Rehber Throttle Sorunları ve Çözümleri

Cihazda kontrol merkezi tarzı uygulama varsa ondan yapıyor olabilir. Ben Clevo Control Center'ı güvenli kaldırarak çözmüştüm kendiminkini.

Bunu denemek için uygulamayı kaldırıp öyle yapacağım bir de testleri.

Oradaki ayarlarla sorunu çözebilirsiniz. Tüm Watt'ları fullleyin izin verdiği kadar.

Hepsini fulledim.

İşlemci turbosunu kapatmayı denedim fakat performans aşırı düştü. İşlemci turbosunu kapatmak yerine Turbo'yu nasıl sınırlayabilirim? Örnek verecek olursam Turbo açıkken üst sınır 5.4GHz ama ben 4.1GHz yapmak istiyorum. Hem biraz performanstan kısarım ama Turbo kapatmak kadar değil, hem de daha serin çalışabilir diye düşünüyorum.

Bunu denemek için uygulamayı kaldırıp öyle yapacağım bir de testleri
Program ekle veya kaldır kısmından direkt kalkıyorsa arkada dosyalarını bırakıp sisteme etki ediyor olabilir ona da dikkat edin. Clevo'nunki öyleydi en azından

Core ve RING'de PL2 yanıp sönüyor oyunlarda ve bazen ikisinde de Thermal Event yiyorum ne yapmalıyım? BIOS ayarlarından undervolt protectionu kapatıp undervolt cpu core offseti -140 p ve e cache -110 da ama bir etki etmedi. Macunu PTM7950 ile değiştirdim ısı değerleri bir tık daha iyi şuan. Laptop daha 1 aylık aldığımdan beri ısı sorunu var eskiden EDP Other da yanıyordu şimdi hiç yanmıyor(MUX Switch'den dGPU'ya geçtiğim için olabilir). PL2 limiti şuan 220W

Son düzenleme:
Cihaz nedir?
MSI Vector mü?

Bu arada undervolt yaptıktan sonra çok önemsemeyin. PL2 sebebi platform yüzünden. Overboost yüzünden ve olması lazım zaten bunun.

-140 üstü Core undervoltage deneyin. Cachelere hiç UV yapmasanız da olur.
Yaptığım undervolt mu çalışmıyor anlamadım düşürdükçe bir işe yaramıyor.

-1000 e de alsam çökmüyor bişey olmuyor.

BIOS ile undervolt denemeli miyim yoksa başka bir çözüm mü bulmam lazım?

Son düzenleme:
Altta Save voltages immediately seçmemişsin. Ayrıca C-States i devre dışı bırakarak undervolt için daha fazla aralık sağlayabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…