Termal macun için Kryonaut vs Hydronaut vs Conductonaut

Bu kadar naut ne zaman çıkmış? Ben bir tek Kryonaut biliyordum. Üçünün ısı iletim değerlerine Google'dan bakın. En yükseğini alın.
 
Bu kadar naut ne zaman çıkmış? Ben bir tek kryonaut biliyordum. Üçünün ısı iletim değerlerine Google'dan bakın. En yükseğini alın.

O iş öyle olmuyor en en yükseği sıvı metal macun oda aliminyuma zarar veriyor bakır yüzey olması lazım.
 
Sıvı metali sürebilirim ve kullanabilirim hakkında bilgiliyim diyorsanız ve cihaz uygunsa sıvı metal. Yoksa kryonaut alıp geçin.
 
İşlemci ve GPU'ya temas eden yerler tamamen bakırsa tartışmasız sıvı metal.

Sistem böyle hocam bakır borular var işlemci ve ekran kartının üstünde sıvı metal daha iyi diye duydum fakat riskli olduğunu söyleyenler var bu nasıl bir risk?

1629549332924.png

Sıvı metali sürebilirim ve kullanabilirim hakkında bilgiliyim diyorsanız ve cihaz uygunsa sıvı metal. Yoksa kryonaut alıp geçin.
Daha önce 2 3 defa macun değiştirdim başarılı bir şekilde fakat sıvı metal nasıl bilmiyorum.
 
Cihazın olası eğilip bükülmelerinde ki plastik kasalarda bu durum çok kolay, sıvı metal macun taşabiliyor ve aşırı iletken olduğu için değdiği devrelerde kısadevreye sebep olabiliyor. Özellikle Tongfang ve ASUS bu işe çok kafa yordu ve bunu güvenli bir şekilde fabrika çıkışlı olarak piyasaya sürmeyi başardılar. Bence icat çıkarmayın sıvı metal macun ile :D.
 
Eğer soğutman aliminyum değil ise sıvı metal en iyi sonucu verecektir ama uygulanması da çok tehlikidir. Çünkü sıvı metal ayrıca elektriği de iletir , yanlışlıkla sürülmemesi gereken yerlere sıvı metal sürerseniz oradan elektrik geçtiğinde kısa devre oluşur ve bilgisayarınıza elveda dersiniz.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı