Tier D Seviye PSU İle 1 Sene: High Power 700W Simplicity 80+ Kırmızı Led Fanlı Güç Kaynağı

Genel Bilgilendirme
Forum nezdinde inceleme ya da içerik paylaşan bir üye değilim ama bireysel deneyimimi ürün bazlı olarak sizlere aktarmak için bir konu sunmak istedim. Özellikle güç kaynağı konusunda Tier List’in ön planda olduğu yorumlar ve içerikler fazlasıyla mevcut. Bu konu bir ürün önerisi ya da haksız çıkarma amacıyla oluşturulmuş değildir. Sadece eksik gördüğüm bir açıdan bakmak istedim.

Ürün Bağlantısı
High Power 700W Simplicity 80+ Kırmızı Led Fanlı Güç Kaynağı (HPG-700ST-T12S) - Güç Kaynağı - Bilgisayar Bileşenleri | Teknobiyotik

Ürün özellikleri ile ilgili birkaç görseli ve tabloyu aşağıda sunacağım:
a.jpg


b.jpg


c.jpg


d.jpg


Ürün standart bir kutu içeriğine sahip olduğu için GOLD sertifikaya sahip bir PSU ile aynı seviyede eklentiler beklenilmemesi gerekiyor. Tam bu noktada:

-Örgü kablo sisteminin olmaması

-Mevcut kablo uzunluklarının bir miktar kısalığı

Hususlarını da sunmam gerekir. Büyük bir kasaya sahip olanlar ya da görsel durumlara önem veren kullanıcılar için es geçilmemesi gerektiğini belirtmek isterim. Modüler olmadığı hakkında bir içerik sunmuyorum. Bu seviyede modülerlik aramak makul değildir.

Sistem Özellikleri ve Ayrıntılar
Konudaki güç kaynağı standart olarak: Ryzen 5 2600, Gigabyte B450M S2H, 16 GB RAM, Harici ekran kartı, İki adet SSD, Cooler Master HAF 912 (Sonrasında Corsair 275R Airflow) bütünlüğüne güç vermiştir. Belirli aralıklarla yapılan HWMonitör kontrollerinde ve OCCT testlerinde tehlikeli bir sıcaklık değerine, sistem kapanmalarına veyahut güç kaynağı tarafından oluşabilecek bir fan sesine “rastlanmamıştır.”

Not: Sistemde yer alan işlemci Overclock edilmemiş ancak belirli aralıklarla Boost modunda çalıştırılıp sistem için "Güç Planı" sekmesinden "Yüksek Performans" durumu da aktif edilmiştir. Bu kullanımlarda da çökme, kasma, yüksek ısı gibi durumlar oluşmamıştır.

Harici ekran kartı olarak belirttiğim bölümde yer alan başlığı ise bu inceleme kapsamında iki adet ürün ile açacağım:

1- Gigabyte RX580 Gaming 8GB: Bu ekran kartı ile Warframe, TES V Skyrim, Red Dead Redemption 2 oyunlarında mevcut güç kaynağı ile kullanıldı. Sıcaklık değerleri maksimum 74-76 derece olarak ölçüldü. (RDR2 nezdinde tepe sıcaklık görülmüştür. Bir adet Wattman hatası vermiş olup RX 500 serisi için “normal” bir durum olduğu kabul edilebilir.

2- ASUS Rog Strix GTX 1660 Ti 6GB: Diğer ekran kartı ise Metro Exodus, Horizon Zero Dawn, Witcher 2-3 oyunlarında 58-59 derecelerde deneyim sunmuş olup vadedilen değerleri sağlamıştır. Oyun odaklı bug ya da hatalar haricinde stabil bir deneyim sunmuştur.

Coil Whine – Fan Sesi
Güz zamanını es geçerek yaz aylarındaki sıcak havalarda 1 saati geçmiş oyun sürelerinin ardından duyulabilir ya da kayıt edilebilir seviyede ürün bazlı bir sese rastlanmamıştır.

Değerlendirme
Özellikle sistemlerinde High Power’ın giriş seviye güç kaynaklarını bulunduranlar ya da alışveriş konusunda soru işaretleri olanlar için faydalı bir içerik olduğuna inanmaktayım. Bu güç kaynağı 1080p için en yaygın iki tane ekran kartı ile denenmiş ve sorun yaşatmamıştır. Eksi unsur olarak belirtmediğim, fiyat konusu ise değişen ekonomik durumlara göre normal karşılanabilir. Yeni yılını doldurma, sistem güncellemesi/değişikliği, herhangi bir sorun durumunda ise konuya eklemeler yapacağımı da bildirmek isterim. Son olarak: İmkanınız varsa PSU Tier List’e göre daha üst seviye güç kaynakları seçebilirsiniz ancak marka ve ürün bazlı araştırmalarınızı doğru yaptığınız takdirde pişman olma ihtimaliniz oldukça düşecektir.

Hepinize iyi kullanımlar dilerim.

Link: [psucultists] PSU Tier List
 
Son düzenleme:
RM650'ye terfi etmişsiniz sanırım, hayırlı olsun.
Aynen. Teşekkür ederim.

İş durumumla da alakalı kesinlik sağlanınca bazı parçalarımı değiştirmeye karar verdim. Hatta bu güç kaynağı kasadan çıktığı gibi bir alıcı buldu ve gitti.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı