Timur, Türk müydü?

Timur'un boyu barlas boyu göç etmiştir. Ve tamamen türktür. Timur öz be öz Türk. Şu anki türklerden daha Türk diyebilirim.

Göç etmiştir.

Dünyanın en büyük Fatih'i emir Timur.
Ve soyu göç etti.
Barlas boyundan gelir.
Nasıl Moğol oluyor?
Bizzat konuşan ve görüşen adamlar Timur'u Türk olarak tanımlar.
Timur Türkçe konuşur ve kendisini Türk olarak tanımlar.

Hanlar hanı cengiz han Türk değildir.
Annesi Türktür babası Moğoldur. Ve Moğol'larda soy babadan geçer.
Dünyanın en büyük fatihi Emir Timur değil, fetih senin düşündüğün gibi işlemiyor. Adam arkasına bakmadan her yeri yakıp yıkarak ele geçirdiğini sanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dünyanın en büyük fatihi Emir Timur değil, fetih senin düşündüğün gibi işlemiyor. Adam arkasına bakmadan her yeri yakıp yıkarak ele geçirdiğini sanıyor.
Kimmiş?
Vassallar ile 22m km2 toprak aldı 23m km2 yakın.

Bir sürü vassalı da savaşmadan ele geçirdi.

Timur'un boyu barlas boyu göç etmiştir. Ve tamamen türktür. Timur öz be öz Türk. Şu anki türklerden daha Türk diyebilirim.

Göç etmiştir.

Dünyanın en büyük Fatih'i emir Timur.
Ve soyu göç etti.
Barlas boyundan gelir.
Nasıl Moğol oluyor?
Bizzat konuşan ve görüşen adamlar Timur'u Türk olarak tanımlar.
Timur Türkçe konuşur ve kendisini Türk olarak tanımlar.

Hanlar hanı cengiz han Türk değildir.
Annesi Türktür babası Moğoldur. Ve Moğol'larda soy babadan geçer.

Burada dediklerimin yanı sıra zaten Timur'un DNA'sı j2. Yani Karluk Türkü.

Moğol kökenli bir türktü.
YOK. Bu sadece varsayım. Timur bildiklerimize göre öz be öz Türk.

Son düzenleme:
Zeki Velidi Togan'a göre Cengiz Han Türk'tür bu nedenle Timur da Cengiz ile aynı kökten olduğu için o da Türk'tür. Fransız Türkolog Jean-Paul Roux ise Timur'un Türkleşmiş bir Moğol olduğunu ileri sürmektedir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Timur Han Türk. Aynı zamanda Cengiz Han'ın soyundan gelen Kazan Han'ın damadı. Yani karısı Moğol. Barlas boyu zaten Türk.

Timur han Türk. Aynı zamanda cengiz Han'ın soyundan gelen kazan Han'ın damadı. Yani karısı Moğol. Barlas boyu zaten Türk.

Hocam göremiyordum sizi hoş geldiniz.

Kaynağı bulamadım ama annesi Cengiz Han'ın soyundan geliyor diye biliyorum.

Hayır. O olayı anlatayım sana: Timur'un torunları Timur vefat ettikten sonra 1414 yılında sahte şecere ile Timur'un babasını Cengiz Han'a, Annesini de Hz. Ali'nin soyuna bağlıyor. Yani sahte bir şecere ve yalan.

Aslında Timur Han diye yazdım fakat Cengiz Han soyundan gelmediği için Emir Timur. Cengiz Han soyuna Han derlermiş o zamanlarda...

Technopat Haberler

Geri
Yukarı