TikTok kullanıyor musunuz?

1 hafta önce bıraktım :).
 
Ben kullanmıyorum. Nefret ediyorum. Ya siz?

TikTok kullanıyor musunuz:%90 hayır.
TikTok kapatılsın mı: "yaw arkadaşım kapatılınca neğ olacak yağni kimseye zararı yok kapatılmasın yağni, bende kullanıyorum gülüp çıkıyorum yani ne var bunda."

Ya aynı kişiler farklı konularda neden TikTok kullanıyorum diyor. Herkes hayır dedi diye %99 hayır demiş ama bu konunun ismi farklı bir şey olsaydı TikTok kullanıyorum diyeceklerdi.

Benim arkadaşım kullanıyor tanıştığımızdan 2 ay sonra yükledi. Bana söylediğine göre filtreleme (umarım budur) işini halletmiş ve bu yüzden düzgün şeyler çıkabiliyormuş.

Yanımda bir arkadaşım daha 3 kişi beraber baktık.
20 tane önümüze çıkan rastgele şeyden kaç tanesinin eğlenceli, bilgilendirici olduğunu saymaya başladık. Onlar 20'de 12 saydı ben 20'de 5.

Nedeni ise şu, onların beğendiklerinin çoğunu bende beğendim ama %60'ı çalıntıydı. Birkaç tanesi, benim beğenmediğim ise dinden prim yapıp çocukların, İslam'ı çocuk oyuncağı sanmasından başka bir işe yaramıyordu. En sinir olduğum ise onlardı. Başına takmış takkeyi Allah diye söylüyor benim arkadaşım da "bağğk Müslüman adam" işte diyor. Bir türlü onun gösteriş ve like almaktan ibaret olduğunu ve bunun için yaptığı ıbadet'in ibadet olmadığını anlatamadım.

Geriye kalanlar ise kaynak vermeden sallanılmış bilgiler(Instagram'da da bol bunlar). Onlara içimden sövdüm. Milletimizin %80'i koyun olduğu için tabii hiç kimse sorgulamadan "adamsın, bilgi için teşekkürler" diyor. Ben araştırdığımda ise (böyle konuları kafaya çok takarım) hiçbirinin öyle olmadığını anladım. Ya bazı yerleri kesip söylüyorlar, ya abartıyorlar ya da direkt "amaan salla gitsin be abi" diyorlar.

Benim beğendiğim 5 şey ise yabancıların yeteneklerini sergiledikleriydi.

Niye mi bu kadar açıkladım?

"napim", "cellat baba" diyen insanların anlaması ve kızmaması içindi. Bir süre sonra anladım zaten okumayacaklar diye ama o kadar uzun yazdığım şeye kıyıp silemedim.
 

Geri
Yukarı