 2-3 ay programa sadık kalırsın sonrasında işine yaramaz ve üniversite sınavında tekrar aynı şeylerden yakınırsın. Üniversiteye geçtiğinde de aynı şey olacak. Öyle lay lay lom gezip dolaşıp, derslere çalışmayayım da oyun oynayayım diyemeyeceksin. Liseye geçince de ooh be artık bitti keyfime bakarım, ders çalışmam diyemeyeceksin. Hayatın şu anda bile bir programa göre ilerliyor. Ama çok düzensiz. Atıyorum sen saat 11 de yatıp 8 de kalkıyorsun, 2 saat bilgisayar oynuyorsun ama vakitleri çok değişken. 3 saat ders çalışıyorsun ama bazen çalışmıyorsun. Bu da bir program ama çok düzensiz bir program. Eğer kendini bir düzene sokarsan hem vakit kazanırsın hem de daha az yorulursun. Bunu sadece ders çalışma üzerine yapayım gerisi kalsın deme yani. Şimdiden kendi yaşam tarzını oluşturmaya bak ama özgün ol ve tüm ihtimalleri düşün, kendi hobilerini, isteklerini asla unutma. Yani basketbol veya futbol oynayacaksan her gün oyna ama dersini de çalış.

Önemli olan üniversite kazanmak. Liseyi kazandın da artık bitti demeyeceksin. Lisede temeli sağlam olması lazım yok lise 4 de çalışırım diye bir şey yok öyle yaparsan zorlanırsın. Ben şahidim. Kısaca bir şey anlamazsın. Ortaokul da öyle eğer temelin varsa test çözmen yeterli olacaktır. Çünkü; yanlışların çözerek öğreniyorsun..

Zaten basketbol futbol falan oynuyorum. Okulumuz önümüzdeki hafta tam güne geçebilir. Şimdi programım yok rastgele çalışıyorum. Birde dışarda oynadığım basketbol ve futbolun zamanı olmuyor. Yani pazartesi salı giderim perşembe gidemem gibi gibi ama şuanlık her gün oynuyorum. İlerde oynayamam. İleriye dönük bir program yapmam gerek fakat bu konuda bilgim yok rehber hocası da yapmıyor. Eğer TEOG'da başarılı olursam iyi bir liseye giderim ordanda iyi bir üniversiteye giderim diye düşünüyorum.

Birde şöyle bir sorunum var benim dışarı çıkıp çıkmamam arkadaşlarıma bağlı durumda. Bazen çıkıyorum bazen çıkamıyorum akşamüstü vakitleri oluyor. Birde saatler geriye alınacak onuda hesaplamak lazım tam olarak yapamadım eğer saatlerin geri alınmasını beklerken düzensiz çalışırsam çok vakit kaybetmiş olurum ne yapacağım bilmiyorum programımı hala yapamadım.Ha birde okulun tam gün olup olmayacağı da belli değil tam gün olabilir veya olamaz ikide bir yeni program mı yapacağım? bu 3 sorunu dikkate almak gerek veya hava bir gün iyi olur çıkarım bir gün kötü olur çıkamam programa uyamam. Lütfen yardım edin.

Buyur kardeşim geçmiş yılların teog sorularını derledim bende teoga hazırlanıyorum ilk olarak şunu söyleyeyim evde ders çalışma kütüphanede daha iyi oluyor.
Yandex.Disk

Whatsapp skaype gibi uygulamaları kullanıyor musunuz.Bu teog soruları gibi dosyalar hazırladıkça bilgilendiridim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı