TikTok hakkında düşünceleriniz neler, yasaklanmalı mı?

TikTok ile ilgili fikirlerimi paylaşmak istedim. Linç vermeyin, acaba benim gibi düşünen var mı merak ediyorum. 😊

Uzun zaman önce tik tok diye bir sosyal medya çıkmış. İndireyim de ne var ne yok bakayım dedim, bakmaz olaydım. Evet güzel videolar var, eğlenceli de... Ama benim düşüncem; güzel ülkemizin gençlerini olumsuz etkiliyor. Her türlü yaştan genç erkek ve kızlar absürt videolar çekiyorlar. Bu normal bir şey olabilir, eğlence hakkımızdır. Sorun şu; ne kadar ahlak yoksunu insan varsa hepsi orada. Özellikle erkekler ünlü olsun olmasın, kızlarla olan saçma videolar paylaşıyorlar. Daha beteri var. İnanabiliyor musunuz? Genç kızlar; özür dilerim yarı çıplak şekilde videolar paylaşıyorlar. Sonra ülkede özgürlük var sen karışamazsın oluyor. Sanki karışan var. Tik Tok'ta bu videoları bütün dünyanın gözü önünde utanmadan yayınlıyorlar. 'Sonra yeni nesil neden bu kadar sapık?' Oluyor. Ailesinde edep, haya, ahlak, erdem vs. eğitim almamış. Yazık değil mi ya 😣 bir zamanlar biz masum çocuklardık. Neden böyle oldu ki? Ben küfür etmeyen, sapık şeyler konuşmayan, dürüst eski dostlarımı geri istiyorum. Her şeyimizi aldılar; fikirlerimizi, hayallerimizi, masumiyetimizi, gençliğimizi...

Eskiden internet kafede saatlerce oyun oynadığımız arkadaşlar vardı. Şapşalca konuşurduk, o kadar eğlenirdik ki zamanın nasıl geçtiğini anlamazdık. Şimdi, tiktok'muş, ınstagram'miş. Siz ne düşünüyorsunuz, bu fikirlerimde yalnız mıyım?

Evet kaldırılsın.
 
TikTok ile ilgili fikirlerimi paylaşmak istedim. Linç vermeyin, acaba benim gibi düşünen var mı merak ediyorum. 😊

Uzun zaman önce tik tok diye bir sosyal medya çıkmış. İndireyim de ne var ne yok bakayım dedim, bakmaz olaydım. Evet güzel videolar var, eğlenceli de... Ama benim düşüncem; güzel ülkemizin gençlerini olumsuz etkiliyor. Her türlü yaştan genç erkek ve kızlar absürt videolar çekiyorlar. Bu normal bir şey olabilir, eğlence hakkımızdır. Sorun şu; ne kadar ahlak yoksunu insan varsa hepsi orada. Özellikle erkekler ünlü olsun olmasın, kızlarla olan saçma videolar paylaşıyorlar. Daha beteri var. İnanabiliyor musunuz? Genç kızlar; özür dilerim yarı çıplak şekilde videolar paylaşıyorlar. Sonra ülkede özgürlük var sen karışamazsın oluyor. Sanki karışan var. Tik tok'ta bu videoları bütün dünyanın gözü önünde utanmadan yayınlıyorlar. 'Sonra yeni nesil neden bu kadar sapık?' Oluyor. Ailesinde edep, haya, ahlak, erdem vs. eğitim almamış. Yazık değil mi ya 😣 bir zamanlar biz masum çocuklardık. Neden böyle oldu ki? Ben küfür etmeyen, sapık şeyler konuşmayan, dürüst eski dostlarımı geri istiyorum. Her şeyimizi aldılar; fikirlerimizi, hayallerimizi, masumiyetimizi, gençliğimizi...

Eskiden internet kafede saatlerce oyun oynadığımız arkadaşlar vardı. Şapşalca konuşurduk, o kadar eğlenirdik ki zamanın nasıl geçtiğini anlamazdık. Şimdi, TikTok'muş, Instagram'miş. Siz ne düşünüyorsunuz, bu fikirlerimde yalnız mıyım?
Gelişmek zor ya.
 
İyi yanları da var kötü yanları da var.
 
Şunu anlayın artık, YouTube gibi işliyor, neyi beğenirsen izlersen karşına o çıkar. TikTok kötü bir program değil kötü kullanan kişiler kötü. Mesela ben kullanıyorum ve beğendiğim güzel videolar çıkıyor.
 
Ben tiktokdan nefret eden biri olarak söylüyorum yasaklanmasın. Tik tokda bazen işini emekle yapıp kısa insanları eğlendiren videolar olsa da çoğunluğu çok iğrenç şeyler. Ama yinede uygulamanın yaş sınırı 13+ ama 6 7 yaşındakiler bile izlemekle kalmıyor, video çekiyor. Böyle insanlar her zaman vardı zaten ama çoğunluğu böyle iğrenç şeyler olan bir uygulamayı küçükler kullanınca asıl sorun orda başlıyor. Daha çok küçük olduğundan gördüklerini taklit ettiklerinden en son böyle oluyor.

Bende sevmiyorum ama yasaklanmasi demek ileride sizinde kullandiginiz platformlarin yasaklanmasi icin alt yapi hazırlamak demek. Yasaklama kültürüne pek katılmıyorum.
Doğru. Yasakladıkça elimize hiç bir şey geçmeyecek.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı