The Witcher dizisi çok mu iyi?

6.Bölümdeyim. Diziye ve evrene hayran kaldım. Kulakları çınlasın Enis Kirazoğlu'nun övmelerini gördükçe oyunu merak etmiyor değildim ancak hayatımda pek hikayeli Single Player oyun oynamadım lakin ilk oyunum sanırım bu olacak. Kitapları okuyanlar veya oyunu oynayanlar dizi hakkında ne düşünüyor merak ediyorum.

NOT: Benim gözlerim mi bozuk yoksa Yennefer of Venderberg'in gözleri genellikle %90 mor; bazen de siyah, mavi, kırmızı mı oluyor? :) Korkmaya başladım.

NOT: Dizi, kitap ve oyun ile ilgili lütfen ''SPOILER'' vermeyiniz.

Bu sezon Witcher evrenine giriş tadında diyebilirim. Zaten fazla beklentim yoktu. Benim hoşuma gitti.
Oyun serisini oynamış olanlar direk anlayacaktır. Witcher 1 oyununda yaşananlardan öncesini anlatıyor.
Kabaca karakterler ve evreni tanıtma sezonu olmuş.
Triss oynayan kişi dışında, karakterler iyi oyunculuk sergiledi. Geralt kadınlara yaklaşımı dışında iyi diyebilirim. Geralt Yennefer sevse bile, düşük kaliteli aşk dizisi dramalarına girecek, türde bir karakter yapısına sahip değil. Bazı sahneler de öyle bir yapıya sokmuşlar. Ayrıca geçmişi anlatan sahneler de, bir efekt koyabilirlerdi. Şahsen anlamaya çalışırken, biraz izleme akıcılığını kaybettim.
Bu arada rahat on sezonluk hikayesi var. Daha kuzey krallıkları, büyücüler konseyi filan var.

Bu sezon Witcher evrenine giriş tadında diyebilirim. Zaten fazla beklentim yoktu. Benim hoşuma gitti.
Oyun serisini oynamış olanlara kabaca, Witcher 1 oyununda yaşananlardan öncesini anlatıyor. Kabaca karakterler ve evreni tanıtma sezonu olmuş.
Triss oynayan kişi dışında, karakterler iyi oyunculuk sergiledi. Geralt kadınlara yaklaşımı dışında iyi diyebilirim. Geralt Yennefer sevse bile, düşük kaliteli aşk dizisi dramalarına girecek, türde bir karakter yapısına sahip değil. Bazı sahneler de öyle bir yapıya sokmuşlar. Ayrıca geçmişi anlatan sahneler de, bir efekt koyabilirlerdi. Şahsen anlamaya çalışırken, biraz izleme akıcılığını kaybettim.
Bu arada rahat on sezonluk hikayesi var. Daha kuzey krallıkları, büyücüler konseyi filan var.
Çıldırıyorum 😝 Kaç DLC'si var bu oyunun. İndirimlerle bana kaça patlar? Yakın dostumun doğum günüydü geçen gün. Kuzeni oyun + 19 DLC hediye etmiş. Kütüphane paylaşımı ile meraktan biraz göz gezdirebilirim. Benim için mühim olan tüm hikayeyi Türkçe altyazılı vs. oynayabilir miyim? Gereksiz heyecanlandım. Evren harikaymış bilmiyordum.

Şimdi izlemeden önce fragmana göre yargıladım ve beğenmemiştim pek. Özellikle oyuncu seçimlerini. 4. bölümdeyim ve açıkçası öncekine göre daha az sevmiyorum diyebilirim. Fena değil yani. Fakat ne olursa olsun Yennefer ile Triss'in oyuncuları gerçekten çok alakasız arkadaş. Ciri bir nebze olsa sempatik geliyor.

İster istemez oyunla kıyaslıyorum ve oyundaki o balık gibi hatunu görememek üzüyor fakat dizinin hikayesinde Ciri daha küçük herhalde. Bi de gıcık olduğum bir şey var her sahnede ısrarla bir siyahi oyuncu var. Tamam ırkçı değilim ama bu nedir arkadaş. Neyi ima etmeye çalışıyorlar anlamadım yani. 9 beyaz oyuncu illa aralarında serpişitirilmiş ve boş boş diyologlar yazılmış siyahiler çıkıyor bu ne ya. Witcher oyunlarında bu arada hiç siyahı karakter görmemiştim ben.

Henry açıkçası çok iyi bir Witcher değil ve bu rolü pek ona gitmemiş olsada bu adamı seviyorum. İzletiyor yani. Biraz acemilik var dizide. Bütçeleri falan mı az bilmem ama GOT gibi bir ağır havası yok. Ona çok benzemeye çalışmış ama yok abi o dizinin havasını veremez bu dizi. Dizinin ilk sezonu daha 1. oyunun hikayesinin başladığı noktanın çok gerisinde. Kitaplarını çok okumasamda oyunlarını defalarca bitirdiğimden ve oyun içi her şeyi okuduğumdan biliyorum.

@Jiw @Penetrator God @Novelist @26318

Yennefer'ın gözleri dediğim gibi mi? Benim gözler bozuk değil ya da dizi efektlerinde hata yok değil mi?

1577052245606.png

@actanonverba Çok pahalı değil. Witcher 1 için, topluluk tarafından yapılan Türkçe yama var.
Witcher 2 ve Witcher 3 kendi içinde Türkçe dil desteği var.
Trilogy paketi var. Ama DLC olduğu Game of the year sürümü yok. O yüzden ayrı ayrı almanı öneririm. Witcher 3 DLC'leri de üzmeyecektir. DLC hikayeleri rahat 15-20 saati var.

Şimdi Witcher 1 oynama, hikaye videosunu izle geç diyenler olacaktır. Benim hikayesini en sevdiğim birinci oyundur. Sadece oyun motoru kendilerine ait olmadığından, oyunu kolay seviye de oynamanı öneririm. Çünkü dövüş sistemi, Witcher büyülerini kullanmana pek izin vermiyor. Zorluk arttıkça, düşmanların vurduğu hasar artıyor. Biraz da haritalardan bir yere gidip geldiğinden, ortalama yan hikayeleri oynarsan 25-30 saat sürecektir. Dövüş sistemini anlamak zor değil. Anladıktan sonra da baya basit diyebilirim. Diğer oyunlar da ise kendi oyun motorunu kullandığından, dövüş sistemi daha rahat bir hal alıyor.
Witcher 1 oynadığında, dizi 2. ve 3. sezonu direk çözersin. İstiyorsan diziyi bitirmeyi bekleyebilirsin. Tabi oyunlar da tüm hikayeler, kitap içerisinden alıntı değil. Ayrıca bazı karakterlerin isimleri, oyunda farklı bilgin olsun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı