TEOG'a Çalışıpta Başarısız Olmak

Batuhan05

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar ben ikinci TEOG matematikten 8 yanlış yaptım. Final dershanesine gidiyorum. Onların kitaplarını rahatlıkla çözüyorum. Genelikle de 1 veya 2 yanlışım çıkıyor. Sizce bunu nedeni ne olabilir ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle konuyla tamamen alakasız cevaplar yazılmış, yetkililer ilgilenecektir, konuya gelince; dershane soru yapılarıyla TEOG sınavı soruları farklı yapılarda olabilir yani bilemiyorum öyle tahmin ediyorum TEOG'a girmediğim için, bizim zamanımızda SBS vardı. Dershanede sorular kolay olabiliyor öğrencilerin sınavdan önce kötü sonuçlar alıp moral bozukluğu yaşamasın diye, yani anlatmak istediğim iki platformun soru yapıları farklı olabiliyor.

Geçmiş olsun öncelikle. Ama her şey zekaya çalışmaya bakmıyor işte. Biraz şans lazım. Hem belki gelecekte bir iş bulacaksın, işine bağlanacaksın ve seveceksin. Kim bilebilir ki? Matematik okuyup Knorr'da şef olmuş, ondan sonrada Unilever'de CIO yardımcısı olmuş birini tanıyorum. Her şey olabilir yani. Takma kafana. Belki bir gün şansın yüzüne güler. (İyi anlamda.)

Benim zamanımda malum sınavın adı OKS idi ve matematikten 11 - 12 netim vardı. Sınavdan önce oturup çözdüğüm son iki Sabah denemesi 96 ve 100 netti. 21 gün çalışmıştım, belki de ondandır dedim. Sınavda yer yer saçma sapan sorular da karşına çıkabiliyor, kolay olabiliyor, zor olabiliyor. Kader kısmet işi biraz da, bizim sınavlar sıkıntı, fazla kurcalama, opsiyonlarını değerlendir ve zaman kaybetmeden eğitimine devam etmeye bak.

Kardeş asıl önemli olan YGS. İngilizce ve matematik iyi ise YGS senin. Matematikten 8 yanlışın çıkmış ama belki heyecan yaptın. Bilemezsin. Sen YGS'ye odaklan. Fen lisesinin ne avantajı var ki? Ama kazanabiliyorsan kazan. Ha fen lisesinde, ha düz lisede okusan ne fark eder. Üniversite okuman yeter. Ama sen geleceğe bak. Boğaziçi hedefin olsun. İnşallah sınav sonucun iyidir. Ve Boğaziçi'ni kazanmak yerine MİT, Harvard, ya da Oxford Üniversitesini kazan daha iyi. Ama önce Boğaziçi için uygun puanı al.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı