Termal macun değişiminden sonra yaşanan FPS drop

Daha fazla  
Arkadaşlar ben laptop kullanıcısıyım. Benim sorunum 5-6 gün önce başladı. Ben termal macunu değiştirdim, bilgisar ısınıp kapanıyor diye değiştirdikden sonra 1-2 oyun yükledim. PUBG Lite, Zula, Crossfire vb oyunlardan sonra hiçbir şey yokken 2 gün sonra PC FPS düşmesi yemeye başladı. Bu da oyunlarda 5 saniyede bir 30 saniyede bir oluyor. Çözümünü bulamadım. Ben de sizlere danışmak istiyorum.

Sistem:
  • İşlemci: Intel Core™ i5.
  • işlemci modeli: Intel Core i5-5200U.
  • işlemci hızı: 2.20 GHz.
  • işletim sistemi: Windows 10.
  • sistem belleği: 8 GB 1600 MHz.
  • sabit disk (HDD):1 TB.
  • ekran kartı: AMD Radeon™ R7 M260
  • ekran kartı hafızası: 2 GB.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Termal macunu fazla kalın sürmüş olabilirsiniz.
  • Soğutucuyu tam sıkıştırmamış olabilirsiniz.
  • Soğutucuyu çıkartırken termal pad var ise oynatmış olabilirsiniz.
  • Sıcak hava tahliyesi yapılan ızgaraları temizlediniz mi? Toz birikmiş olabilir, bu yüzden sıcak hava içeride birikir.
No-Name dediğimiz kalitesiz / merdiven altı macunlardan sürdüyseniz ısı iletimi iyi olmaz, sorun buda olabilir.

İşlemci fanını tam olarak takmamış olabilirsiniz ben yaptıktan sonra drop sorunum çözüldü.

İşlemci fanı düzgünce çalışıyor onun yüzünden olacağını düşünmüyorum.
Termal macunu tam yayamamış olabilirsiniz, işlemci sıcaklığını kontrol edin, diyebileceğim ekstra bir şey yok :)

Termal macunu sürdükten sonra tekrardan açtım baktım da galiba az geldi diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
İşlemci fanı düzgünce çalışıyor onun yüzünden olacağını düşünmüyorum.

Termal macunu sürdükten sonra tekrardan açtım baktım da galiba az geldi diye düşünüyorum.
Hayır fan bendede düzgün çalışıyordu ama fanın tam oturması gerekiyor 4 kolunun da.

Oyundayken sıcaklık değerleri en fazla kaç oluyor? İşlemci ısınırsa performans yazılımsal olarak otomatik düşer.

Oyundayken sıcaklık değerleri en fazla kaç oluyor? İşlemci ısınırsa performans yazılımsal olarak otomatik düşer.

Reis bugün bir programla yük bindirme yaptım denemek için hem ekran kartı hem işlemciye hem de RAM'a işlemci direkt 100 derece üstünü gördü ve drop yemeyeğe başladı önceden böyle ısınmıyordu.

Reis bugün bir programla yük bindirme yaptım denemek için hem ekran kartı hem işlemciye hem de RAM'a işlemci direkt 100 derece üstünü gördü ve drop yemeyeğe başladı önceden böyle ısınmıyordu.

İşlemcinin fan pinlerinin tam olarak takılı olduğundan emin misin? Yamultmuş olmayasın veya kullandığın termal macun kalitesiz olabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı