TEOG'da 487 az mı?

Vay be geçen sene ben de TEOG'dan yüksek alıp PC toplama hayalleri ile yaşıyordum ve yaşadım. :D Övünmek gibi olmasın ( :D ) 497.7811 puan aldım özel okulun fen lisesine tam burslu gittim. Çok basit bir sınavdı ama ben de çok hazırlanmıştım. 487 az bir puan değil, 2.'sinde 490 üzeri almaya çalış. Ve tavsiyem özel fen lisesine gitmen, eğitim çok iyi. Zaten ben 1. sınıftan beri özel okuldayım, 4. sınıfta okuduğum okulun bursluluk sınavını kazanmıştım bu yüzden 5., 6., 7. ve 8. sınıfları para vermeden okudum. :D Özel okuldan şaşmadım o yüzden devlet okulları hakkında bir fikrim yok ama aldığım eğitimden çok memnunum.

Ben de şuan özel okulda okuyorum zaten. Cidden özel okul farkını belli ediyor.
Özelden şaşma derim. Devlet liselerinde (bkz: İstanbul Lisesi ya da eski adıyla İstanbul Erkek Lisesi, Kabataş Lisesi gibi) öğremten atamaları yapıyorlar ve eğitim karmaşıklaşıyor. Özelde böyle bir şey olmadığı için stabil bir eğitim görüyoruz.

Bana göre özel okulda aldığınız şey bina ve "50 kuruş ve tirrek" diyen kişilerden kurtulmanız. Bursluya puanın yetiyorsa özelden burslu oku. Yetmiyorsa bir altı burslu okul. Oda olmaz ise devlet. İyi devlet okullarıda iyidir. Şimdi bende iyi alırdımda biz zamanında sbs diye çalıştık, ilk Teog'a biz girdik. O yüzden düşük oldık(!).

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı