Sürprizbozan The Last of Us Part II hakkında düşündüklerim

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Ben hikayeyi beğendim ama madalyonun iki yüzü konseptini Dishonored kadar iyi verdiğini düşünmüyorum.
Açıkçası oynamadığım için yorum yapamıyorum. Bir ara ona da bakmam gerekli. Ben o konsepti çok güzel yansıttığını düşünüyorum, o konsepti daha iyi yansıtan bir oyun varsa oynamak isterim.

Açıkçası oynamadığım için yorum yapamıyorum. Bir ara ona da bakmam gerekli. Ben o konsepti çok güzel yansıttığını düşünüyorum, o konsepti daha iyi yansıtan bir oyun varsa oynamak isterim.
DLC'leri ana kötülerden biri olan Daud ile oynuyoruz tamamen nefret ettiğimiz bir karakteri sevdirmeyi başarıyor. Joel'i öldürdüğü için Abby'i sevmeyen çok kişi var ama Daud'u sevmeyen yoktur ki kendisi normalde sevilmeyecek kadar kötü biri oynamak isterseniz diye çok spoiler veremiyorum.

O olaya yapacak bir şey yok ya. İki tarafta kendince haklı. Abby'nin intikam alması kadar doğal bir şey yok, ama bizim bünyemiz Joel'in ölümünü kaldıramadığı için hep nefret ettik Abby'den. Abby'i öldürme isteğiyle yanıp tutuştuk, ta ki sona kadar. O son kısımda görünen haline içim hafif cız etse bile gram sevmiyorum kendisini. Nefret ediyordum, sadece nefret katmanı bir tık azaldı o kadar.

Katılıyorum Abby'nin intikam alması doğal ama öyle bir öldürüş şekli yok arkadaşları ile de arası açılıyor o olaydan dolayı ama Dishonoredda ana karakterimiz Corvo'ya yapılanlara rağmen düşmanlarını (opsiyonel spoi değil) bağışlayabilmesini gördükten sonra Abby'nin yaptığı çok vahşice geldi ve hiç empati yapamadım. Sizinde dediğiniz gibi sadece son sahnede biraz yumuşadım.

Oyunun sonu gerçekten beni çok etkiledi, nefret gerçekten de bir sürü olayı tetikleyip büyük kayıplara sebep olması çok iyi anlatılmış. Objektif bakarsak Joel'in yaptığı bencil hareket sonrası Abby'nin öfkesi doğuyor ve Joel'i öldürüyor, sonucunda Ellie öfkeleniyor ve Abby'nin arkadaşlarını öldürüyor, Abby Jesse'yi öldürüyor vs vs. Sonuçta kimse bir şey kazanmıyor bu böyle akıp gidiyor. Oyunu oynarken ilk yarısında Abby'e biriken muhteşem nefretin oyunun diğer yarısında empati yapıldığında bir nevi uçup gitmesi muhteşem. Oyunun sonunda Ellie'nin eve döndüğünde Dina'yı bulamaması ve en kötüsüde Joel'den kendisine kalan gitarı parmakları olmadığı için çalamaması. O gitarı orada bırakıp gitmesi de artık bu olaylardan sıkıldığı ve nefretini gerisinde bıraktığının göstergesi. Daha söylenecek çok şey var. Benim için hayatımın en iyi oyunudur TLOU2.

Cezalıydım gelemedim. Benim oyunda en çok sevdiğim olay iki tarafı da çok iyi anlatması. Vuruş hissi ve hikaye anlamında zaten bir şey demeye gerek yok.
O yayla adam öldürmek kadar tatmin edici bir şey yok ya...

Bazı arkadaşlar seriyi PC'ye neden çıkartmıyorlar tarzında şeyler demiş. Arkadaşlar pazarlama taktiği bu, çıkartsalar zaten kimse PS almaz. Gönül ister ki herkes deneyimleyebilsin bu oyunu
@Lintos yeni PP güzelmiş.

Son düzenleme:
3. oyunu, o sondan sonra çok merak ediyorum. Neil bu serinin peşini bırakmaz, bırakamaz.
Oyunun sonunda intikam hırsımız sayesinde hem parmağımızdan oluşumuz, hem etrafımızda olan insanları kaybetmemiz. Cidden çok üzücüydü. 3. oyunu nasıl bağlayacaklar çok merak ediyorum. Dizimiz kesin geliyor ama oyundan hala emin değilim.

@Ellie Williams uyarı için teşekkürler. Düzelttim. Bilmiyordum.

3. oyunu, o sondan sonra çok merak ediyorum. Neil bu serinin peşini bırakmaz, bırakamaz.
Neil Druckman bıraksa bile Sony bırakmaz, adamlara seriden iyi ekmek yiyor. TLOU3, şu anki gibi neslin çıkar bence. Ben gözümü GoW Ragnarok’a çektim bekliyorum.
Sonuna doğru çıkar demek istedim, bir kelimeyi yazmamışım
@Lintos oyunu oynarken mutluluk veya sevgi hissettiniz mi hocam? Oyun bize bu duyguları kısacık bir an bile olsa veriyor mu?
Mutluluk ve sevgi daha çok ilk oyunun duyguları diyebiliriz. 2. oyunda daha çok nefret ve intikam duygusu bulunmakta.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…