Texture flickering ve bad antialiasing sorunu

hardly536

Decapat
Aşağıdaki videoyu son kalitede izleyip yardımcı olabilir misiniz, bilgisayarımdaki bütün video ve oyunlarda 1080p çözünürlükte aynı şekilde sabit olan fakat hareket eden objeler ile görüntü almaktayım.

Tek fark ettiğim şey sanal çözünürlük açıp 4K'ya çektiğim zaman 30 FPS alıyorum fakat çoğu hareketli obje düzeliyor.
Specs ;
  • CPU: AMD Ryzen 7 1700
  • GPU: AMD RX 580 asus dual
  • SSD: Transcend TS120GSSD220S 120GB
  • HDD: WD Green 2TB (2012)
  • RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4 3200 C16 2x8GB
  • MBD: MSI B350M GAMING PRO (MS-7A39)
  • PSU: Zalman Zm600-Le 600W Power Supply

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sanırm bir şeylerin altyapısını oluşturmak için çıkmış problem gibi. Yarın birgün bu sorunun çözümü için şöyle bir ekran kartı böyle bir monitör gerekli deyip millete harcama yaptırmak. Aynı cep telefonları gibi. Sürekli değiştirmek zorunda bırakıyorlar.

Bu sanırm bir şeylerin altyapısını oluşturmak için çıkmış problem gibi. Yarın birgün bu sorunun çözümü için şöyle bir ekran kartı böyle bir monitör gerekli deyip millete harcama yaptırmak. Aynı cep telefonları gibi. Sürekli değiştirmek zorunda bırakıyorlar.
Zaten amaç o 4K monitör ile bu sorun %99.9 çözülüyor e tabi bunun yanın da güçlü bir sistem gerek bunlar hep para.

Dostum bu dediğin komplo teorisinden öteye geçmez.
Arkadaşlar texture shimmering/flickering konusunda araştırmalarımı biraz daha derinleştirdim. Sorunu işlemci değişimiyle çözenlerden sonra monitör değiştirerek çözdüğünü söyleyenler var. Şöyle bir kanıya vardım; monitör değişimiyle sorunu çözülmeyenler işlemci değiştirerek(intel'den amd'ye ✔,amd'den intel'e ❔,intel'den intel'e ❌) çözüyorlar. Eğer farklı bir monitör deneyip de sorun devam ediyorsa sizinki işlemci değişimiyle çözülecektir. Yani bu sorun iki ana donanımdan da kaynaklanabiliyor. Kanserli parçayı bulabilmeniz için deneme-yanılma yapmanız gerekiyor.
Mesela ben monitör, işlemci, ram bellek haricindeki parçaları denedim sorun düzelmedi. Yeni sistemi kurunca burdan size geri dönüş yapıcam inşallah az kaldı son siparişimi bekliyorum. Umarım sorun işlemciden çıkar yoksa bir de monitörü elden çıkartmakla uğraşıcam.

Arkadaşlar texture shimmering/flickering konusunda araştırmalarımı biraz daha derinleştirdim. Sorunu işlemci değişimiyle çözenlerden sonra monitör değiştirerek çözdüğünü söyleyenler var. Şöyle bir kanıya vardım; monitör değişimiyle sorunu çözülmeyenler işlemci değiştirerek(intel'den amd'ye ✔,amd'den intel'e ❔,intel'den intel'e ❌) çözüyorlar. Eğer farklı bir monitör deneyip de sorun devam ediyorsa sizinki işlemci değişimiyle çözülecektir. Yani bu sorun iki ana donanımdan da kaynaklanabiliyor. Kanserli parçayı bulabilmeniz için deneme-yanılma yapmanız gerekiyor.
Mesela ben monitör, işlemci, ram bellek haricindeki parçaları denedim sorun düzelmedi. Yeni sistemi kurunca burdan size geri dönüş yapıcam inşallah az kaldı son siparişimi bekliyorum. Umarım sorun işlemciden çıkar yoksa bir de monitörü elden çıkartmakla uğraşıcam.
Dediklerin iyi hoşta hazır sistem alanlar var komple en baştan düzelmeyen var ona ne demeli?

Dediklerin iyi hoşta hazır sistem alanlar var komple en baştan düzelmeyen var ona ne demeli?
O biseyleri eksik ya da yanlış yapmıştır. Misal adam hazır kasa alıp düzelmediyse monitörü değiştirmeli. Tabi en başta format denemeli düzelmediyse anlattığım gibi sorun donanımsaldır deneme-yanılma yapması gerekir.
Bu lanet bir sorun dostum öncelikle bunu idrak etmeniz gerekir. Ben de kaynağını/kaynaklarını bulabilmek için elimden geleni yapıyorum. İşimiz zor fakat alanı daralttık en azından. Bir de sanayi elektriği kullanmıyorsanız şebekeden şüphelenmenize gerek yok. Farzedin sanayi tipi elektriğiniz var ve power sisteme verdiği voltaj değerini dengeleyemiyor bu sorunu regülatör kullanarak çözebilirsiniz kolay iş bu.
Aynısını ben de söylemiştim bu sorunu biri çözerse ona para yağdıralım 😂
Yukarı da yazdığım ekranın gidip gelmesi sorunun çözümünü priz değiştirerek çözdüm, test ettim bütün prizleri bazıları sıkıntılıymış dalgalanma oluyordu uzatmanın güç düğmesinin ışığın da dalgalanma olan neresi varsa orda görüntü gidip geliyordu dalgalanma olmayan yerler de test ettim sorun çözüldü hemen, ama aklıma bir şey geldi böyle olunca belki de elektrik zarar veriyordu bilgisayara ve o yüzden titreme sorunu çıkıyordu hatta yeni sistem topladığımız da yine aynı sorunlu prize taktığımız da sorun tekrar kendini yeniliyor acaba olabilir mi beyler vana mantıksız gelmedi.
Beyler söz verdiniz sorunu çözersem pamuk eller cebe kaçmak yok şimdiden söyleyim 😃

Sorunu başka eve geçip çözende var. Kesin bir kanı yok. Eğer ciddi anlamda fazla ise durmayın servise gönderin. Donanımsal sorun ise ortaya çıkar.
Ekstra olarak sorunu çözünürlük ve AA arttırarak azaltabilirsiniz. Ama CS gibi çamur grafikleri olan oyunlarda düzelmez.

Arkadaşlar Ryzen 5 1600 işlemcili sisteme geçtim herhangi bir düzelme olmadı. Bir de farklı odanın elektriğini denedim değişen birşey olmadı. Galiba herkeste sorunun kaynağı farklı olabiliyor. Geriye ram bellek ve monitör kaldı. Bu sorunun çözümü yok diyenlere pek inanmıyorum bir netice alana kadar devam edeceğim. Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek istiyorlar. Umudunuzu kaybetmeyin. Kendinize iyi bakın...

Arkadaşlar Ryzen 5 1600 işlemcili sisteme geçtim herhangi bir düzelme olmadı. Bir de farklı odanın elektriğini denedim değişen birşey olmadı. Galiba herkeste sorunun kaynağı farklı olabiliyor. Geriye ram bellek ve monitör kaldı. Bu sorunun çözümü yok diyenlere pek inanmıyorum bir netice alana kadar devam edeceğim. Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek istiyorlar. Umudunuzu kaybetmeyin. Kendinize iyi bakın...
İntelden mi AMD ye geçiş yaptın. Sistemi toplayalı 2.5 ay oldu 1 aydır bu sorunla uğraşıyorum gerçekten bırakıcam bu bilgisayar işlerini. Bunalttı artık bu sorunlar. Ek bilgi vereyim sizlere benim bu bozuk sisteme kuzenimin temiz kartını taktık çalışan 1080 i.Sonra çıkartıp onun kendi çalışan sistemine tekrar taktığımızda onda da aynı sorun olmaya başladı. Yani benim sistem resmen kartı yedi. Bence bu elektiriksel bir poblem başka türlü nasıl mümkün olabilir ki?

İntelden mi AMD ye geçiş yaptın. Sistemi toplayalı 2.5 ay oldu 1 aydır bu sorunla uğraşıyorum gerçekten bırakıcam bu bilgisayar işlerini. Bunalttı artık bu sorunlar. Ek bilgi vereyim sizlere benim bu bozuk sisteme kuzenimin temiz kartını taktık çalışan 1080 i.Sonra çıkartıp onun kendi çalışan sistemine tekrar taktığımızda onda da aynı sorun olmaya başladı. Yani benim sistem resmen kartı yedi. Bence bu elektiriksel bir poblem başka türlü nasıl mümkün olabilir ki?
Valla kardeşim yıllardır bu işlerle uğraşan ve konuyu çokça araştıran biri olarak ben de tam anlayabilmiş değilim. 2 gün önce ram belleği de yeniledim durum aynı. Sistemde değişmeyen tek parça monitör kaldı. Dikkat ettim evdeki televizyonda da aynı problem var. Pek ihtimal vermiyordum ama bu sorun şebekeden kaynaklanıyor diyenler haklı çıkabilir.

Valla kardeşim yıllardır bu işlerle uğraşan ve konuyu çokça araştıran biri olarak ben de tam anlayabilmiş değilim. 2 gün önce ram belleği de yeniledim durum aynı. Sistemde değişmeyen tek parça monitör kaldı. Dikkat ettim evdeki televizyonda da aynı problem var. Pek ihtimal vermiyordum ama bu sorun şebekeden kaynaklanıyor diyenler haklı çıkabilir.
Yüzümüz gülmedi be. Televizyonda nasıl bir problem var tam olarak? Biraz açıklar mısın belki bende test edebilirim. Bende de var mı yok mu diye.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı