The Witcher 1 neden gömülüyor?

Muhammet3210

Picopat
Katılım
5 Ekim 2020
Mesajlar
454
Çözümler
3
The Witcher 1'e başlamayı düşünüyorum çünkü The Witcher 3'ü bilgisayarım kaldırmıyor fakat gerek Technopat gerekse de diğer sitelerde 1.oyunun fazla gömüldüğünü gördüm. Gerçekten hiç oynanamaz mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben gayet övüyorum. Dövüş sisteminden dolayı sevilmeyen bir oyun. Ama Witcher serisi arasında en akıcı hikaye anlatıma sahip olan oyunda Witcher 1. Witcher 2 bu oyuna göre aşırı kısırlaşıyor. Witcher 3 ise açık dünya sistemini kötü sunduğu için, CD Projekt RED açıkladığına göre en az bitirilen oyun oluyor. Yani Witcher 3 satın alıp oynayanların %80 oyunun yarısında bırakıyormuş. Bu yüzden CD Projekt RED, Witcher 3 açık dünya görev sistemini artık uygulamayacak. Cyberpunk 2077 bu yüzden hikaye anlatımını değiştirecekler ve Witcher 3 kadar uzun olmayacak.
Witcher 1 başlamadan önce şu bağlantıdaki çözümlere göz atmanızı öneririm.
Her zaman insanların görüşlerine göre dizi, film, oyun tüketmek ise iyi bir şey değil. Bu yüzden bir şeyleri satın almadan yorumlara, incelemelere bakın. Ama iş o şeyi almak ya da tüketmeye gelince kendiniz karar verin.
 
Son düzenleme:
Çıktığı dönemi baz alırsak güzel bir oyun fakat günümüz için doğal olarak iyi değil. Oyunu oynayanlar mekanikleri, aksiyonu, vuruş hissi gibi özelliklerinden değil de hikayesinden oynuyor.

Şahsen ben de Geralt'ın hikayesini daha iyi anlamak amacıyla Witcher 1'i satın aldım ve oynamaya başladım. Maalesef 1 saatten fazla dayanamadım. Diyalog seslendirme sırıtıyor, bana kim vuruyor, ben kime vuruyorum anlayamıyorum, Geralt'ın koşması, zıplaması, kılıcın hareketleri gibi animasyonlar insanı oyundan bıktırıyor vs. Fakat oyunun hikayesi güzel, doğru. Ama bu güzel hikayenin yanında, oyun zevkinizi zedeleyecek o kadar fazla kötü unsurlar var ki... İnsan bir süre sonra baymaya başlıyor ve artık zevk almıyor oyundan. Zaten oyun aksiyon-RPG oyunu. Ve bu iki unsur da iyi değil. Hele ki o aksiyon tarafı yukarıda da bahsettiğim gibi kötü olunca oyundan yavaş yavaş sıkılmaya başlıyorsunuz.

Kısacası, çıktığı dönemi yani 2007'yi baz alırsak mükemmel bir oyun olmasa da hoş bir oyun. Fakat şu zamanda oynamak isteyeceğinizi sanmıyorum. Her yönden çok eskidi çünkü. Bazı oyunlar vardır, eski olmasına rağmen oyundaki özellikleri ile insana hala oynama isteği verir fakat bu oyun bana göre böyle değil. Bu oyunu ne kadar çok bitirmek istesem de 1 saatten fazla oynayamadım. Bilgisayarınız kötüyse bir şans verebilirsiniz. Yakın zamanda Steam'de indirim olacak. 2 küsür liraya düşüyor indirimde genellikle. O zaman alıp oynayabilirsiniz. Şuan ki fiyatına, 18 TL'ye değmez.

Steam'de indirim olduğunda Witcher 2'ye bakın derim. Onun hikayesi, ilk oyundan kat kat daha iyi ve daha yeni bir oyun. Ufak tefek sorunları, optimizasyon sıkıntısı olsa da alıp bir şans vermenizi tavsiye ediyorum.
 
Combat sistemi kötü ama basit, kiminin gözüne çok batıyor kiminin batmıyor. Ben pek önemsemedim, müzikleri iyi ve grafikler çıktığı döneme göre fena değil. Hikayesi de iyi, oyunu bitirdim ve güzel oyun.
Geralt'ın koşması, zıplaması, kılıcın hareketleri gibi animasyonlar insanı oyundan bıktırıyor
Witcher 3'ün bile animasyonları iyi değil, Geralt'ın zıplama animasyonu çok kötü geliyor bana. Combat sistemi kötü olabilir ama basit, ben pek takılmadım.
 

Geri
Yukarı