Tıp Kazanmak İçin Nasıl Çalışmalıyım?

Tekrar teşekkür ederim.

Yeni konu açmak istemedim ama önereceğiniz kaynak veya kaynaklar var mı?

FEM Yayınları fizik-kimya-biyoloji (FKB) için, matematik için diğer kaynaklardan sonra kullanabilirsin, geometrisini bilmiyorum. Ama FEM Denge Serisindeki her ders için LYS Denemelerini LYS'ye yakın çözmelisin, kalitelidir.
Karekök Matematik soruları orta-zor arasıdır. Geometrisi bana zor gelmişti. FKB için kullanmadım.
Biyoloji için FDD (İbrahim Altun'un kitabı) güzeldir, gereksiz sorular çok yoktur.
Palme FKB için çözülse iyi olur, pek çok şey katar. (Ancak biyolojide müfredat dışı sorular ve fizikte daha önce bahsettiğim durum var. Ama çözmek en iyisi zaman varsa.)

Denemelerde olabildiğince çeşitli kaynaklardan çözmeye çalış. Zaten kaliteli deneme sayısı kısıtlı.

Kitap tavsiyesi veren arkadaşlara katılıyorum. Benden de sana bir iki tavsiye:
  1. Türkçe çok etkilidir YGS adına çünkü sınav süresini genel olarak Türkçe belirler, Türkçe için tavsiyem "Yayındenizi Paragrafta Hız" kitabıdır.
  2. Sosyal için tavsiyem Güvender yayınıdır. (Tarih ve Coğrafya)
  3. Son olarak sınava yakın (2-3 hafta önce) bölüm denemeleri çöz. (FEM-Denge)
Not: Paragraf soruları ve bölüm denemeleri çözerken süre tutmayı unutma! Başarılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum verimli çalışmıyorsun gibi görünüyor. Lisede her gün 2-3 saat ders çalışırdım diyorsun ve 70 ortalamayla geçmişsin. Verimli çalışmak çok önemli. Fizik dersi için konu anlatım videoları çok yardımcı oluyor konuyu kavramada.

Sadece fizik öyle diğerleri iyi. Lise boyunca hep takdir belgesi alarak geçtim. Ne kadar çalışırsam çalışıyım bir türlü oturtturamadım. İnşallah bu sene daha da çok üstüne giderek oturtmaya çalışacağım.

Robota bağlamak iyidir kendim gibi bir robotlarında olduğunu öğrenmek insana kendini iyi hissettiriyor. Bende sizin gibiyim masaya oturup 3-4 saat çalışıyorum. Evet, asosyallik var bende hatta biraz fazla 3 yıldır sevgili yapmadım mesela okul dışında da fazla arkadaş çevrem yok ama IELTS den 6 alacak ingilizcem ve 95 ortalamam var. Belki şu an arkadaşlarım bana ''asosyal sayko'' diyor olabilir ama üniversite sınavı sonrası ben gülerken onlar ağlayacak bu yüzden evet 3-4 yıl eğlenemiyoruz ama o 4 yıldan sonra 40 yıl durmadan güleceğiz. Hayaller METU bakalım ne olacak.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı