The Last of Us Part II Remastered, PC 1.5 yaması yayınlandı

Makaleler
26
6b1c20f7c7d57f2858e75a336a09e51c2e4feadf_960x311.png

Bu PC yaması dinamik kan damlaları ile ilgili iyileştirmeler ve daha yüksek kare hızlarında saç ve kumaş fiziği simülasyonu da içeriyor. Ayrıca yakın dövüş saldırılarını bitirmek için eksik kan efektleri ve çeşitli yerelleştirme sorunları gibi hataları da ele aldık.

Yama 1.5 Sürüm Notları​

• Kronolojik Hikaye modu eklendi.
  • Joel ve Tommy için Kronolojik modu tamamlama ödülü olarak UNCHARTED temalı görünümler sunuldu.
  • Kronolojik mod ile ilgili başarılar ve kupalar uygulandı.
  • Dinamik kan damlaları artık beklendiği gibi 160 FPS'ye kadar olan daha yüksek kare hızlarında görünüyor.
  • Bir karşılaşma yeniden başlatıldığında dinamik kan damlalarının görünmeyi durdurduğu sorun düzeltildi.
  • Tam Ekran Efektleri ayarı devre dışı bırakıldığında dinamik kan damlalarının görünmesini engelleyen sorun çözüldü.
  • İnsan düşmanlara karşı bitirici yakın dövüş saldırısı kullanıldığında bazı kan efektlerinin animasyonlarının kaybolmasına neden olan hata giderildi.
  • Saç ve kumaş hareket fiziği artık 100 FPS'nin üzerindeki kare hızlarında da doğru şekilde çalışıyor.
  • Silah HUD'unun bazen 80 FPS veya daha yüksek kare hızlarında görünmemesine neden olan sorun çözüldü.
  • Oyuncuların fareyle "Kontrol Noktasını Yeniden Başlat"a tıkladıktan sonra ilk denemede yay ile ateş edememesine neden olan bir hata düzeltildi.
  • Hikayeyi Kalıcı Ölüm Modunda veya Hızlı Koşu Modunda tamamladıktan sonra Kalıcı Ölüm Tamamlama veya Hızlı Koşu Özetinin görünmemesine neden olan bir hata düzeltildi.
  • 'Ada' bölümünün sinematiği sırasında teknenin dokunsal geri bildiriminin kaybolmasına neden olan hata giderildi.
  • PC sürümüne özel yeni bir jenerik dizisi eklendi.
  • Ultra geniş sinematiklerle ilgili çeşitli hata düzeltmeleri.
  • Çeşitli yerelleştirme metinleriyle ilgili güncellemeler ve düzeltmeler.
  • Çeşitli erişilebilirlik hata düzeltmeleri.
  • Stabilite iyileştirmeleri.
  • Performans iyileştirmeleri.

Oyuna çıktığı günden bu yana gelen en büyük güncelleme denilebilir.

Steam_icon_logo.svg.png
Güncelleme boyutu: 12.2 GB

Son düzenleme:
Keşke kronolojik hikaye modu en başından itibaren olsaydı yer yer sıkılmıştım oynarken. Unutmadan oyunu platinleyen insanlara şimdiden geçmiş olsun.

Yani oyunun aslı bu değil sonuçta, oyunu direk bu mod da başlayamıyorsun zaten diye biliyorum bir kere bitirmen gerek.

Neil Druckmann neden yazar tıkanıklığı yaşayan yazarlar gibi etrafta dolaşıp duruyor cidden anlamıyorum. Kendisinin yazıp bitirdiği senaryolar ile ne alıp veremediği var? Kojima'dan daha takıntılı ve egolu bir adam bu. Zaman zaman çıkıyor senaryoda cevapsız bırakılan ya da ucu açık bırakılan kısımları kendince cevaplıyor daha sonra oyuna, diziye böyle değişik değişik eklemeler yapıyor. Aslında her iki oyunun da senaryosu gayet iyi fakat artık üzerine bu kadar düşmesinden dolayı değerlerini yitirmeye başladılar.

Mod hakkında konuşmak gerekirsek oyunun kurgusunun aslında baştan beri böyle olması lazımdı fakat takıntılı Neil Druckmann iki tarafın da öyküsünü ayrı ayrı deneyimletmek ve onlarla bağ kurulması gerektiğini savunduğu için böyle bir tercihte bulunmuştu. Oyunun büyük oranda beğenilmemesinin asıl nedeni de bence kurgudur. Kurgu içeriği vezir de yapar rezil de. Ben deneyimlemedim fakat sadece bu mod bile inanılmaz şekilde anlatımı ve etkiyi değiştireceğine inanıyorum.

Oyunu.

Neil druckmann neden yazar tıkanıklığı yaşayan yazarlar gibi etrafta dolaşıp duruyor cidden anlamıyorum. Kendisinin yazıp bitirdiği senaryolar ile ne alıp veremediği var? Kojima'dan daha takıntılı ve egolu bir adam bu. Zaman zaman çıkıyor senaryoda cevapsız bırakılan ya da ucu açık bırakılan kısımları kendince cevaplıyor daha sonra oyuna, diziye böyle değişik değişik eklemeler yapıyor. Aslında her iki oyunun da senaryosu gayet iyi fakat artık üzerine bu kadar düşmesinden dolayı değerlerini yitirmeye başladılar.

Mod hakkında konuşmak gerekirsek oyunun kurgusunun aslında baştan beri böyle olması lazımdı fakat takıntılı neil druckmann iki tarafın da öyküsünü ayrı ayrı deneyimletmek ve onlarla bağ kurulması gerektiğini savunduğu için böyle bir tercihte bulunmuştu. Oyunun büyük oranda beğenilmemesinin asıl nedeni de bence kurgudur. Kurgu içeriği vezir de yapar rezil de. Ben deneyimlemedim fakat sadece bu mod bile inanılmaz şekilde anlatımı ve etkiyi değiştireceğine inanıyorum.

Bu modu oynamak için oyunu bitirmeye gerek yokmuş. Dediklerinizde sonuna kadar haklısınız bu oyunu beğenmeyen kişilerin çoğunluğu senaryo düzensizliği ritim bozukluğu yüzünden beğenmemişti ve bence bu mod o düzensizliği ve kurgu hatalarını tamamen kaldırıyor. Düşünmeden de edemiyorum acaba neil druckmann diziden çıkıp hemen bu güncelleme üzerine mi yoğunlaştı? Diziden ayrılmasının bir parmağı var mıdır acaba?

Bu modu oynamak için oyunu bitirmeye gerek yokmuş. Dediklerinizde sonuna kadar haklısınız bu oyunu beğenmeyen kişilerin çoğunluğu senaryo düzensizliği ritim bozukluğu yüzünden beğenmemişti ve bence bu mod o düzensizliği ve kurgu hatalarını tamamen kaldırıyor.
Oyunun yarısından fazla oynadığın karakteri bir anda değiştirmesi ve karşı tarafa aslında düşmanını kontrol etmeni istemesi oldukça saçma bir deneyim. Yayınlanan mod gibi paralel kurgu ile ilerleyişi sağlaması lazımdı. Dediğim gibi Neil Druckmann'ın oyuncuları karakterler üzerine düşündürtmek istemesinin sonucu olarak o şekilde insanlar oynadı. Bence kendi istediği bakış açısına insanları empoze etmeye çalışma arzusu yanlış. Zaten oyunun çıkışıyla olumsuz yorumların patlamasının asıl nedeni budur bence.

Düşünmeden de edemiyorum acaba neil druckmann diziden çıkıp hemen bu güncelleme üzerine mi yoğunlaştı? Diziden ayrılmasının bir parmağı var mıdır acaba?
Dizinin ilk sezonu oyunu oynayan için de oynamayan için de "iyi" olarak konumlandırabileceğimiz bir yerdeydi fakat ikinci oyun bambaşka dinamiklere ve anlatıya sahipti. Daha karışık ve daha mücadeleci. İlk sezondaki başarılarının bu sezonda sürdüremedikleri için ve ellerindeki işin ciddiyetini kavrayamadıkları için genel olarak herkesle birlikte ben de ikinci sezonu vasat buldum. Benim görüşüm Neil Druckmann'ın ayrılışının nedeni bu enkazdan sıyrılmak. Ayrıca tabii kendi işine yani oyun yapmaya vakit ayırmak istemesidir. Bence bu moda da yönelmiştir fakat daha çok yeni çıkaracağı oyun olan Intergalactic: The Heretic Prophet oyunu üzerinde duruyordur.

Bu arada dizinin ikinci sezonu için de ben bu şekilde kurgulayacaklarını düşünmüştüm. Yani Abby ve Ellie'nin öyküleri ardı ardına anlatılır diye düşünüyordum fakat oyundaki ile birebir aynı tutmuş olmaları oldukça saçma gelmişti. Şimdi yapmaları gereken kurgu tercihini oyuna getirmeleri daha gülünç olmuş.

Oyunun yarısından fazla oynadığın karakteri bir anda değiştirmesi ve karşı tarafa aslında düşmanını kontrol etmeni istemesi oldukça saçma bir deneyim. Yayınlanan mod gibi paralel kurgu ile ilerleyişi sağlaması lazımdı. Dediğim gibi neil Druckmann'ın oyuncuları karakterler üzerine düşündürtmek istemesinin sonucu olarak o şekilde insanlar oynadı. Bence kendi istediği bakış açısına insanları empoze etmeye çalışma arzusu yanlış. Zaten oyunun çıkışıyla olumsuz yorumların patlamasının asıl nedeni budur bence.

Dizinin ilk sezonu oyunu oynayan için de oynamayan için de "iyi" olarak konumlandırabileceğimiz bir yerdeydi fakat ikinci oyun bambaşka dinamiklere ve anlatıya sahipti. Daha karışık ve daha mücadeleci. İlk sezondaki başarılarının bu sezonda sürdüremedikleri için ve ellerindeki işin ciddiyetini kavrayamadıkları için genel olarak herkesle birlikte ben de ikinci sezonu vasat buldum. Benim görüşüm neil Druckmann'ın ayrılışının nedeni bu enkazdan sıyrılmak. Ayrıca tabii kendi işine yani oyun yapmaya vakit ayırmak istemesidir. Bence bu moda da yönelmiştir fakat daha çok yeni çıkaracağı oyun olan ıntergalactic: The heretic prophet oyunu üzerinde duruyordur.

Bu arada dizinin ikinci sezonu için de ben bu şekilde kurgulayacaklarını düşünmüştüm. Yani abby ve Ellie'nin öyküleri ardı ardına anlatılır diye düşünüyordum fakat oyundaki ile birebir aynı tutmuş olmaları oldukça saçma gelmişti. Şimdi yapmaları gereken kurgu tercihini oyuna getirmeleri daha gülünç olmuş.

Yine doğru ve mantıklı noktalara değinmişsiniz, "oyunun yarısından fazla oynadığın karakterin bir anda değişmesi " evet hem de hikayenin çok önemli bomba gibi kısmında bunun yapılması çok kırıtik bir hamle oluyor. Fakat ana hikaye en başından beri Paraler ilerleseydi istediğimiz NEFRET duygusunu alamayacaktık, Abby den bu kadar nefret etmemizin sebebi (belli bir yere kadar) Yaşadığımız büyük kayıp ve almak istediğimiz intikam. O kadar fazla intikam istiyoruz ki seatle gün 1 2 3 bütün arkadaşlarını öldüre öldüre döve döve patlata patlata aksiyon dan aksiyona geçiyoruz ve bunu sadece Ellie gözünden görerek yapıyoruz. Eğer Paraler olsaydı aynı anda hem Abby hemde Ellie yi oynayacaktık ve buda Abby ye olan nefretimizi yok edecekti çünkü kontrol ettiğin bir karakterden ne kadar nefret edebilirsin? Aynı zamanda Abby nin peşinden koştura koştura gittiğimiz için de tabiki.

Yine doğru ve mantıklı noktalara değinmişsiniz, "oyunun yarısından fazla oynadığın karakterin bir anda değişmesi " evet hem de hikayenin çok önemli bomba gibi kısmında bunun yapılması çok kırıtik bir hamle oluyor. Fakat ana hikaye en başından beri Paraler ilerleseydi istediğimiz NEFRET duygusunu alamayacaktık, Abby den bu kadar nefret etmemizin sebebi (belli bir yere kadar) Yaşadığımız büyük kayıp ve almak istediğimiz intikam. O kadar fazla intikam istiyoruz ki seatle gün 1 2 3 bütün arkadaşlarını öldüre öldüre döve döve patlata patlata aksiyon dan aksiyona geçiyoruz ve bunu sadece Ellie gözünden görerek yapıyoruz. Eğer Paraler olsaydı aynı anda hem Abby hemde Ellie yi oynayacaktık ve buda Abby ye olan nefretimizi yok edecekti çünkü kontrol ettiğin bir karakterden ne kadar nefret edebilirsin? Aynı zamanda Abby nin peşinden koştura koştura gittiğimiz için de tabiki.
Paralel kurgu dediğiniz gibi hissiyat ve duygu kaybı yaşatacaktır fakat en azından oyuncu üzerine baskı kurmazdı. Neil kendi seçtiği kurguyla oyuncular arasında aşırı duygu patlaması ve reaksiyon istiyordu. Bunu da bence başardı fakat aynı zamanDA da bu çıkışlar kendisine ve oyuna karşı nefrete dönüştü.

Saçma Dizi de Abby yi kötü olarak göstermişlerdi ya hah işte oyunda da Neil onu denedi bu güncellemeyle Yani direkt Abby nin kötü olduğunu göstericek bu o yüzden yanlış 1 adım bu

Seattle Day kısımları cidden ilerleme ve bütünlüğü komple bozuyordu. Ben oyunu oynayıp Abby'e geçtiğimde "ya Ellie şu an ne yapıyordu" diye düşünüyordum. Kronolojik olayını güzel yaptılarsa bence de başından beri böyle yapsalarmış daha iyi olurmuş. Bunun 5 yil sonra gelmesi daha da saçma ne yazık ki.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı