Tıp mı mühendislik mi?

Boş ver sen parasina bak. Para varsa mutlu olursun yoksa olmazsin.
Bir insan sevmediği mesleğe yaparsa hem çevresine hemde kendine faydası olmaz. Ortalık okuduğu bölümle alakasız iş yapanlarla, zorla aile/çevre yönlendirmesi sonucu sevmediği işleri yapan ve mutsuz insanlar ile dolu. İnsan sevdiği işi yaparsa hem kendisi mutlu olur, hemde hizmet ettiği şirket/insan/müşteri mutlu olur.

Özellikle mühendislik için kendini sürekli geliştirmen ve atık olman lazım. Bunları yapman içinde severek okuman lazım. Her tarafta kendini geliştirmemiş işsiz mühendisler var. Rekabet çok.

Sevdiği mesleği yapan herkes deli gibi kazanıyor, gerçekten tıpı isteyerek okuyanlar da devlet hastanesinde çalışmaz çok iyi ortalamalar ile mezun olurlar ve özel hastanelerden teklif alırlar tercihleri çok iyi özel hastaneler olur aylık maaşları en az 200-300k olarak başlar veya gidip kendi kliniğini açar. Devlet hastanesinde çalışan doktorların mentali pek iyi değil uzun çalışma saatlerinden kendisi iyi değilken hastayı nasıl muayene etsin sadece serum takıp evine yollar. Benim abim mühendis tıpçılardan çok kazanıyor doktorlar kadar sürünmeden bende tıp okumadım ama yeni acilde çalışan bir doktorun maaşı ne kadar bilmiyorum muhtemelen onlardan daha çok kazanıyorumdur, kuzenim öğretmen eskiden devlette çalışıyordu şimdiyse özel ders vs. veriyor yılda 1 kez arabasını değiştiriyor sürekli sıfır araba alıyor. Babam da üniversite falan okumadı fabrikada ustaydı şimdiyse 4 evi var.

Merhaba arkadaşlar, başlıktaki gibi benim gönlümden tıp geçiyor ama mühendislikte deli paralar döndüğünü söylüyorlar, "Tıp okumayın!" vs. diyorlar. Arada kaldım açıkçası, bir fikir verebilir misiniz?

Nasıl olacak o iş. Tıp istiyorsun diye tıp mı okunuluyor. YKS ek yerleştirme ile de o dediğin bölümler olmuyor. Gerçi ek yerleştirmede bitmiştir muhtemelen.

Bu boş düşüncelerden uzaklaşıp önce o yazdığın bölümleri kazanacak puanı elde etmelisin. Diyelim 15-20klık dilime girdin. Hah o zaman bu soruları kendine sormalısın.

Bu sene baba okullar 300-500 orta /iyi tıplar 1000-1500 ve orta/alt ve vasat tıplar 2500-4000 civarı sıralama yukarı çektiler. Meslek olarak hala aslında yapılabilir değil hekimlik. Ama garanti iş koşulu var ve hep olacak. O sebepten hep rağbet görecek.

Ama bu sorunun cevabını biz değil sen vereceksin. Tıp birileri iyi dedi diye seçilecek en son ki meslek. Tıp okumayı kendin tercih etmelisin. Yoksa okuyamaz ya da kahrederek okursun. Kendim ettim kendim buldum türküsünü sen çalmalısın ki dinlediğine değsin. Birileri dedi diye asla yaklaşma. Tıp da değil sadece. Diş ve eczacılık da öyle. Hepsinin kendince sorunları ve zorlukları var. Ayrıca boün mühendisliklerinden bile mezun olsan bol para kazanma garantin yok. Sende kabızlık varsa asla bol para kazanamazsın. Prezentabl olmalısın ki sana bol ödeme yapsınlar. Ama kabız olsanda bir şekilde tıp bir bitirirsen bol ödeme alırsın.

Nasıl olacak o iş. Tıp istiyorsun diye tıp mı okunuluyor. YKS ek yerleştirme ile de o dediğin bölümler olmuyor. Gerçi ek yerleştirmede bitmiştir muhtemelen.

Bu boş düşüncelerden uzaklaşıp önce o yazdığın bölümleri kazanacak puanı elde etmelisin. Diyelim 15-20klık dilime girdin. Hah o zaman bu soruları kendine sormalısın.

Bu sene baba okullar 300-500 orta /iyi tıplar 1000-1500 ve orta/alt ve vasat tıplar 2500-4000 civarı sıralama yukarı çektiler. Meslek olarak hala aslında yapılabilir değil hekimlik. Ama garanti iş koşulu var ve hep olacak. O sebepten hep rağbet görecek.

Ama bu sorunun cevabını biz değil sen vereceksin. Tıp birileri iyi dedi diye seçilecek en son ki meslek. Tıp okumayı kendin tercih etmelisin. Yoksa okuyamaz ya da kahrederek okursun. Kendim ettim kendim buldum türküsünü sen çalmalısın ki dinlediğine değsin. Birileri dedi diye asla yaklaşma. Tıp da değil sadece. Diş ve eczacılık da öyle. Hepsinin kendince sorunları ve zorlukları var. Ayrıca boün mühendisliklerinden bile mezun olsan bol para kazanma garantin yok. Sende kabızlık varsa asla bol para kazanamazsın. Prezentabl olmalısın ki sana bol ödeme yapsınlar. Ama kabız olsanda bir şekilde tıp bir bitirirsen bol ödeme alırsın.

10.sınıfım fikir almak için dedim sadece.

10.sınıfım fikir almak için dedim sadece.
Kesinlikle arkadaş doğru söylüyor. Ben seni seneye sınava gireceğin sınava sanmıştım. Benim de her sene fikirlerim çok çabuk değişiyor. Belki çok bambaşka bir mesleği seveceksin. Kendini keşfetmeye bak, ezber bölümleri içinden gelmiyorsa, şu şunu, bu bunu diyor diye okuma bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı