The Witcher 3 oynamadan önce tavsiyeler

10 dakika oynayıp oyunu sildim, büyük hayal kırıklığı oldu benim için.
10 dakika mı? İlk yükleme ekranını geçince 10 dakika geçmiş oluyor zaten siz oyunu oynamamışsınız ki :D

1 ile 2'nin hikayelerini öğrenin karakterleri falan tanırsın.
Hikayeden ziyade 2015 yapımı bir oyuna göre oyun dinamikleri biraz dandik geldi. Sadece dövüş animasyonları güzel. Onun dışında Unity'de proje olarak yapılmış bir oyunu oynuyor gibi hissettim, beni aşırı rahatsız etti. Belki de uzun süre RDR2 oynamış olmamdan kaynaklanıyordur.

Hikayeden ziyade 2015 yapımı bir oyuna göre oyun dinamikleri biraz dandik geldi. Sadece dövüş animasyonları güzel. Onun dışında Unity'de proje olarak yapılmış bir oyunu oynuyor gibi hissettim, beni aşırı rahatsız etti. Belki de uzun süre RDR2 oynamış olmamdan kaynaklanıyordur.
Alışmak için zaman tanımalıydınız, Red Dead Redemption 2 gibi animasyon, fizik kalitesine sahip oyun 1 tane falan var herhalde zaten o da Last of Us Part 2 yani.

The Witcher serisinin hiçbirini oynamadım. Şu an yalnızca The Witcher 3: Wild Hunt'a sahibim. Bilmem gereken veya oyuna yeni başlarken dikkat etmem gereken konular var mı, tavsiyeleriniz neler?
Oyuna zıplama mekaniğini getirdiler çok iyi.
Gerald maşallah önceki oyunlar zıpyalamıyordu ama…

Yıllarca, yüzlerce kişi ve onlarca YouTube kanalının tanrı yaptığı bu oyunun bu kadar dandik dinamiklere sahip olduğunu görünce ALT+F4'ü çektim maalesef. Hikayesi şu dakikadan sonra pek umrumda değil. 😳😳😳
Çünkü onlar, oyunların kötü fiziklere veya animasyonlara rağmen başyapıt olabileceklerinin farkındalar. Oyunlar fizik kalitesine veya animasyon kalitesine göre seçilmez ki. Senin bu düşünce yapına göre Metacritic puanı 100 üzerinden 97 olan Zelda: Breath of the Wild da leş bir yapım oluyor, grafikleri gerçekçi değil, animasyonları gerçekçi değil...

Oysa ki, ayıla bayıla oynadığın Red Dead Redemption 2'nin geliştirilmesindeki asıl vizyon Dan Houser bile "oyun geliştiren birisi Zelda ve Super Mario'dan bir şeyler ödünç almadığını söylüyorsa yalan söylüyordur" demiştir. Red Dead Redemption 2'yi geliştiren adam bile Super Mario'nun önünde saygıyla eğilir.

Zaten The Witcher 3'ün asıl vurucu noktası da hikayesi değil, diyalogları vasıtasıyla kendini önemsetmeyi başarabilen ana ve yan karakterler, çok iyi düşünülmüş kaliteli yan görevlerdir The Witcher 3'ü bu kadar değerli bir oyun yapan.

Çünkü onlar, oyunların kötü fiziklere veya animasyonlara rağmen başyapıt olabileceklerinin farkındalar. Oyunlar fizik kalitesine veya animasyon kalitesine göre seçilmez ki. Senin bu düşünce yapına göre metacritic puanı 100 üzerinden 97 olan Zelda: Breath of the wild da leş bir yapım oluyor, grafikleri gerçekçi değil, animasyonları gerçekçi değil...

Oysaki, ayıla bayıla oynadığın Red Dead Redemption 2'nin geliştirilmesindeki asıl vizyondan houser bile "oyun geliştiren birisi Zelda ve super Mario'dan bir şeyler ödünç almadığını söylüyorsa yalan söylüyordur" demiştir. Red Dead Redemption 2'yi geliştiren adam bile super Mario'nun önünde saygıyla eğilir.

Zaten The Witcher 3'ün asıl vurucu noktası da hikayesi değil, diyalogları vasıtasıyla kendini önemsetmeyi başarabilen ana ve yan karakterler, çok iyi düşünülmüş kaliteli yan görevlerdir The Witcher 3'ü bu kadar değerli bir oyun yapan.

Ağzınızdan bal damlıyor.

Yıllarca, yüzlerce kişi ve onlarca YouTube kanalının tanrı yaptığı bu oyunun bu kadar dandik dinamiklere sahip olduğunu görünce alt+F4'ü çektim maalesef. Hikayesi şu dakikadan sonra pek umurumda değil. 😳😳😳

Hocam bu işler zevke ve vizyona göre değişir. Belki bu tarz oyunlardan zevk almıyorsunuzdur, belki oyunlara bakış açınız dinamiklerden ve grafiklerden ibarettir...

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı