The Witcher 3’ten daha iyi dediğiniz oyun var mı?

• Konuyu başlatan otm
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 152
  • Görüntüleme 23.590
Derinliği yok mu? Adamlar Arthur Morgan'ı öyle ince ince işlemiş ki oyunu bitirdikten sonra kurgusal biri olduğunu unutuyorsun. Yazılmış en gerçekçi, ayakları en yere basan karakterlerden biridir ki oyun boyunca gösterdiği karakter gelişimini de size yine işleniş tarzı gibi yavaş ve anlamlı şekilde gösteriyor. 1899'ların Amerika'sında yaşanan olayları ve o dönemlerde toplum tarafından dışlanan insanların yaşadığı sorunları kendi gözlerinden daha iyi nasıl anlatırlardı bilemiyorum. İki karakter üzerinden birinin dağın eteğinde tepesine tırmanışını, diğerinin de zirveden eteklere doğru düşmesini metafor-vari işlemelerine girmiyorum bile bak. Öyle oldu da bitti olmuyor. Witcher 3 iyidir, Geralt iyidir ama onun arkasında ustaca yazılmış romanlar var. Karşılaştırma yapmak biraz dengesiz olurdu.
Hatta sadece Arthur Morgan değil, oyunun protagonist'i olmamasına rağmen John Marston'u bile kısa bir epilogue da çok derin işlemişler. Ölen her çete üyesinin *spoiler özellikle Hosea'nın ölümü beni çok etkilemişti. Oyunun her bölümünden zevk almamız için özenle uğraşılmış bir hikaye var. Neyse biraz daha yazarsam spoiler falan dinlemeyip bütün hikayeyi sereceğim.

Garip gelebilir ama kendisi kanun kaçağı ve kısmen kötü olduğu için onun derinliği beni etkilemedi.

İşe güzellik katan yegane malzeme de o zaten.

Kanunsuz bir hayat süren, çalan, öldüren bir adamın yaptıkları için hayatıyla kefaret ödeyeceğini anladığı zaman kendi benliğini reddetmeyip, onu kabullenerek daha iyi bir insan haline gelmesini gösteriyor sana oyun. Gerek sahnelerle, gerek seslendirmelerle de bu işi hakkıyla yapıyor.

Spoiler içinde yazdıklarım da meh demelik ise sana göre, derinlik anlayışımız seninle çok farklı. Olaylara biraz daha öteki taraftan bakmalısın. İyi kötü bir kavram yok ne yazık ki. :)

Garip gelebilir ama kendisi kanun kaçağı ve kısmen kötü olduğu için onun derinliği beni etkilemedi.
Öncelikle yanıtında spoiler olacak bir şey yok, oyunun trailer'ında bile outlaw olduklarından bahsediyorlar. Oyunun hikayesini bitirdin mi acaba? Zaten senin honor seviyene göre cutscene'ler, NPC'lerin sana yaklaşımı değişiyor ve sonunda nasıl bir insan olduğun herkes tarafından söyleniyor.

Öncelikle yanıtında spoiler olacak bir şey yok, oyunun trailer'ında bile outlaw olduklarından bahsediyorlar. Oyunun hikayesini bitirdin mi acaba? Zaten senin honor seviyene göre cutscene'ler, NPC'lerin sana yaklaşımı değişiyor ve sonunda nasıl bir insan olduğun herkes tarafından söyleniyor.

Oyun tam honor'da 50 saatte bitti, bittiği gibi yan görevlerin birazını yapıp sildim. Zaten teknik sorunlar hepten bıktırmıştı. Bir daha oynayacağımı sanmam en azından sorunlu bir oyun olmaktan çıkana kadar.

Oyunun hikayesini bitirdim ve şu anda Arthur Morgan hakkında makale yazmakla meşgulüm. Bitirme tezimin konusu olacaktı kendileri, nasip olmadı. :)

@Maestro. eğer pc üzerinden oynuyorsan ekleşip beraber online oynayabiliriz. SC: EmriBilEmir
Oyunun hikayesini bitirdim ve şu anda Arthur Morgan hakkında makale yazmakla meşgulüm. Bitirme tezimin konusu olacaktı kendileri, nasip olmadı. :)
Kusura bakma ama ben Arnold Şırnaktahalayçeker'e cevap vermiştim. Bir yanlışlıklık olmuş :))

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı