Bilgisayarımda herhangi bir oyun oynarken bazen 2 saat bazen 20 dakikada bu hata çıkıyor ve bilgisayarım kapanıyor. Driverlarım güncel ve internette her şeyi denedim. BIOS Update falan yaptım ama asla çözemedim. Yeni bilgisayarım. Öğrenci olduğum için RAM dışında her şeyi ikinci el aldım ve galiba şöyle bir 2 aydır bu sorunlayım. Oyun zevkim bitiyor. Artık bir anda donuyor. Önce ekrandaki şey donuyor, ses gelmeye devam ediyor, 5 saniye falan sonra o da gidiyor ve kapanıyor.
Bilgisayar özelliklerim: ASUS R7 260X 2 GB.
MSI 760GM P21 FX.
AMD Phenom II X4 965 3.4GHz.
8 GB DDR3 1333MHz RAM.
Game Power 500 Watt 80 Plus PSU.
500 GB HDD.
Bu benim ilk bir forumda yazı yazışım. Eğer bir kabalık vs. yaptıysam üzgünüm. Yarın kasamı bilgisayarcıya götürüp baktırmayı düşünüyorum. En azından sorun tespit ederler, ben de biriktiririm paramı.
Aynen, yeni oluşan Minidump dosyaları. Mavi ekran olmadan önce ekran kartının sıcaklığını kontrol edebilir misiniz? HWiNFO yazılımını kullanabilirsiniz.
Aynen, yeni oluşan Minidump dosyaları. Mavi ekran olmadan önce ekran kartının sıcaklığını kontrol edebilir misiniz? HWiNFO yazılımını kullanabilirsiniz.
Evet, dosyalar değişmemiş. Sıcaklık da normal görünüyor. Herhangi birinden ödünç olarak ekran kartı alma şansınız var mıdır? Veya bilgisayarcılarda yedek kart varsa onla test etmeye çalışın. Veya kullanmakta olduğunuz kartı test ettirin. Onda sorun varmış gibi geliyor bana.
Evet, dosyalar değişmemiş. Sıcaklık da normal görünüyor. Herhangi birinden ödünç olarak ekran kartı alma şansınız var mıdır? Veya bilgisayarcılarda yedek kart varsa onla test etmeye çalışın. Veya kullanmakta olduğunuz kartı test ettirin. Onda sorun varmış gibi geliyor bana.
Anladım, teşekkür ederim. Geri dönüş yaparım en kısa sürede.
Ya benim galiba gerçekten ekran kartım sorunlu ya. Ekran kartını çıkardım, ekran kartının takıldığı yeri temizledim falan bayağı. Ama yok, hala aynı. Bilgisayarcı da oyun oynarken kapanıyorsa sadece ekran kartındandır dedi. Ekran kartı tamiri yapılabiliyor mu acaba biliyor musunuz? İkinci el aldığım için adama yazdım adam bende yoktu diyor. Ne yapayım ki? 4 ay geçti kartı adamdan alalı. Öneriniz var mı? Ben başka birisine bozuk satmak istemiyorum. Parası hoştur da vicdanım el vermiyor.
Mesaj üstüne ekleme yaptığınızdan bildirim gelmemiş, geç geri dönüş için kusuruma bakmayın.
Tamirini yapan yerler illaki vardır. Sorunun kaynağının tespiti ve tamiri için işinde iyi olan bir servise vermeniz gerekebilir. Kimler, nereler yapar; bilmiyorum maalesef.
Mesaj üstüne ekleme yaptığınızdan bildirim gelmemiş, geç geri dönüş için kusuruma bakmayın.
Tamirini yapan yerler illaki vardır. Sorunun kaynağının tespiti ve tamiri için işinde iyi olan bir servise vermeniz gerekebilir. Kimler, nereler yapar; bilmiyorum maalesef.