Termal macun sürmeden kullanmak zarar verir mi?

Termal macun sürmemiş olmaları imkansız çünkü oyunlarda dakikalar içinde kapanırdi obur turlu. Siz yine de kaliteli bir macun sürün, zaten vakti de gelmiş.
 
Yüksek ısıdan dolayı performans düşüşü olur diyenler için soruyorum, bu düşüş kalıcı mı olur yoksa ısı yüksek olduğu zamanlarda mı?

Termal macun olmadığı için her halükarda ısınız yükselecektir. Bu olaya sadece performans açısından bakmamanızı tavsiye ederim. Çünkü eğer işlemciniz yüksek sıcaklıklarda uzun süre kalırsa çipin altındaki lehim topları eriyebilir, birbirlerine temas edip kısa devreye sonrasında da işlemcinizin tamamen yanmasına, bozulmasına yol açabilir. Size tavsiyem ucuz da olsa bir termal macun temin edip gereken şekilde uygulamak olacaktır.
 
Bilgisayarı aldığın yer macun sürmez zaten. Hazır üstünde gelmiştir zamanla kurur. 90 küsür dereceler FPS düşüklüğü yapmıyorsa laptop için çok sorun değil bence. 1 yılı doldurduğunda temizletirsin macunu yeniletirsin.
 
Zarar vermese bile kullanmak mantıklı değil. İşlemci koruması performansını kısıtlayarak çok üst düzey ısılara ulaşmasını bir süre engelleyecektir. Ucuzda olsa bir termal macunla yenileme yaparsanız hem daha dengeli bir performans alırsınız hemde kafanızda zarar görür mü diye bir soru işareti kalmaz. Tabi kaliteli bir termal macun kullanmanız faydanıza.
 
Ben ilk bilgisayar aldığımda sene 2005 Ti ve tabii ki de böyle şeyleri bilmiyordum, tam tamına 3 yıl termal macun degişmeden kullandım ve o bilgisayar maşallah hala çalışıyor 😂.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı