Az önce
The Last of Us Part 3 Geliyor! haberini gördüm. Bu vesile ile 2. oyun hakkındaki düşüncelerimi paylamak isterim. Oyunun seveninin çok olduğunu biliyorum. Bu yüzden benden nefret edecek insanlar olabilir ama aynı zamanda düşüncelerimi de özgürce ifade etmek ve içimdekiler dökmek istiyorum. Ve bu düşüncelerin sadece benim değil birçok insanın da düşünüp de söyleyemedikleri şeyler olduğunu da biliyorum.
Umarım bir nebze onİarın da sesi olurum.
Başlayalım. Spoiler Alert!
3. oyunda da Abby'nin 1 çocuğu kurtarmak için yaktığı köydeki insanlardan birinin çocuğu gelip Avatar Aang'i öldürür, sonra öbürü de diğerini ve böyle devam eder.
2. oyunun o kadar mantıksız saçma sapan hikayesi ve senaryosu vardı ki çıldırmıştım resmen.
İlk oyunda tatlı çocuk falan dediğimiz Ellie'yi atarlı erkek Fatma yapmışlar. Yanına verdikleri kızla nasıl bir ilişkisi var belli değil.
Bir de oyunun yarısından sonra oyunun en sevilen karakterini vahşice katleden başka bir Erkek Fatma ile oynatıyor. Sebebi de ne? Benim babamı vurdu... Senin baban kim? Random NPC. Bana neşter çekti ne yapsaydım?
Bir de bakın Abby ne kadar iyi bir insan demek için yemekhanede sıra beklediği, geyik kurtardığı kısımlar falan koymuşlar. Aynen kardeşim. Yemekhanede sıra bekliyor ama bir adamı kızının gözü önünde vahşice katlederken bir açıklama beklemiyor. Geyik kurtarıyor ama 1 çocuk için koca köyü katledip resmen soykırım yapıyor. Onlar da senin baban gibi birinin anası babası değil mi? 3. oyunda da o köydekilerden random birinin çocuğu gelip Avatar Aang'i indirsin o zaman.
Bir de Abby ile Avatar Aang arasında Ellie ve Joel gibi bir ilişki yaratmaya çalışmışlar. Ya bunlar birbirini 3 gündür tanıyor. Sen beni kurtardın ben de seni hadi tamam yolumuza gidelim deniliyor, sonra Abby çocuğu rüyasında görünce triplere giriyor. Ben bu çocuk için ölürüm falan diye. Çocuk da 3 kelimeden fazla konuşmuyor. Asla sevilesi bir karakter değil. Ne ara bu kadar bağlandın sen buna. O çocuk için koca köyü yakıyor falan. Ya onlarda birinin anası babası değil mi Ne yapıyorsun sen?
Abby'nin hamile karısı olan evli bir adamı ayartmasına hiç girmiyorum, asıl kabahat zaten adamda orada. Zaten oyunda herkesin ardında zombi bağırırken bunlar yok benim tercihim senin yönelimin. Yok ben seni seviyorum ama ona da veriyorum ama aynı zamanda ötekine de boş değilim. Ne yapıyorsunuz kardeşim siz? Gına geldi bu konuları gözümüze sokmanızdan. Bir salın insanları.
Bir de bunları eleştirenleri cinsiyetçi homofobik vs olmakla suçladılar ya ona da ayrı ayar oldum. Ya isterseniz oyundaki herkes eş cinsel olsun ama düzgün hikaye ve senaryo olsun. Zerre umurumda değil neye ilgi duyduğunuz, nereye yöneldiğiniz. İsterseniz dolapta 6 ay beklemiş makarnaya ilgi duyun, bana ne. Ama bunu "bakın ne kadar da dolapta 6 ay beklemiş makarnaya ilgi duyuyorum, iyice gördünüz mü? Görmediyseniz kamera daha da yaklaşsın" seklinde yaptığınız zaman insanlarda normal olarak bir karşı tepki oluşuyor.
Bir de son sahnede Ellie'nin Abby'i bırakması da ayrı bir saçmalık. Büyük konuşmayayım ama başıma böyle bir şey gelse iyice emin olurdum bittiğinden...
Umarım 3. oyun asla gelmez.