ThrottleStop VR Current ve PL2 hakkında sorular

Tamamdır öyleyse bu bile fazlasıyla iyi.

Sadece Tuning yapacağız pek Throttle sorununuz yok gibi. Dilerseniz azıcık daha güçlü asılmasını sağlayalım iplerin eğer minik Throttle olursa geri alırız.

Overclock düşünürseniz onu da yapabiliriz. Belirtirsiniz.

Şimdilik şöyle yapalım dilerseniz TPL'de Disable Controls'ü kaldırın ve ikisini de 190 ayarlayın veya 200 de olabilir zaten bazı limitleri kaldıracağız.
MMIO dediğimiz o ikinci limitleri de devre dışı bırakabilirsiniz seve seve bunun için TPL'de MMIO hizasındaki kutuyu işaretleyin. Önceden devre dışı da bırakıyordu. Umarım hala devre dışı bırakıyordur. Devre dışı bırakırsa - olacak işaret.

Power Limit 4'te sağdaki kutuya 0 değerini girin. Apply'a bastığınızda soldaki de 0 olabilir önemli değil.

Turbo Time Limit'i arttırabilirsiniz sistem adeta besleyin beni diyor. Ne kadar Hyper Turbo'da tutarsanız o kadar iyi ama hızlı ısınma da yapabilir bunu dengeli kullanmak lazım. 56 iyi bir değer dilerseniz ileride kendiniz arttırabilirsiniz duruma göre.

TPL'de başka yapacak bir şey yok.
FIVR'a geçelim.

Thermal Velocity Boost açabilirsiniz çok güzel bir özelliktir. Bence açın. TVB diye bir Throttle çıkabilir. Ciddi manada frekans düşürürse kapatın.

IccMax değerlerini tüm birimler için en yüksek değere almanızı öneririm. Bu izin verilen maksimum akım limitidir. Zaten akımla ilgili bir sorununuz yok ama hani yine de daha da arttırabilirsiniz güvenle. Eğer Turbo'ları dediğim gibi yapacaksanız yani güç alma potansiyelini artıralım derseniz IccMax değerlerini daha da arttırmanızı öneririm. En yükseğe yada yükseğe orasını siz bilirsiniz.

İntel GPU ve İGPU Unslice için de Undervolt yapın. Ama bu birimlerin Undervolt değerlerini aynı ayarlamalısınız yoksa genelde olmuyor. Oluyor gösteriyor ama olmuyor. Yapmanızı öneririm ısınma azaltır. Eğer MUX NVIDIA'daysa yapmanıza gerek yok. System Agent için de yine de hafif voltaj salmak güzel olabilir silikonunuz kaliteli epey bi'. -35 Offset Voltage'e ayarlayabilirsiniz.

CPU E Cache'e de Undervolt uygulamanızı yine aynı şekilde öneririm. CPU P Cache'e -125 çıkamamışsınız herhalde onu orada bırakmışsınız. Eğer çıkabiliyorsa çıkartın. Undervolt yapmayı biliyorsunuz muhtemelen. Ben öyle yorumladım. CPU birimlerini güzelce Undervolt etmeye çalışın.

Sona yaklaşıyoruz. C10'a girin ve >> işaretine basıp içerinin bana görüntüsünü atın.

Options'a girin Ac Timer Resulation'ı 0 ayarlayın.
Dilerseniz Power Saving %C0'ı da 35 yerine 0 gibi bir değere ayarlayabilirsiniz.

Mesajı yanlışlıkla erken attım ekleme yapıyorum.

Windows Defender Boost açık değilse ki muhtemelen açıktır ama açın. Başka pek orada güzel ayarlamalar olduğunu hatırlamıyorum.

ThrottleStop Ana Ekranından da SpeedStep ve C1E'yi aslında devre dışı bırakabilirsiniz. Daha iyi olur özellikle sizin sisteminizde. Çünkü bunlara pek gerek yok.

Hocam Power sekmesi bakın ilk OCCT'den attığınız SS'te mevcut.

Ama aşırı önemli değil boşverin. Siz dediklerimi yaparsanız zaten birçoğu varsa da gitmesi lazım.
İnceleyip hemen döneceğim.

@erengore Peki Turbo Groups olduğu gibi kalsın mı?

1689781381490.png

Son düzenleme:
İnceleyip hemen döneceğim.

@erengore Peki Turbo Groups olduğu gibi kalsın mı?

Eki Görüntüle 1868600
Eğer arttırıcı oynarsak Overclock olur azaltıcı oynarsak performans azaltıcı olur. Overclock istemiyorsanız aynen bırakın.

C10 sekmesinde C1 Demotion,PKG Demotion devre dışı bırakın. C1 C3 PKG Undemotion tiklerinde eksik olan C3'ü tikleyin Apply'a basın.

Eğer arttırıcı oynarsak Overclock olur azaltıcı oynarsak performans azaltıcı olur. Overclock istemiyorsanız aynen bırakın.

C10 sekmesinde C1 Demotion,PKG Demotion devre dışı bırakın. C1 C3 PKG Undemotion tiklerinde eksik olan C3'ü tikleyin Apply'a basın.
Stok böyle değildi, stoğa mı çekeyim değerleri?

Stokta daha düşükse kalsın. Stokta değerler daha yüksekse Stok duruma getirin.
Şimdi ayarları sıfırladım, baştan yapacağım. Müsait değildim yeni gelebildim.

1689787861397.png
1689787841551.png

Stok ayarlar bu şekilde.

@erengore Turbo groups olduğu gibi mi kalsın düşüreyim mi?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı