Termal macun tercihi

Bir şey olmaz sürebilirsin, kurumuş olanından her türlü iyidir ve herhangi bir zararı yoktur. İşlemcinin etrafını tamamen kaplasın yeter. Fazla kalın olmamak ve taşırmamak şartıyla sürebilirsin.

Ürün galiba bu.

Üzerinde China yazması önemli değil ama performansını bilmediğim için öneremeyeceğim. Test etmek istiyorsan sen bilirsin. Macun sürmeyi abartmanın faydası yok. Fazla sürdüğünde kenarlarından taşar ve israf etmiş olursun sadece. Yüzeyini yağ gibi kaplayacaksın eşit dağıtarak süreceksin.

Zarar gelmez de büyük ihtimalle o macun sıcaklığı düşürmek yerine eskisinden de fazla yapar ya da eskisi ile benzer sıcaklık değerleri alırsın. Yani değiştirdiğine değmez.

Ürün öyle değil, küçük bir tüpte. 4 tane Çince harf var üstünde ve bir adet logo var. GD66 yazıyor. İnternette fotoğrafını bulamadım.

Diğer arkadaşlar sürme demiş fakat, laptop olduğu için çok ısınıyor. 90 95 dereceleri görüyorum. Bunu 80'e bile düşürse kafi benim için.

Ürün bu arkadaşlar.

Dosya Ekleri

• gd-66-1-gr-thermal-grease-termal-macun-10lu-paket__0867470312123982.jpg
    20,3 KB · Görüntüleme: 47
Dediğim şartlarda sürecek olursanız sıcaklığınız düşecektir.

İlk defa süreceğim, internetten gördüğüm kadarıyla laptoplar için işlemcide ve GPU'da bir demir gibi bir şey oluyor onun üzerine süreceğim sanırım. Benim için tek sorun bakır boruyu sökmek olacak umarım zarar vermem.

Ebay ilanında bu macunun ısı iletiminin 1.829 W/M-k olarak belirtilmiş. Sürmenizi tavsiye etmiyorum ben. Sıcaklığı düşürmek için tozlarını alabilirsiniz ya da laptopun kapağını çıkartabilirsiniz.

Bu tür 5-10 liraya satılan çin malı macunlar çok kötü oluyor. Muhtemelen Isı iletkenliği 1w/m-k'nin
altındadır. Boşuna bilgisayarı açıp değiştirmek için uğraşmayın. Değişen bir şey olmaz. En azından kaliteli bir macun edinip onunla değiştirin. Emek çektiğinize değsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…