Thermal Grizzly Conductonaut vs Pullsar Ice Dragon

Makaleler
1
RAM
32 GB DDR4 3200MHz CL21 Kingston
Ekran kartı
RTX 2060 115W
Anakart
ASUS
İşlemci
İntel 10.nesil İ7 10870H işlemci
Arkadaşlar bu 2 üründen hangisini önerirsiniz? Deneyimi olan arkadaşlar tavsiyede bulunurlar mı? Hangisi daha ideal olur, şimdiden bildireyim cihazım: ASUS ROG STRİX G15 2020 fabrika çıkışlı sıvı metal kullanılmış bir bilgisayar.

Ben sadece yenileyeceğim o kadar çünkü sağ olsun Türkiye servisi sıvı metal yerine normal termal macun koymuş cihaz 85 derece boşta geziyor. Şu an içinde Thermal Grizzy Kyronaut var ama sadece boşta sıcaklıklara etki etti: boşta 45 hatta 40 derece, sentetik (furkmark ve CineBench 24) testlerinde 95 derece ama oyuna girince acayip drop geliyor sıkıntılı yani. Evet önerilerinize açığım, hangisi daha mantıklı olacaktır?

Ayrıca @briang hocam sen sanırsam bunu denedin ne önerirsin, bir de o soğutucu bakır yerin etrafına sarılan köpük korumayı bulabildin mi? Bana yardımcı olursan sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bu 2 üründen hangisini önerirsiniz? Deneyimi olan arkadaşlar tavsiyede bulunurlar mı? Hangisi daha ideal olur, şimdiden bildireyim cihazım: ASUS ROG STRIX G15 2020 fabrika çıkışlı sıvı metal kullanılmış bir bilgisayar.

Ben sadece yenileyeceğim o kadar çünkü sağ olsun Türkiye servisi sıvı metal yerine normal termal macun koymuş cihaz 85 derece boşta geziyor. Şu an içinde thermal grizzy kyronaut var ama sadece boşta sıcaklıklara etki etti: Boşta 45 hatta 40 derece, sentetik (Furmark ve Cinebench 24) testlerinde 95 derece ama oyuna girince acayip drop geliyor sıkıntılı yani. Evet önerilerinize açığım, hangisi daha mantıklı olacaktır?

Ayrıca @briang hocam sen sanırsam bunu denedin ne önerirsin, bir de o soğutucu bakır yerin etrafına sarılan köpük korumayı bulabildin mi? Bana yardımcı olursan sevinirim.

Ice Dragon iyidir kullanabilirsin.

Ice Dragon iyidir kullanabilirsin.
Hocam açıkçası çok kararsız kaldım; bir tarafta her yerde kendini kanıtlamış Thermal Grizzly var diğer yanda Pullsar Ice Dragon serisi var, aslında Pullsar kullananda gördüm ama bilemedim. Sizin bu konuda bir tecrübeniz var mıdır? Epey sitesi üzerinden bir kıyaslama yaptığımda bana Grizzly için 73 W/m-K iletken değerini verirken Pullsar için 128 W/m-K değeri oldukça yüksek geldi acaba şişirme değer mi yoksa gerçeklik payı var mı?

İşin kötü kısmı bende bir tık benzer ilerlerim ucuz etin yahnisi yenmez ama bu arkadaşların ikisi de 1 gr versiyonları 500 TL 😅.
Pullsar Ice Dragon Ultra da var mı bakar mısınız? Ultra sadece Thermal Pad sınıfında mı vardı acaba?

Varsa Ultra modelini alın fark atacağını düşünüyorum.

Pullsar Ice Dragon Ultra da var mı bakar mısınız? Ultra sadece Thermal Pad sınıfında mı vardı acaba?

Varsa Ultra modelini alın fark atacağını düşünüyorum.
Maalesef yok hocam, farklı fiyatta olanlar gramaj farkı yüzünden o fiyattalar. Pullsar almak sanki daha mantıklı gibi çünkü; 128 yarısını bile verse 64 yapar neredeyse Thermal Grizzy ile aynı ki bu en kötü senaryoda gerçekleşecek olan diğer iyi olasılıkları düşünürsek sanki Pullsar almak daha mantıklı gibi...

Maalesef yok hocam, farklı fiyatta olanlar gramaj farkı yüzünden o fiyattalar. Pullsar almak sanki daha mantıklı gibi çünkü; 128 yarısını bile verse 64 yapar neredeyse Thermal Grizzy ile aynı ki bu en kötü senaryoda gerçekleşecek olan diğer iyi olasılıkları düşünürsek sanki Pullsar almak daha mantıklı gibi...
Youtube'dan baksana bir kıyaslamasına.

Youtube'dan baksana bir kıyaslamasına.
Hocam hiç kıyaslama yok desem inanır mısınız? Gerçekten hiç kimse bu işi yapmamış şaka gibi. Ben en iyisi Thermal Grizzly Conductonaut alayım bilindik güvenilir firma olursa da zaten yılda 1 değişim yaparım o zaman diğerini alır denerim. İlk sefer için risk almaya değmez..

Arkadaşlar bu 2 üründen hangisini önerirsiniz? Deneyimi olan arkadaşlar tavsiyede bulunurlar mı? Hangisi daha ideal olur, şimdiden bildireyim cihazım: ASUS ROG STRIX G15 2020 fabrika çıkışlı sıvı metal kullanılmış bir bilgisayar.

Ben sadece yenileyeceğim o kadar çünkü sağ olsun Türkiye servisi sıvı metal yerine normal termal macun koymuş cihaz 85 derece boşta geziyor. Şu an içinde Thermal Grizzy Kyronaut var ama sadece boşta sıcaklıklara etki etti: Boşta 45 hatta 40 derece, sentetik (FurMark ve Cinebench 24) testlerinde 95 derece ama oyuna girince acayip drop geliyor sıkıntılı yani. Evet önerilerinize açığım, hangisi daha mantıklı olacaktır?

GPU kısmında sıvı metal için koruma olmuyor, o tarafa, ya macun uygulayın ya da sıvı metal için kapton bant ile önlem alın.

Bu arada Thermal Grizzy Kyronaut laptop için uygun değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı