TEOG'a Çalışıpta Başarısız Olmak

Kardeş asıl önemli olan YGS. İngilizce ve matematik iyi ise YGS senin. Matematikten 8 yanlışın çıkmış ama belki heyecan yaptın. Bilemezsin. Sen YGS'ye odaklan. Fen lisesinin ne avantajı var ki? Ama kazanabiliyorsan kazan. Ha fen lisesinde, ha düz lisede okusan ne fark eder. Üniversite okuman yeter. Ama sen geleceğe bak. Boğaziçi hedefin olsun. İnşallah sınav sonucun iyidir. Ve Boğaziçi'ni kazanmak yerine MİT, Harvard, ya da Oxford Üniversitesini kazan daha iyi. Ama önce Boğaziçi için uygun puanı al.
Fen lisesinde alan derslerinin haftalık ders sayısı daha fazla, sayısal derslerinin iyi öğretmenleri fen lisesi öğrencileri sayısala daha çok ilgi duyduğundan fen liselerinde ders vermeyi tercih ediyor. Fakat Fen lisesine girememek dünyanın sonu değil fen lisesi olmayan bir okuldan mezun olsanız da istediğiniz üniversiteyi kazanabilirsiniz. Bu arada myhoko213'ün dediği gibi ingilizce bilmek de şart değil. Matematik ve Türkçe ygs'de sizin için önemli olacak. Fakat asıl önemli olan önce ne yapmak istediğini bilmek. Okumak istediğin bölümü kararlaştırıp o bölümün en iyi olduğu üniversiteye girmeye çalış. Giremeyebilirsin belki ama o da dünyanın sonu değil. Sonuçta bu işler tamamen kendini geliştirmeye bakıyor. Her neyse eğitim hayatında başarılar dilerim iatediğin yerleri kazanırsın

Ben 2015 I. TEOG a girdim inkılaptan iptal olan soruyla 13 yanlışım var 440 gibi bir puan alıyorum matematik ve ingilizcem çok iyi YGS de eğer dediğiniz gibiyse benim güzel bir üniversite kazanma şansım var mı ?

Evet. Daha hayatındaki ilk önemli sınavın. Bundan sonrakilerden bu yaptığın hataları yapmayacaksın heyecan,panik gibi.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı