Rehber Throttle Sorunları ve Çözümleri

Altta Save voltages immediately seçmemişsin. Ayrıca C-States i devre dışı bırakarak undervolt için daha fazla aralık sağlayabilirsin.Eki Görüntüle 2273759
C-State dizüstünde kapatılması önerilmez, ek olarak C-State kapalı olması sebebiyle bazı oyunlar stabil performans vermez sistem adeta çekişten düşer.

O ilk dediğiniz ayar da UV'yi Config dosyasına ekliyor sadece. Ayarı kaydediyor yani. Ayarın uygulanmasıyla bir bağlantısı yok. Sanallaştırma Tabanlı Güvenlik yüzünden çalışmıyor.

Unclewebb tersini söylüyor

Dostum Eren'in programı oluşturan kişiden daha fazla bilgiye sahip olduğunu anlamıyor musun gerçekten? Dizüstü için sorunlu çalışıyor C states, ben BIOS'tan kapatabiliyorum o yüzden karşılaştırmakta kolay oluyor bemim için, C states kapalı durumda oyunlarda Alt Tab attığımda lagdan yazı yazamıyorum ben

Bak mesela kullandığım Tulpar'ı bu şekilde ayarladığımda oyunlarda daha önce olmayan garip drop sorunları oluyor, göstermek için BIOS üzerinden C-states kapattım

Son düzenleme:
Dostum Eren'in programı oluşturan kişiden daha fazla bilgiye sahip olduğunu anlamıyor musun gerçekten?
Dalga geçmek amacıyla yazmadıysan durum vahim. Ayrıca dizüstü olduğunu bilerek bu yorumda bulunuyor. Eğer ki etki göstermezse geri eski haline çevir diyor. Bunu devre dışı bırakmak gecikmeyi azalttığından oyun performansına da katkı sunacak diye anlatıyor. Senin gibi problemleri olan bazı insanlara yardımı oldu diyor. "Geniş aralıkta" undervolt yaparken C-state kapalıyken hala daha çökme yaşıyorsan C1E'yi de kapat diyor.

C-state kapatma amacı zaten işlemcinin all Core GHz değerinde rahatça undervolt yapabilmen için, kapatmana gerek yok onu diyorum C1e kapatsan ve Speed Shift EPP 0 yaparsan zaten Max değerde çalışacak. Gereksiz yere en yüksekte çalışmaya zorlayınca sorun çıkarıyor diyorum.

"Geniş aralıkta Undervolt"

10875H dizüstü işlemcisi değil mi yoksa?

TechPowerUp üzerinde konuya bakınca fark ettimki cihazının soğutması bayağı yetersiz kalmış undervolt ile daha bir yere gitmez. Cache düşürmen lazım C-states kapatarak en fazla -10 düşürürsün zaten.

@214777 bak dostum bu benim i5 8300h işlemcili disüstü cihazım,

-220 cache verebilmemin sebebi AC/VC Loadline ayarları, c-state kapatarak sadece -165 yapabiliyordum. Etkisi çok büyük değil gördüğün gibi.

Son düzenleme:
-195 core -125 cache kullanıyorsun da yaptığın 195'in anlamı yok çünkü ikisini aynı değere ayarlaman gerekiyor. Yani -195 değil -1000 de yapsan bir şey değişmeyecek. Ben ise -170mV de stabil kullanıyorum. Daha fazla da yorum yapmadan gidiyorum

Bendeki işlemciye verebileceğin Max Cache UV değeri -90 farkındasın değil mi? Core değerini kafama göre basıyorum umurumda bile değil zaten.

Daha fazla da yorum yapmadan gidiyorum

Yaptığın yorumların bi' etkisi yok zaten doğru olanı yapıyorsun giderek, iyi günler.

Bendeki işlemciye verebileceğin Max Cache UV değeri -90 farkındasın değil mi?
Silikona göre değişiyor o. Ben git sana -170 ya da herhangi bir değer söyleyip ona ayarla demedim zaten. Kendin bulacaksın onu. Core değerini kafama göre basıyorum olayı da iyimiş -1000 de tut o zaman spesifik olarak 195 olması garip. Az önce de dediğim gibi zaten cache i kaça ayarladıysan onunla çalışıyor diyorum

Kardeşim işlemcinin slikoni ile alakası yok bu durumun, bendeki işlemci gereksiz fazla güç çekiyor, spesifik olarak -195 değildi zaten daha demin cache -150 denerken onu da sol tarafa doğru götürdüm bıraktım ne değer verdiğim bilmiyordum, hani 12. 13. nesil işlemci değil Core değeri etki etmiyor farkındayım, cache değerine göre değiştiğinde 3-4 mesaj önce ben yazdım zaten

-1000'de olsa etkisi yok ben bunu kendim yazdım sen yazmadan önce

Sen anlamıyorsun gerçekten, bu işlemcide silikon iyi olsa bile VID değeri zaten 1,4 olarak geliyor yapabileceğim UV kısıtlı sen dinlemiyorsunki anlayasın.

Hani belirtmişim bir de bendeki diyerek.

Gelip konuya yazdığın 2 bilgi zaten yanlış gelip benim bilgim yanlış gibi konuşuyorsun bir de, açıklamamı yapıyorum ama sadece tek bir yeri alıntılayıp iyi günler diyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…