The Witcher 3 Sıkmaya Başladı

Öncelikle ben RPG seven biriyim, hatta oynadığım tüm oyunlarda serpiştirilmiş RPG öğeleri bile hoşuma gidiyor. İlk Skyrim oynadığımda ya kardeşim ben ne oynuyorum böyle bu nasıl bir oyun keyiften öleceğim diyordum günde 7-8 saat başından kalkmıyordum, neyse The Witcher 3 başladım ilk 4-5 saat oynadım hikaye ve moda girebilmek için ama yok Skyrim gibi dünyasına mı giremedim bilmiyorum. Sırf beni içine çeksin +100 saat oynatsın diye zorluyorum yok olmuyor. Giriyorum biraz oynayıp sıkılıp çıkıyorum, bayıcı gelmeye başladı. 17 saat kadar oynadım çoğunda afkyım zaten maximum oynayış sürem 10 saat falandır. Bir şey söyleyin yardım edin veya neden böyle olduğunu yorumlayın :(
O kadar tanıdık geldi ki bu sorun :D
İlk oyuna girdiğimde tam senin gibiydim, 11 saat oynadım ve 1 ay daha girmedim. Kısacası şu an 320 saatim var xD. Sana tavsiyem her şeyi yapacağım edeceğim diye zorlama çünkü ben; of şu iksiri de kullanayım , şunu da bitireyim öyle giderim falan diyordum ilk saatlerde sonra ana görevi unuttum resmen. Haliyle sıktı. Bu arada hikayesini bilmiyorsan en azından özetlerini oku veya izle ilk 2 oyunun. Her neyse işte sonraysa kendimi ana görevde olabileceklerle gaza getirdim ve dahası pek yok dediğim gibi 320 saatim var ve hala oynuyorum. Skellige'ye yelken açacağım yarın.

Ben Witcher 2'yi ve tüm ek paketleri ile birlikte olmak üzere iki kez de Witcher 3'ü bitirdim, kesmedi Witcher serisinin Türkçe'ye çevrilmiş kitaplarını da okudum. Özellikle ana karakterimiz Geralt'ın hem ciddi hem de gayri ciddi espirili kişiliğine hayranım.
Witcher serisini gözlemlediğim kadarı ile insanlar ya çok seviyor ya da hiç beğenmiyor ortası yok.

Uzun süre Skyrim oynayan kişiler sevmiyor Witcher'ı bana göre. Skyrim'deki akıcılık, karakter geliştirme ve RPG keyfi yok maalesef bu oyunda. 35 saat oynama sürem var sarmadı beni de.
Her yerde çekinmeden söylerim, Witcher'ın karakter kontrol ve dövüş sistemi çok kötü ve çok hantal. Oradan oraya taklalar atan, havada dönüp duran bir karakter çıkıyor ortaya. Ben karakteri kontrol ettiğimi hissedemiyorum, her şey animasyonlarla olup bitiyor.

Aynı şekilde Dark Souls'un da yüzüne bakmadım bu sebepten. Ama Sekiro'yu bayılarak oynadım.
Sanırım hızlı ve akıcı oyunları seviyorum.

Uzun süre Skyrim oynayan kişiler sevmiyor Witcher'ı bana göre. Skyrim'deki akıcılık ve karakter geliştirme keyfi yok maalesef bu oyunda.
Her yerde çekinmeden söylerim, Witcher'ın karakter kontrol ve dövüş sistemi çok kötü ve çok hantal. Oradan oraya taklalar atan, havada dönüp duran bir karakter çıkıyor ortaya. Ben karakteri kontrol ettiğimi hissedemiyorum, her şey animasyonlarla olup bitiyor.

Evet sırf ben dövüş sistemi ve animasyonlar çok hantal olduğu için bıraktım oyunu. 1. oyunda dövüş sistemi kötüydü ama en azından karakter hantal değildi. 3. oyunda dövüş sistemi iyileştirilmiş gibi ama bence hala daha kötü ve üstüne üstlük hareketler hantal.

Evet sırf ben dövüş sistemi ve animasyonlar çok hantal olduğu için bıraktım oyunu. 1. oyunda dövüş sistemi kötüydü ama en azından karakter hantal değildi. 3. oyunda dövüş sistemi iyileştirilmiş gibi ama bence hala daha kötü ve üstüne üstlük hareketler hantal.
The Witcher 3'ün dövüş sistemini hantal ve kötü bulmanıza oldukça şaşırdım. Ne kadar Skyrim'i sevsem ve hatta Witcher'dan daha fazla oynamış olsam da daha eski bir oyun olmasına bağlayarak asıl Skyrim'i çok hantal buluyorum. Tamam tam bir RPG ve muazzam bir oyun fakat büyü hariç dövüş oldukça basit ki ben bu basitliği seviyorum şahsen birçok kişi gibi ama bu da basit olduğunu değiştirmez.
Yani adamlar ateş elementini çeşitli şekillerde kullanarak düşmanları yakmanı, akıllarına girip onları sersemletmeni veya tarafına çekmeni, yere yerleştirdiğin ufak tuzaklar ile düşmanları yavaşlatıp şimşeklerle hasar vurmanı, rakiplerini zorlandığın anda rüzgarı kontrol ederek savurup atmanı ve oluşturduğun kalkan ile kendini koruyup, aynı zamanda düşmandan can emmeyi sağlamakla kalmayıp hızlı ve ağır vuruş stilleri koyarak bunları da değişik aktif yeteneklerle geliştirmeni sağlamış vee bunlarla da kalmayıp düşmanları engellemen için üç ayrı yol olan; takla atma, savuşturma, bloklama gibi savunma şekilleri koymuş.
Yani sanırım siz oyuna ısınamamışsınız. Tekrar denemenizi öneririm. Şu yazdıklarımı oyunla alakası olmayan birisi görse bile iştahı kabarır. Ve ben daha iksirlerden, her biri tek tek canavarlar için hazırlanan özlerden, yetenek geliştirmeden, mutajen ve mutasyonlardan dahi bahsetmedim daha.

Son düzenleme:
Evrene giremezsen sıkıcı gelmesi normal. Diğer oyunlara ve kitaplarına bir göz atmanı öneririm. Her şeye rağmen başı biraz ağır ilerliyor ve öğrenme aşamasında olduğun için sıkıcı gelebiliyor. Ama oyunun öyle yan görevleri var ki, bazı oyunlarda böyle ana görev yok diyeceksin. Witcher 3'ü özel kılan şey de bu zaten. Evreni ve harika detaylar barındıran yan görevleri. Sen dümdüz adam kestiğini sanırsın ama YouTube'dan aynı görevin farklı yollarla yapılışını izlediğinde (veya tekrar oynadığında) aslında o görevin ince detaylar sakladığını öğrenirsin. Bu benim çok hoşuma gitti ve Witcher 3'ü çok beğendim.

Witcher 3 oynanış süresi.png

Canım sıkıldıkça açar açar oynarım. Yan görevlerini oynamadan bitiren de Witcher 3 oynadım demesin lütfen. Ana hikayesi aman aman bir şey anlatmıyor. Oyunun olayı o değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı