The Last of Us Part 1 vs The Last of Us Part 2

lastquise

Picopat
Katılım
22 Haziran 2025
Mesajlar
361
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar. The Last of Us oyununu 1 hafta önce bitirdim. 4 Gün önce de ikinci oyuna başladım ve bitirir bitirmez bu konuyu açıyorum. Size göre hangisi daha iyiydi? Bana göre birinci oyun gerçekten daha iyiydi. Gerek ortam, atmosfer olsun gerek hiç bir yeri uzatmadan seni her saniyesi ile oyunda tutuşu olsun sadece 1.5 günde bitirdim. Öte yandan ikinci oyun ise Olayları Ellie ve Abby perspektifinden görmek bana göre tempoyu çok ama çok yavaşlattı. Aynı şekilde
Joel'un ölümünün çok erken olması oyunun eksilerinden biri
Duygusal açıdan da ilk oyun bana göre daha üstün, ayrıca düşmanlarımız da iki oyun arasında değişiyor. İlk oyunda 3 çeşit zombi ve bir kaç grup kıyamet sonrası otoriter olmayı başaran insan grupları var. İkinci oyunda ise insanoğlunun hayatta kalmak için gruplara girdiğini görüyoruz. Savaş açısından ikinci oyun cidden çok baymıştı beni. Özellikle çok fazla düşman olduğundan oyunun ana düşmanları zombi hissettirmiyordu asla. Belkide bunu amaçlamışlardır, belki de asıl düşmanların zombiler değilde insanoğlunun olduğunu söylemeye çalışmışlardır orasını bilemiyorum ama oyunu oynarken çoğu zaman artık savaş gelmesin diye ümit ederdim. Sinematik girince sevinirdim. Kısacası ilk oyun bana göre çok daha üstün, size göre?
 
Kendinizce sebeplerini söyler misiniz? benimkiler ile aynı mı
1. oyunu daha çok sevdim. çünkü hikayesi bana daha samimi ve unutulmaz geldi. Ama 2. oyunun oynanış tarafı çok daha akıcı, mekanikler gelişmiş ve dövüşler daha gerçekçi olmuş. Yani teknik açıdan 2 ileri ama hikaye olarak 1 benim favorim.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı