Sürprizbozan İnceleme The Last of Us Part II hakkında düşüncelerim

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Ben özetleyeyim 1.oyun hikaye 2.oyun oynanış olarak başyapıttır.
Bence 2. oyun da hikaye olarak başyapıt. Sadece hikayenin genel olarak ana konusu ilk oyunki kadar etkili değil. Hikaye sunumu olarak bence TLOU2'nin rakibi yok.

2.oyunun her şeyini bir kenara bırakarak konuşacağım en büyük saçmalık abbynin babası vakası sıradan bir NPC babası abbynin babasını ben de olsam ben de öldürürüm zaten ilk oyunda babası neşter çekiyor asıl saçmalık şurada ilk TLOU da babasına animasyon yapmıyordu joel yanına dokunsan ölüyordu remastred da da aynı bir nevi remake de 2.oyundan sonra çıktı ya hani animasyon koymuşlar o derece sonradan yapıldığı apaçık bariz david denilen sapığın kızı abby olsaydı böyle daha iyi olurdu şöyle senin baban sapığın tekiydi falan filan.
İlk oyunda doktorun üzerine doğru yürüyünce o neşter animasyonu giriyor. Sonradan eklenen bir şey değil.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bence 2. oyun da hikaye olarak başyapıt. Sadece hikayenin genel olarak ana konusu ilk oyunki kadar etkili değil. Hikaye sunumu olarak bence TLOU2'nin rakibi yok.

İlk oyunda doktorun üzerine doğru yürüyünce o neşter animasyonu giriyor. Sonradan eklenen bir şey değil.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dikkatli oku orayı remastreddan önce diyorum remastred olmadan öncesinde bu adama animasyon yoktu :D

Hatta ilk çıktığında bu adam yaşlıydı.

@beyaz kedi sonradan böyle planlama yapılması çok da abes bir şey değil ki aslında, kötü olma sebebi sayılamaz bu durum. Mesela RDR2'de de "Arthur kim yav" diye düşünülmüştür ama sonradan planlanıp hikayeye dahil edilmesi kötü bir şey olmamıştır. Olay tamamen o planın işlenmesinde.

Neil Druckmann işleyememiş😜

@beyaz kedi sonradan böyle planlama yapılması çok da abes bir şey değil ki aslında, kötü olma sebebi sayılamaz bu durum. Mesela RDR2'de de "Arthur kim yav" diye düşünülmüştür ama sonradan planlanıp hikayeye dahil edilmesi kötü bir şey olmamıştır. Olay tamamen o planın işlenmesinde.

Neil druckmann işleyememiş😜

Aynen öyle zaten RDR 1 de Arthur'un bahsedilmemesi de RDR 2'nin bir prequel oyunu olduğunu doğruluyor ama alakaları sıfır ama evet neil efendi düzgün beecerememiş bak Rockstar nasıl bağlattırıyor.

Mesela şurdan bir örnek vereyim RE8 de bir notta yok efendim her şeyin başlangıcı buradan diyorlar da o da yalan hep sonradan yapılma kafası.

Az önce The Last of Us Part 3 Geliyor! haberini gördüm. Bu vesile ile 2. oyun hakkındaki düşüncelerimi paylamak isterim. Oyunun seveninin çok olduğunu biliyorum. Bu yüzden benden nefret edecek insanlar olabilir ama aynı zamanda düşüncelerimi de özgürce ifade etmek ve içimdekiler dökmek istiyorum. Ve bu düşüncelerin sadece benim değil birçok insanın da düşünüp de söyleyemedikleri şeyler olduğunu da biliyorum.

Umarım bir nebze onİarın da sesi olurum.

Başlayalım. Spoiler Alert!

3. oyunda da Abby'nin 1 çocuğu kurtarmak için yaktığı köydeki insanlardan birinin çocuğu gelip Avatar Aang'i öldürür, sonra öbürü de diğerini ve böyle devam eder.

2. oyunun o kadar mantıksız saçma sapan hikayesi ve senaryosu vardı ki çıldırmıştım resmen.
İlk oyunda tatlı çocuk falan dediğimiz Ellie'yi atarlı erkek Fatma yapmışlar. Yanına verdikleri kızla nasıl bir ilişkisi var belli değil.

Bir de oyunun yarısından sonra oyunun en sevilen karakterini vahşice katleden başka bir Erkek Fatma ile oynatıyor. Sebebi de ne? Benim babamı vurdu... Senin baban kim? Random NPC. Bana neşter çekti ne yapsaydım?

Bir de bakın Abby ne kadar iyi bir insan demek için yemekhanede sıra beklediği, geyik kurtardığı kısımlar falan koymuşlar. Aynen kardeşim. Yemekhanede sıra bekliyor ama bir adamı kızının gözü önünde vahşice katlederken bir açıklama beklemiyor. Geyik kurtarıyor ama 1 çocuk için koca köyü katledip resmen soykırım yapıyor. Onlar da senin baban gibi birinin anası babası değil mi? 3. oyunda da o köydekilerden random birinin çocuğu gelip Avatar Aang'i indirsin o zaman.

Bir de Abby ile Avatar Aang arasında Ellie ve Joel gibi bir ilişki yaratmaya çalışmışlar. Ya bunlar birbirini 3 gündür tanıyor. Sen beni kurtardın ben de seni hadi tamam yolumuza gidelim deniliyor, sonra Abby çocuğu rüyasında görünce triplere giriyor. Ben bu çocuk için ölürüm falan diye. Çocuk da 3 kelimeden fazla konuşmuyor. Asla sevilesi bir karakter değil. Ne ara bu kadar bağlandın sen buna. O çocuk için koca köyü yakıyor falan. Ya onlarda birinin anası babası değil mi Ne yapıyorsun sen?

Abby'nin hamile karısı olan evli bir adamı ayartmasına hiç girmiyorum, asıl kabahat zaten adamda orada. Zaten oyunda herkesin ardında zombi bağırırken bunlar yok benim tercihim senin yönelimin. Yok ben seni seviyorum ama ona da veriyorum ama aynı zamanda ötekine de boş değilim. Ne yapıyorsunuz kardeşim siz? Gına geldi bu konuları gözümüze sokmanızdan. Bir salın insanları.

Bir de bunları eleştirenleri cinsiyetçi homofobik vs olmakla suçladılar ya ona da ayrı ayar oldum. Ya isterseniz oyundaki herkes eş cinsel olsun ama düzgün hikaye ve senaryo olsun. Zerre umurumda değil neye ilgi duyduğunuz, nereye yöneldiğiniz. İsterseniz dolapta 6 ay beklemiş makarnaya ilgi duyun, bana ne. Ama bunu "bakın ne kadar da dolapta 6 ay beklemiş makarnaya ilgi duyuyorum, iyice gördünüz mü? Görmediyseniz kamera daha da yaklaşsın" seklinde yaptığınız zaman insanlarda normal olarak bir karşı tepki oluşuyor.

Bir de son sahnede Ellie'nin Abby'i bırakması da ayrı bir saçmalık. Büyük konuşmayayım ama başıma böyle bir şey gelse iyice emin olurdum bittiğinden...

Umarım 3. oyun asla gelmez.

Bir oyun için yapılabilecek en kötü iki şey; oynadığın karakterin eşcinsel olması, ikincisi de ilk oyundaki karakterin saçma bir şekilde harcanması. TLOU Part 1 oynuyordum, yarısına kadar gelmiştim, bunları öğrenince keşke hiç oynamasaydım dedim. Bu kadar başarılı bir oyun firması nasıl böyle saçma kararlar almış anlayamadım, ne gerek var ki. Metacritic de oyuncu kitlesinin verdiği puana şaşırmadım.

Bir oyun için yapılabilecek en kötü iki şey; oynadığın karakterin eş cinsel olması, ikincisi de ilk oyundaki karakterin saçma bir şekilde harcanması. TLOU part 1 oynuyordum, yarısına kadar gelmiştim, bunları öğrenince keşke hiç oynamasaydım dedim. Bu kadar başarılı bir oyun firması nasıl böyle saçma kararlar almış anlayamadım, ne gerek var ki. Metacritic de oyuncu kitlesinin verdiği puana şaşırmadım.

1.oyunu neil yapmamıştı 2.oyunda neil koltuğa geçti
Ya bir de 2.kötü şey joel un ölüp ölmemesi sorun değil joel zaten ölmeliydi ama öldürülme hikayesi vasat.

Son düzenleme:
1.oyunu neil yapmamıştı 2.oyuna neil koltuğa geçti
Ya bir de 2.kötü şey joel un ölüp ölmemesi sorun değil joel zaten ölmeliydi ama öldürülme hikayesi vasat.
RDR2'de Arthur'un ölmesini nasıl yaşadık mesela, iliklerimize kadar ve mücadele ederek bir dava üzerine öldü. Rockstar farkı işte.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir oyun için yapılabilecek en kötü iki şey; oynadığın karakterin eşcinsel olması.
Ana karakterim kadın ise ve romantizm koyulmuşsa eşcinsel olması tercihim çünkü kendimi karakter kadın bile olsa onun yerine koyarım ve onun gibi hissedip düşünmeye çalışırım. Ana karakter gidip de bir erkek ile ilişkiye girerse bende o kimya bozulur ve o noktada bırakırım oyunu.

Ana karakterim kadın ise ve romantizm koyulmuşsa eşcinsel olması tercihim çünkü kendimi karakter kadın bile olsa onun yerine koyarım ve onun gibi hissedip düşünmeye çalışırım. Ana karakter gidip de bir erkek ile ilişkiye girerse bende o kimya bozulur ve o noktada bırakırım oyunu.
Benim tercihim de kadın karakterim olacaksa hiç ilişkisi olmasın, oyun zaten oynanışıyla ve mekanikleriyle yeterli seviyedeymiş, oynamadım ama yorumlardan anladığım bu. Bu ilişkiyi insanlara geçiremezsin istediğin kadar masumlaştırmaya ve normalleştirmeye çalış. Bu ideolojiyi Dünya çapında spor branşlarında olsun, bazı kurum ve kuruluşlarda olsun insanlara empoze etmeye çalıştılar ama başaramadılar, hala saygı duymayan insan sayısı çok fazla. İnsanlara bir düşünceyi zorla dayatamazsın, hele insanların inançlarına ters düşen bir ilişkiyi, bunu hiçe sayarak rahat bir şekilde yapamazsın, en son oyunda denemişler ama yine başarısız olmuş. Bu ilişkiyi normal karşılamıyorum ve midem bulanıyor, iki karakterde bana göre çocuk yaşta. İsteyen istediği şekilde yaşasın ama bana bunu dayatmaya çalışmasın. Oyunlar propaganda aracı değildir. Neden uğraşayım ben şimdi Ellie ve Dina'nin cringe ilişkisi ile falan? Açarım Kratos reisi, Arthur reisi bam güm devam.

Acaba çok merak ediyorum LGBT propagandası değil de Amerika propagandası ya da en iğrenç propagandalar olsaydı oyunda neler olurdu LGBT olmayacak diye bir şey demiyorum gerçekçilik katıyor ama yüzüme vurulmasından nefret ederim ben.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı