2 oyunu da oynadım 2'sini de bitirdim diyemem ama epey bir süre oynadım. Her ikisinin de RPG olarak mantığı olayı belli ama RPG sistem konusunda birbirlerinden farklı. Ben ilk önce The Witcher 3'ü oynadığımda oyun oynadığımı hissediyordum ama Skyrim'i oynadığımda oyunu yaşadığımı hissediyordum. Skyrim yaşam simülasyonu gibi. Oyun da ne olmak istiyorsan ona yöneliyorsun. İster iyi bir okçu, ister iyi bir kılıç kalkan kullanan bir savaşçı, istersen kalkan kullanan savaşçıdan daha güçlü çift el silah kullanan savaşçı, ister sinsi bir suikastçı.
Oyunu olmak istediğin karakter üzerinden şekillendirebiliyorsun. Modun ona göre değişiyor. Haritası oldukça büyük ve adamlar üşenmemiş haritanın her noktasına keşfedilecek şeyler eklemişler o yüzden boş bir açık dünya da geziyormuşsun hissini vermiyor. Ben Skyrim'i oynarken yalnızlık hissi çekmiyordum. İlerlediğim yolda her an her şey olabiliyordu.
Arkadaşların dediği gibi vuruş hissi yok ama ben okçu olduğum için okçuluğunu sevmiştim ve vuruş hissiyatı olayına bir süre sonra alışmıştım artık normal geliyordu.
The Witcher 3'te müzikleriyle, oynanışıyla, hikayesiyle, grafikleriyle ağızda tat bırakan bir oyun. 15 lira için muazzam bir oyun. Bir kitap, bir film düşün burada anlatılan bir karakterin başından geçenleri sen yaşıyorsun. Kararlarını sen veriyorsun bu oyunu da öyle düşün.
Bana kalırsan bir gün ikisini de dene. Belli ki oyun sever birisin, kendini biriyle kısıtlamış olmazsın sonuçta ikisini de oynamaya hakkın var. İkisini dene ama bence önce The Witcher'dan başla. Çünkü bu oyunu oynayıp bir noktadan sonra bitirebiliyorsun, bitirdim diyebiliyorsun. Ha oyunu bittikten sonra baştan başlayıp, seçtiğin kararların alternatiflerini de deneyimleme şansın var ama o da oyun bitti mi bitiyor. Ama Skyrim'e bitti diyemiyorsun. Oyuna başladın eğer seversen, denemek isteyeceğin bir dünya şey var. En basitinden yanılmıyorsan en az 10 farklı ırk var. Her seferinde birini oynamak isteyebilirsin. O yüzden Skyrim'e başlarsan ve seversen The Witcher'a sıra gelmez. Ama withcer ile başlarsan bir gün Skyrim de oynama şansın olur.