Tıp kazanmak için lise önemli mi?

Meslek lisesine dahi gitsem tıp okuyabilir miyim?
Okuyabilirsiniz ama Meslek lisesinde meslek ağırlıklı dersler göreceğiniz için size Tıp bölümünü kazandıracak olan Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerini çok fazla göremeyeceksiniz bu da sizi sıkıntıya sokabilir.
 
Okursun ama gideceğin lisede verilen eğitim değişir. Biri daha kalitesiz diğeri daha kaliteli olur. Ayrıca meslek lisesinde ayrı dersler var o yüzden zorlar ama imkansız değil.
 
Sağlık meslek lisesine gidebilirsin ya da herhangi bir Anadolu lisesine ama belirli bir iş üzerine olan meslek lisesine gidersen sorun olabilir tam bilmiyorum bilen bir arkadaş yardımcı olabilir.
 
Merhaba. Hedefim doktor olmak, bu yüzdende tıp okumam gerekiyor. Tıp okumam için lise önemli mi? Meslek lisesine dahi gitsem tıp okuyabilir miyim?

Yani hocam bence LGS puanınız düşük bile olacak olsa başarılarına bakın geçen yıl kaç mezun vermiş nereye vermiş. Lise her ne kadar önemsiz gibi gözüksede TYT-AYT için iyi öğretmenler şart.
 
Şöyle bir şey daha var, okuduğunuz lisenin ortamı da sizi motive edecek derecede olması gerekiyor yoksa ders çalışma isteğiniz kaybolabilir. Meslek Lisesinde bu ortamı yakalamanız çok zor olacaktır çünkü Meslek Lisesinde genelde dersleri salmış, kitap dahi açmayan gençlerle dolu.
 
Merhaba. Hedefim doktor olmak, bu yüzdende tıp okumam gerekiyor. Tıp okumam için lise önemli mi? Meslek lisesine dahi gitsem tıp okuyabilir miyim?

Meslekte tıp okuyabilirsin ancak orada meslek dersleri ögretiliyor ondan normal bir lise kadar ögrenemesin ve cok cabalaman gerekir ve en önemlisi ortam meslekte ben doktor mühendis olacağım diyen insan yoktur sizde bu ortamlara girince bunlar zaten düsük alıyor ben yüksegim diye yavas yavas ders calısmayı bırakabilirsiniz.
 
Merhaba. Hedefim doktor olmak, bu yüzdende tıp okumam gerekiyor. Tıp okumam için lise önemli mi? Meslek lisesine dahi gitsem tıp okuyabilir miyim?

Gideceğin iyi liselerde belirli bir statü üzerindeki öğrencilerle beraber kaliteli bir eğitim alırsın ve bu tempoda istediğin üniversite bölümünü kazanmak değil istediğin bölümü derece ile kazanmak için çabalarsın. Meslek lisesinde matematik fizik kimya biyoloji derslerine ağırlık olmaz zorlaşır nitelikli olmayan Anadolu liselerinde ise bazıları orta düzey veya meslek lisesi olan ama Anadolu lisesi diye geçen liseler olur bunun için yeterli açıklamayı yaptığımı ve siz geri kalanına kendinizin karar vermesi gerektiğini düşünüyorum. İyi sosyaller.
 
Sana 15 yıl sonrasından yazıyorum evet lise önemli ama lise seni adam etmez. Sadece biyoloji fizik matematik görerek altyapı sahibi olursun. Üstüne sen koyarsan tıp kazanırsın liseni boş geçirip ortalama bi öğrenci olarak mezun olsan bile. Ama meslek lisesine gidipte ileride sıfırdan biyoloji fizik kimya kasman çok zor olacaktır. Çünkü Türk insanıyız yaş ilerledikçe öğrenme yetilerimiz zayıflıyor ve herşeyin kolayını arıyoruz. Yani tenezzül etmezsin sıfırdan ders öğrenmeye.
 
Okuyabilirsin ama bence lise çok önemli. Nitelikli bir liseden taşınma ile obp ile alan bir liseye geçmek zorunda kaldım. Öğrenci kalitesi arasında çok fark var ve burada öğretmenler üni ye hazırlamıyor mezun edelim kafasındalar. Bence iyi bir okul kazan nitelikli olmasa obp si en az 94 üstü olsun
 

Yeni konular

Geri
Yukarı