Rehber Throttle Sorunları ve Çözümleri

Hangilerinde yanıyor? Komple durması çok zor çarpan kısmadan. PECI Throttle olayları var artık yeni cihazlarda.

Ve gerekli bir Throttle bu.

Hangilerinde yanıyor? Komple durması çok zor çarpan kısmadan. PECI Throttle olayları var artık yeni cihazlarda.

Ve gerekli bir Throttle bu.

RING altında EDP OTHER diye sarı yanıp sönüyor ama stabil değil. yani kafasına göre yanıp sönüyor. Nadiren sarıdan anlık kırmızı oluyor ve tekrar sarı olup gidip geliyor öyle
Aynı şekilde CORE altında (ekran görüntüsü alırken yakalayabildim) TVB yanıp sönüyor.

Son düzenleme:
TVB önemli değil.

Önerim çarpan kısın daha stabil FPS alın.
46 çarpanına sabitleyin sistemi.

TVB önemli değil.

Önerim çarpan kısın daha stabil FPS alın.
46 çarpanına sabitleyin sistemi.

Acemiliğimin kusuruna bakmayın. Yanlış bir şey yapmak istemediğimden soruyorum. Çarpan kısmı dediğiniz tam olarak nedir? 46 yapabileceğim çok şey var ama doğrusunu yapmak istiyorum

Acemiliğimin kusuruna bakmayın. Yanlış bir şey yapmak istemediğimden soruyorum. Çarpan kısmı dediğiniz tam olarak nedir? 46 yapabileceğim çok şey var ama doğrusunu yapmak istiyorum
FIVR Sol alt köşedekilerin hepsini 46 yapın.

Durun. İlk V-Max Stress ve Thermal Velocity Boost kapatın. Sonra 46 ayarlayın.

CPU bazlı evet. Oyun bazlı hayır.

Bu sistemin az ısıyla iş yapmasını sağlar. Üstelik GPU'ya daha fazla Watt imkanı da verir. 45 bile ayarlayabilirsiniz.

Hepsini 46 yaptım ama sıcaklıkta değişen bir şey olmadı. Lenovo Vantage uygulamasından işlemci Watt'ını değiştirebiliyorum ve sıcaklık watt ile doğru orantıda artıp azalıyor yani:
190W ile Cinebench yaptığımda 95 derecede çalışıyor. Skor: 31k -- ilk 3 dakika 190W ile çalışırken bir anda 140 150W'a düşüyor ve test bitene kadar 130W oluyor.

140W ile Cinebench yaptığımda 85-88 derece arasında ısınıyor. Skor 30k -- aynı şekilde bu watt değerinde de 3 dakika sonra 120 110Wlara kadar düşüyor.

Şimdi 100W ile Cinebench yapıyorum ve sıcaklık 80 derece. Skor: 27k Bu watt değerinde çizgisini hiç bozmadı. 100W ile başladı 100W ile bitirdi. Bir noktada bir şey engelliyor sanki performansı.

Amaç zaten undervolt yaparak daha serin ve performanslı çalışmasını sağlamak ama ben galiba bir şeyi yanlış yapıyorum.

Cinebench testi yaparken Limits kısmında PL2 kırmızı stabil yanması normal midir?

Dosya Ekleri

• 20240712_145047.jpg
    112,3 KB · Görüntüleme: 28
  • 20240712_145038.jpg
    114,2 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:
Cihazda kontrol merkezi tarzı uygulama varsa ondan yapıyor olabilir. Ben Clevo control centerı güvenli kaldırarak çözmüştüm kendiminkini.

Oradaki ayarlarla sorunu çözebilirsiniz. Tüm Watt'ları fullleyin izin verdiği kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…