The Last of Us part 1 optimizasyonun rezaletliği

Cyberpunk faciasından daha kötü durumda şu an bence. Cyberpunk’ı geçen oyun olmaz diyordum, Playstation’un en gözde oyun markasından rekor geldi.

Cyberpunk'ın eksik çıkma, devasa açık dünya olma ve NPC, araç yoğunluğu bahanesi vardı. Bu ne bildiğin Fallout 4 tadında oyun, 6 çekirdekli işlemcileri bile %100'e vurdurup 16 GB RAM beğenmiyor.
 
Nvidianın yeni çıkarttı sürücü (531.41) ile denedim. 4 saate yakın oynayabildim. 1 kez çöktü. Ancak nvidianın son gönderdiği 2-3 güncelleme sorunlu. Bi kıçı toparlayamadık
FPS açısından benim sistemde sorun olmuyor. RTX 3080 var DLSS Dengeli, High-Ultra 2K çözünürlükte 60 FPS altını görmedim ilk 20 dakika da. Fakat çok fazla crash vermekte. Şu an oynamaya ara verdim patch gelince sıfırdan başlayacağım tekrardan
 
Harbiden dikkat ediyorum da neredeyse hiç düzgün çıkarılmış bir oyun yok. Eski ve yeni fark etmiyor bu arada. Mutlaka her oyunda optimizasyon sorunu var. PC oyunculuğu dünya genelin de çok yüksek neden hala üzerine düşüp düzgün oyun yapmıyorlar anlamıyorum. Millet dünyanın parasını verip sistem topluyor sırf oyun yapımcılarının yüzünden adam gibi oynayamıyorsun.
 
Son düzenleme:
16 GB RAM tükettiğini gördüm oynarken ve oyun direkt çöktü. Ya anlamıyorum, az önce Uncharted'a girdim, 1660 Ti ile Ultra ayarlarda 60-70 FPS aldım, RAM kullanımı 9500 MB, VRAM ise 5600 MB idi ve oyun gayet akıcıydı.

Uncharted'ın görüntüsü kalitesi The Last of Us gibi ama oyun optimazyon olarak yerleri süpürüyor.
 
Benim de büyük bir sabırsızlıkla beklediğim bir oyun hüsranla sonuçlandı daha önce PS4 de bitirmiştim. Hatta ön siparişte Deluxe Edition aldım ama tam bir hüsran oyunda çökme yaşamadım 1 saatlik deneyimde ama optimizasyonu gerçekten tahammül edilecek gibi değil.
Çok fazla VRAM kullanımı var R75800x3D 32 GB RAM 3080 suprimx ile 1080p keyif alamıyorum.

İade başlatıp pach gelip sorunlar düzelmeden satın almam sanırım.

Kırılmış oyun oynamam normalde fakat verdiğim para enayilik gibi geliyor.
Çok da dayanamazsam kırık olarak oynayacağım sanırım
 
Patch gelmiş, patch'den sonra deneyen oldu mu? Performans konusunda farklılıklar oldu mu?

Düzeltme: 36MB'lik içeriği açıklanmayan patch'in yorumlarına baktığımda performansta iyileşme gören yok. https://steamdb.info/app/1888930/patchnotes/
Küçük bir güncelleme geldi ama hiçbir etki yok hatta emin olmadım bir ara pach mi değil mi diye mutlaka zamanla oturacaktır ama insaların hevesi kaçtıktan sonra olsa ne olur Cyberpunk olayına döndü
 
Arkadaşlar yansıma ayarını düşürün biraz benim FPS 67'den 84 FPS'lere çıktı 6800XT 5600X.

Artı oyunda optimizasyon sorunu yok ben Ultra ayarlarda 67 84 FPS arası alıyorum en son driver güncelliğine bakın ben oyuna girmeden önce beni uyardı en son driver kurunuz diye.
 
Herkes gölgelendiricilerin yüklenmesini beklediğini çok uzun sürüyor ve ana menüde bile cpu kullanımı yüzde 99 lara ram kullanımı 16 gb lara kadar çıkıyor. Ben gölgelendirici oluşturulduktan sonra tekrar deneyeceğim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı