The Witcher 3 - Ağaç ruhuna mı yoksa Kocakarılara mı yardım etmeli?

Angelic

Hectopat
Katılım
6 Eylül 2019
Mesajlar
736
Çözümler
6
Bu görevlerin mutlak iyi bir sonu yoktur. Daha az kötü bir sonu vardır.

Neden ağaç ruhunun tarafında olmalısınız? Neden ruha yardım etmelisiniz?
I] Ruh, yetim çocukları kurtarır. Çocuklar daha sonra Novigrad'da eğitim görecektir.
II] Karısı ölür, Kanlı Baron intihar eder. (Baron bu zamana kadar eşine ve kızına şiddet uygulamış, hayatlarını zehir etmiş bir karakterdir. Kızı kaçmış, karısı akıl sağlığını yitirmiştir. Baronun pişman olduğunu söylemesi onu daha iyi biri yapmaz, masum değildir.)
III] Ruh, Kocakarılara kendi çocuklarını "ikram" edip çorba yapmalarını ve daha da güçlenmelerini sağlayan kullarını -yani cahil, sefil köylüleri- öldürüp buna bir son verir. (Ruhu öldürünce köylüleri kurtardığınızı da düşünmeyin. Daha sonraları Radovidli cadı avcıları gelip köyün yarısını öldürecek.) Aynı Kocakarılar, sizin biricik kızınız Ciri için de aynı şeyi planlıyordu, üstelik pişkin pişkin de anlatıyorlar.
IV] Ruh, Geralt'a karşı dürüst oldu ve verdiği sözü yerine getirdi.
V] Baron'un ölmesi "kötü son" değildir. Yardım etmeye çalıştığınız için, intihar ettiğinde boşlukta kalırsınız sadece. (Benjamin Franklin etkisi)
VI] Baron'un karısı da kurtarılmaya değer birisi değildir. Baron'u yıllarca aldatmış ve rızası olmadan kızı Tamara'yı kendi yanına alıp sevgilisiyle birlikte yaşamaya zorlamıştır. Üstelik Anna, Baron ile isteyerek evlenmişti, zorla değil

Neden Kocakarıların tarafında olmamalısınız? Neden yardım etmemelisiniz?
I] Kocakarılar, saklambaç oynadığınız o yetim çocukları gözünüzün önünde kazanda kaynatıp çorba yapacak.
II] Baron, karısına çare bulmak için onu yanına alıp gider ve oyunda bir daha ikisiyle karşılaşmazsınız bile. Çare bulup bulamayacağı da meçhuldur. Ayrıca Baron bölgeyi terk ettiğinde yetkiyi çavuşuna bırakır. Çavuş ise yeni bir rejim ilan ederek köyü yağmalatıp hırsızlık yaptırır, babaların gözü önünde masum kadın ve kızlara tecavüz edip öldürürler. (Oyunda bunu oraya giderek kendiniz de görebilirsiniz.)
III] Köylüler kısmen yaşar ancak o yetimler gibi daha niceleri bunlara "ziyafet" olur.
IV] Geralt'a yalan söylüyor ve onu kullanıyorlar.
V] Kocakarılar her daim düşmanınız olmaya devam edecek.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
"Kötülük kötülüktür. Az, çok, orta derece... Fark etmez. Derecesi keyfe bağlıdır. Tanımı muğlaktır. Şayet iki kötülük arasında seçim yapacaksam hiç yapmamayı tercih ederim."
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Baron görevlerinden önce ağaç ruhunun yanına gidip yardım edince de şöyle oluyor:
Ağaç ruhu koca karılara tapan köylüleri katlediyor. En sonda da Baron, karısıyla beraber ona şifa aramak için yolculuğa çıkıyor. Çocuklar da kurtuluyordu yanlış hatırlamıyorsam.
 
ruhu serbest bıraktım, mağaradan çıkar çıkmaz köylülerin yanına gittim ve onlara hiçbir şeyden bahsetmedim. ne köylüler öldü, ne ormandaki cadılar öldü. ama ruh da serbest. öyle devam ediyor :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı