The Witcher 3’ten daha iyi dediğiniz oyun var mı?

• Konuyu başlatan otm
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 152
  • Görüntüleme 23.596
Var :
-Final Fantasy 7
-Kingdom Hearts 1-2 (3'te çıkınca sıraya dahil olur büyük ihtimal.)
-God of War
-Zelda Ocarina Of Time
Düşünsem aklıma daha fazla gelir. Ama yinede Witcher 3 kendi türünde zirveye oynayan çok emek harcanmış başyapıt seviyesinde bir oyun.

Last of Us her platformda olsa bu soruyu heralde "Last of Us'dan daha iyi diyebileceğiniz oyun var mı?" diye sorulabilirdi.

Onun dışında Elder Scrolls V Skyrim 2011'de çıktığı için başarısı biraz unutulmuş sanırım.

Half-Life var diyebilirim, 20 senelik ama bugün bile oynanabilecek bir oyun.

Bir oyunu beğenip övmek ile fanboyluk arasında ince bir çizgi var dikkat edin derim. Witcher serisini oynadım benimde oldukça beğendiğim bir seri lakin sayabileceğim bir çok eksisi ve tasarım açısından oyuncuyu sorgulatan hataları var.

En basitinden Witcher 3'te "high risk high reward" dediğimiz olay yok. Açıklamak gerekirse temel işi yaratık avcısı olan karakterimiz seviyesinden yüksek canavarları avlasa bile bunun karşlığında kendi seviyesine uygun ekipman düşüyor ve bu oldukça tuhaf bir olay. İşin craft yani üretim kısmı iksirler dışında oldukça sıkıcı ve sıradan sadece oyuncunun oynanış süresini uzatmak için varlar. Her ne kadar dünyası Witcher 1'den büyük te olsa nedense ilk oyunda ki kadar yeni mekanlar keşfetme hissi veremedi bana ama bu sadece benimle alakalı olabilir o yüzden eksi olarak saymak doğru olmaz. Getir götür görevleri sık karşımıza çıkıyor her ne kadar arkasından ilginç hikayeler çıkabilsede herzaman böyle olmuyor ve bir süre sonra can sıkmaya başlıyor bu görevler. Havada kılıcını 5 kere çevirebilen kahramanımızın 30 cm. yükseklitken zar zor atlayabilmesi de biraz üzücü tabi.

Az çok gördüğünüz gibi bu liste böyle uzar gider. Witcher serisi ilk oyundan itibaren başarılı bir şekilde ilerlemiş ve gerçekten iyi diyebileceğimiz bir seri ama abartmanın anlamı olmadığı gibi aksine zararı oldukça çok. Bugün Half-Life 3'ün gelmemesinin en büyük sebeblerinden biri ilk iki oyun o kadar oyun sektörünü kökünden değiştirdi ki 3. oyunda adamlar ağızlarıyla kuş değil ejderha tutsalar belli başlı kesimleri asla memnun edemeyeceklerini biliyorlar. Witcher 3 abartılı bir şekilde övülmeye devam ederse firmanın uzun zamandır emek harcadığı Cyberpunk'da gölgede kalacak ki eminim bunu kimse istemez. Güzel bir oyun hakkında konuşmak eksisini artısını tartışmak her zaman iyidir ama sayısız oyun türü varken Witcher 3'ten daha iyi dediğiniz bir oyun var mı gibi bir soru fanboyluğa girer diye düşünüyorum açıkçası.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı