Termal Macun Sonrası bilgisayar Açılmıyor

alper.kacar

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Victus by HP 16.1 inch Gaming Laptop PC 16-e0000 (2V8Z4AV)
AMD Ryzen 5 5600H
NVIDIA GeForce 3050
16 GB RAM
Meslek
Elektrik - Elektronik Mühendisi
Herkese merhaba,

Bilgisayarıma bugün termal macun sürdüm. Bilgisayarı açtım ama tam süremedim galiba çok ısınmaya başladı ben de yeniden sürmek için açtım, eskisini silip yeniden sürdüm ancak bilgisayarı açamadım bir daha. Sizce ne olmuş olabilir? Neden olmuş olabilir?

Kullandığınız işlemci ve anakart modeli nedir? Bütün güç bağlantılarını yaptığınıza emin misiniz?

En kötü bir durumda termel macunu temizlerken sokete fazla kuvvet uygulayıp soketteki veya işlemci üzerinde pinlere zarar vermiş olabilirsiniz.

Merhaba: macunu sürerken ekran kartını yuvasından cıkattın mı? Eğer çıkattıysan yerine oturup oturmadıgını kontrol et ayrıca ekran kartının güç kaynagından harici beslemelerinin dogrulugunu kontrol et eğer bunları sorunsuz yaptıysan sorun olmamsı lazım bunları denedin hala olmuyor ise detaylı resım at yardımcı olmaya calısalım.

Kullandığınız işlemci ve anakart modeli nedir? Bütün güç bağlantılarını yaptığınıza emin misiniz?

En kötü bir durumda termel macunu temizlerken sokete fazla kuvvet uygulayıp soketteki veya işlemci üzerinde pinlere zarar vermiş olabilirsiniz.
Hp 15 AC-108NT üzerinde yaptım bu işlemi sadece bakır boruyu çıkartıp taktım.
Merhaba: macunu sürerken ekran kartını yuvasından cıkattın mı? Eğer çıkattıysan yerine oturup oturmadıgını kontrol et ayrıca ekran kartının güç kaynagından harici beslemelerinin dogrulugunu kontrol et eğer bunları sorunsuz yaptıysan sorun olmamsı lazım bunları denedin hala olmuyor ise detaylı resım at yardımcı olmaya calısalım.
Laptopta yaptım bu işlemleri ondan dolayı ne ekran kartını ne de işlemciyi çıkartmadım. Sadece bakır soğutma borusunu çıkartıp yerine taktım.

Fan ile işim olmadı laptopta yaptım bu işlemi, yazmayı unutmuşum.
Fan ile nasıl işiniz olmadı? Isı ileten boruları çıkartırken fan ile bağlantısı yok muydu? Bence güç bağlantılarından birkaçını yanlış veya eksik yaptınız. Laptop olduğu için sokete zarar vermiş olamazsınız diye düşünüyorum.

Arkadaki fisi(bataryayi) Hem sıfırlasın hem de statik elektrik olduysa boşalsın. Termal macunu ne ile sildiniz?
Batarya zaten sökülüydü. Normal peçete ile sildim eski macunu.
Fan ile nasıl işiniz olmadı? Isı ileten boruları çıkartırken fan ile bağlantısı yok muydu? Bence güç bağlantılarından birkaçını yanlış veya eksik yaptınız. Laptop olduğu için sokete zarar vermiş olamazsınız diye düşünüyorum.
Fanı sökmeden çıkıyor boru ben de şaşırdım ama öyle. Sadece bakır boruyu çıkarttım onun da vidalarını tek tek sıktım taktım. Güç bağlantısı derken ne demek istediniz? Toplamda 6 vida ile çıktı hepsi. Sadece boruyu söktüm ben başka birşey sökmedim.

Batarya zaten sökülüydü. Normal peçete ile sildim eski macunu.

Fanı sökmeden çıkıyor boru ben de şaşırdım ama öyle. Sadece bakır boruyu çıkarttım onun da vidalarını tek tek sıktım taktım. Güç bağlantısı derken ne demek istediniz? Toplamda 6 vida ile çıktı hepsi. Sadece boruyu söktüm ben başka birşey sökmedim.
BIOS pili varsa onu da sokun, az bekleyin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı