Nasıl olacak o iş. Tıp istiyorsun diye tıp mı okunuluyor. YKS ek yerleştirme ile de o dediğin bölümler olmuyor. Gerçi ek yerleştirmede bitmiştir muhtemelen.
Bu boş düşüncelerden uzaklaşıp önce o yazdığın bölümleri kazanacak puanı elde etmelisin. Diyelim 15-20klık dilime girdin. Hah o zaman bu soruları kendine sormalısın.
Bu sene baba okullar 300-500 orta /iyi tıplar 1000-1500 ve orta/alt ve vasat tıplar 2500-4000 civarı sıralama yukarı çektiler. Meslek olarak hala aslında yapılabilir değil hekimlik. Ama garanti iş koşulu var ve hep olacak. O sebepten hep rağbet görecek.
Ama bu sorunun cevabını biz değil sen vereceksin. Tıp birileri iyi dedi diye seçilecek en son ki meslek. Tıp okumayı kendin tercih etmelisin. Yoksa okuyamaz ya da kahrederek okursun. Kendim ettim kendim buldum türküsünü sen çalmalısın ki dinlediğine değsin. Birileri dedi diye asla yaklaşma. Tıp da değil sadece. Diş ve eczacılık da öyle. Hepsinin kendince sorunları ve zorlukları var. Ayrıca boün mühendisliklerinden bile mezun olsan bol para kazanma garantin yok. Sende kabızlık varsa asla bol para kazanamazsın. Prezentabl olmalısın ki sana bol ödeme yapsınlar. Ama kabız olsanda bir şekilde tıp bir bitirirsen bol ödeme alırsın.