Tesadüf imkansızlık olasılığı

Evrendeki kaos kavramini formulsuzluk ve kuralsizlik zannediyorsun. Arastirma yapmasi gereken sensin. Cidden, copy paste yapip kirletmek istemiyorum burayi. Gidip en azindan entropi nedir arastir, formuluna bak.
Hocam kalem ile atomu bir tutuyor. Ne anlatsak boş açıkçası.
Süreçleri açıklamak neden açıklamak mıdır ? Burda bilim derseniz ne kadar eminsiniz ?
Sorunuzu daha anlaşılır yazın. Bir şey anlamadım.

Evrendeki kaos kavramini formulsuzluk ve kuralsizlik zannediyorsun. Arastirma yapmasi gereken sensin. Cidden, copy paste yapip kirletmek istemiyorum burayi. Gidip en azindan entropi nedir arastir, formuluna bak.

Ikinci olarak hala su iddiani temellendirmeni bekliyorum:

"Yani senin düşüncene göre kağıtta yazılan bir cümle bir varlık tarafından değil türkçe kurallarıyla oluşmuştur."

Bunu neye dayanarak soyledin?
Kaos demek kuralların olmama durumudur. Yani kaos kelimesi evrende olsaydı bugün bilimin ön kabul nasıl açıklayacaksınız ?
Hocam kalem ile atomu bir tutuyor. Ne anlatsak boş açıkçası.

Sorunuzu daha anlaşılır yazın. Bir şey anlamadım.
Sorum çok açık. Yani edindiğimiz bilgileri ne kadar sorguladınız ?

Kaos demek kuralların olmama durumudur.
Bak 2 kere anlattım, 3. kez anlatıyorum.
Evrendeki "kaos ve düzen" sözlük anlamındaki kaos ve düzenden farklı.

Düzen yok, tamam kaosun altında bir düzen yatıyor ama sözlük anlamındaki veya senin dediğin gibi bir düzen değil.

Evrendeki düzensizlik hala düzenden daha fazla hem de daha yüksek olasılıklı.
Entropi dediğimiz kavram da bu zaten.
Evet şu an görünen durumla determinizm sayesinde her şey neden-sonuca bağlı bir zorunluluk içeriyor ancak maddenin belirli hareketleri var. Kaos ve rastlantısallık yüzünden bu zorunluluk altında öngörülemez olaylar gerçekleşiyor.
Laplace'ın şeytanı bu duruma güzel örnek, metaforik olarak ele alırsak.
Ayrıca kuantum dünyasını hala bilmiyoruz, indeterminist olabilir. Hatta evrenimiz bile olabilir.
Evrende maddenin belirli hareketleri olduğu için, bizim gözlemlediğimiz teoriler ve kanunlar dahilinde işliyorlar evet, kaosun altında bir düzen yatıyor mu evet. Ama hala çok kaotik bir ortam, öngörülemez. Zaten bir düzene oturamadan yok olması olası.

Yani evren "düzenli" olmalı, bunun için bir yaratıcıya gerek yok.

Kaos demek kuralların olmama durumudur. Yani kaos kelimesi evrende olsaydı bugün bilimin ön kabul nasıl açıklayacaksınız ?

Hayir. Nereden bilim ogreniyorsun su an cok merak ediyorum.

Kaynak birakir misin buraya, bilimsel kontekste "Kaos" ' un formulsuz, kuralsizlik anlamina geldigini gosteren?

Cunku iddianin temeli bu ve %100 yanlis.

1615213556706.png

Kaos ne demek bile yazsa dediği anlam çıkmıyor. Ya Sorularla İslamiyet'ten öğrenmiş bunları, ya da Kırmızı Asa izleyip gelmiş.
Hayir. Nereden bilim ogreniyorsun su an cok merak ediyorum.

Kaynak birakir misin buraya, bilimsel kontekste "Kaos" ' un formulsuz, kuralsizlik anlamina geldigini gosteren?

Cunku iddianin temeli bu ve %100 yanlis.

Entropi denen gerçeği göz ardı etmen olacak şey değil. Kaos derken sonsuz bir düzensizlikten bahsedilmiyor, kaosa direnç gösterebilen herhangi bir şeyi düzen olarak adlandıralım mesela. (bu da doğru bir tanım değildir.)

Öncelikle şunu açığa kavuşturmamız gerekiyor, düzeni neye göre tanımlıyorsun? Belli bir estetiğe göre hareket eden cisimler sana göre düzenli, bu senin estetiğine göre düzenli.

Evrenin kalan kısmına göz atarsan eğer düzensiz olarak nitelendirebileceğin şeylerin sayısı düzenli olarak nitelendirebileceklerinden inanılmaz sayıda fazla. İnsan gördüğü düzensiz şeyleri değil düzenli şeyleri aklında daha kolay tutuyor, çevrede gördüğün birçok düzensiz şeyi aslında gözardı ediyorsun. Bu kaotik curcunanın içinde gördüğün ufak estetikleri aklında tutup bunu genele vurmaya çalışıyorsun, nitekim bu tamamen bir yanılgı.

Yani edindiğimiz bilgileri ne kadar sorguladınız
Ben herhangi bir alanda mükemmel bir bilgiye veya akademik bir eğitime sahip değilim. Bazı konularda burada da olduğu gibi temel seviyede bilgim var. Bilimin açıkladığı ve kafama yatmayan şeyler 1-2 tane olmuştu. Ama daha derinine inince; "Aslında cidden böyle ya." dedim her seferinde.

Ben bilimi çürütmüyorum, bilimin yetersiz kaldığını savunuyorum.
Zaten gelişmelerin temelinde bilmediğinin farkında olmak yatıyor.

Bilimde de her şeyi bildiğini iddia etmek gibi bir durum yoktur, hatta yanlışlanabilirdir de.

Ben sizin yaklaşımınızın daha çok bilimin şu anda açıklık getirdiği konuları bilmenin yanında, henüz açıklık getirilemeyen şeyleri de dine bağlamak gibi görüyorum. Yani sizin çekindiğiniz şey, bir şeyleri bilmiyor olduğunu itiraf etmek.

Şimdilik bilmediğiniz her şeyi dine bağlarsanız, yarın o bilinmezliği çözdüğümüzde sizin inancınız ne olacak?

Geçmişte, şimşeklerin ve yıldırımların doğaüstü olaylar olduğuna inanıp bunlardan anlam çıkaran birine, aslında bunların tamamen bulutlar arasındaki elektron akışı olduğunu söylersek, nasıl bir tepki verir?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı