The Witcher 3 vs Red Dead Redemption 2

RDR 2 mi, The Witcher 3 mü?


  • Oy verenlerin toplamı
    118
Selam dostlar. Witcher 3'ü severek oyanayan biri olarak merak ediyorum, siz bu iki oyundan hangisini tercih edersiniz? Mesela genel olarak iki oyunu 10 üzerinden kıyaslarsanız hangisi sizin için öne geçiyor? Daha RDR oynamak nasip olmadı ama izlediğim ve gördüğüm kadarıyla RDR 2 resmen bir simülasyon. Daha önce bu kadar detaylı bir oyuna denk gelmemiştim.

Aynı zamanda dediğim gibi, severek oynamama rağmen bazen Witcher 3'ün abartıldığını düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? Nedeniyle açıklarsanız sevinirim :)

Witcher 3
 
Kendi şahsi fikrim Witcher hikayesini bilmeden oyunlara girişen birisi RDR diyebilir ama kitapları okuyup oyunlara geçen birisi Witcher der bana göre.
Ayrıca gerçekten ikisi de çok başarılı oyunlar ben ikisini de çok severim ve kıyaslamak hoş olmaz.
 
Her türlü RDR2, TW3 diyenin aklından şüphe ederim.

Kardeşim kendini sorgula hikaye açısından RDR 2 çok iyi ama Witcher evreni apayrı bir hikaye oynamayanların bile kitaplarını okuduğu oyunlarını oynayanların severek oynadığı v bende dahil olmak üzere en az 6 defa bitirmiş bulunduğu bir oyundur. RDR2'yi de çok severek oynadım ama oyundan bir süre sonra bıktım ve uzunca bir süre ara verdim ama çok iyi oyundur lafım yok kısacası hikayesel açıdan W3 daha üstündür Arthur Morgan'ı herkes sevmez kimisi kovboyun teki der kimisi en taşaklı adam der ama Geralt herkes sever W3 sonunda Ciri'yi saraya göndermek veya ölüme terk etmek insanların oyunun bu sonunuda göriyim diyerek yapmıştır ama herkes istiyerek Ciri'yi bir Witcher yapmıştır. Grafiksel açıdan RDR 2 2010 yılından başlanarak 2018 yılında bitmiş olup aynı zamanda yeni bir oyun motoru ilebirlikte 8 yılda yapılmıştır. W3 de aynı şekilde sıfırdan bir motor ile yapılmıştır. Witcher 3 81 milyon dolara yapılmıştır, RDR2 ise 550 nilyon dolara yapılmıştır bunları da göze alarak W3 daha iyi deriz yeni çıkan Next gen Update ile birlikte grafikleri düşükte bile oynasan gayet iyidir ama RDR2 düşük grafiklerde çamur gibi gözüküyor RDR 2 kataloğun kapağına dikkat edersen berbattır. Oynanış olarak RDR2 çok iyidir ama W3'ten bir gölek daha üstündür. Kısacası yapım yılına ve bütceye bakarsak Witcher 3 daha iyidir ve dünyanın yapılmış en iyi oyundur.

Witcher 3'ün oynanışı RDR 2'nin yanına yaklaşamaz bence.

Witcher 3 o kadar görmezden gelinebilecek bir yapım değil.

Katılıyorum en iyi yapımdır kim ne derse desin 6. kez oynadım sıkılmadan 7.kez de oynarım ve oynamak istiyorum ama hikayesini bildiğim için ilk oynadığım heyecanı alamıyorum ses efektleri olsun hikayeleri kitaplardan alıp değiştirerek çok iyi bir şekilde yapıp verdikleri detaylar ile de cilalamışardır. Netflix gibi yapımın içine sıçmamışlardır bir Witcher hayranı olarak Netflix'e her aklıma geldiğinde kötü dileklerde bulunurum.
 
Ikisi de çöp benim gözümde. Yine de kıyaslayalım objektif bir biçimde.

Yönetmenlik, sinematografi, grafik, animasyon kalitesi, hikaye, açık dünya-harita, ana görevler olarak RDR 2 daha iyi

Ikisinde de kontroller kötü. Gameplay loop vasatın altı

Yan görevler bakımından Witcher 3 daha iyi sayılır ama mekaniksel çeşitlilik daha az ve ana görevlere entegre.

Eğer Witcher 4 çıkarsa muhtemelen RDR 2'yi geçecektir zira CDPR Cyberpunk ile çok yol katetti. Hatalarını düzeltiyorlar gitgide.
 
Kardeşim kendini sorgula hikaye açısından RDR 2 çok iyi ama Witcher evreni apayrı bir hikaye oynamayanların bile kitaplarını okuduğu oyunlarını oynayanların severek oynadığı v bende dahil olmak üzere en az 6 defa bitirmiş bulunduğu bir oyundur. RDR2'yi de çok severek oynadım ama oyundan bir süre sonra bıktım ve uzunca bir süre ara verdim ama çok iyi oyundur lafım yok kısacası hikayesel açıdan W3 daha üstündür Arthur Morgan'ı herkes sevmez kimisi kovboyun teki der kimisi en taşaklı adam der ama Geralt herkes sever W3 sonunda Ciri'yi saraya göndermek veya ölüme terk etmek insanların oyunun bu sonunuda göreyim diyerek yapmıştır ama herkes istiyerek Ciri'yi bir Witcher yapmıştır. Grafiksel açıdan RDR 2 2010 yılından başlanarak 2018 yılında bitmiş olup aynı zamanda yeni bir oyun motoru ilebirlikte 8 yılda yapılmıştır. W3 de aynı şekilde sıfırdan bir motor ile yapılmıştır. Witcher 3 81 milyon dolara yapılmıştır, RDR2 ise 550 nilyon dolara yapılmıştır bunları da göze alarak W3 daha iyi deriz yeni çıkan Next gen Update ile birlikte grafikleri düşükte bile oynasan gayet iyidir ama RDR2 düşük grafiklerde çamur gibi gözüküyor RDR 2 kataloğun kapağına dikkat edersen berbattır. Oynanış olarak RDR2 çok iyidir ama W3'ten bir gölek daha üstündür. Kısacası yapım yılına ve bütceye bakarsak Witcher 3 daha iyidir ve dünyanın yapılmış en iyi oyundur.

Katılıyorum en iyi yapımdır kim ne derse desin 6. kez oynadım sıkılmadan 7.kez de oynarım ve oynamak istiyorum ama hikayesini bildiğim için ilk oynadığım heyecanı alamıyorum ses efektleri olsun hikayeleri kitaplardan alıp değiştirerek çok iyi bir şekilde yapıp verdikleri detaylar ile de cilalamışardır. Netflix gibi yapımın içine sıçmamışlardır bir Witcher hayranı olarak Netflix'e her aklıma geldiğinde kötü dileklerde bulunurum.

Öncelikle ne kadar sürede yapıldığı ne kadar bütçeyle yapıldığı beni ilgilendirmez, ben elimizdeki işe bakarım. Witcher'ın ise benim gözümde çok fazla kusuru var, at sürme mekaniklerinin benim için kötülüğü, combatın sanki yarım kalmış gibi yapılması, hikaye tarafından çok bahsedemeyeceğim çünkü oyunu bitirmedim fakat RDR ile kıyaslayınca eksikleri daha önemli yerlerde, RDR'nin grafikleri bence 5-6'ya katlar Witcher'ı, şu an bile çıkan oyunların çoğu grafiksel anlamda bir RDR2 olamıyor. Şahsen ben mekaniklerinin sıkıntılı olduğunu düşündüğüm bir oyuna dünyanın şu ana kadar yapılmış en iyi oyunudur demezdim. Ayrıca oyunun fantastik dünyası her ne kadar fantastik oyun/kitap/dizi-film'leri sevsem de bana hitap etmiyor ve Geralt'ın oyunda bir derinliği olduğunu düşünmüyorum fakat Arthur'un özellikle chapter 5'ten sonra yaşadığı duygusal değişim, yakalandığı hastalık vs oyunda inanılmaz iyi bir şekilde yansıtılmış, dediğim gibi Witcher'ın hikayesini %100 bilemem fakat Geralt'ın bu kadar derin bir karakter olduğunu da düşünmüyorum. Tabii ki yapıldığı yıl, bütçe gibi konular göz önüne alındığında imkanlara göre yine güzel bir yapım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı