TLOU 1 abartılmış oyun

Konunun sahibi benim ve arkadaşlar çok boş yapmışsınız bunu hakaret olarak söylemiyorum insanlar TLOU 1'i beğenecek sevecek diye bir şey yok ben abartılan bir oyun diyorum sanki burada TLOU'ya küfür etmişim gibi bir algı oluşmuş herkesin kendi fikri.
"Abartılan" gibi tabirler genellikle insanlarda "Oyun berbat ama millet seviyor." algısı veriyor.

2013'te PS3 için çıkmış olan oyunu son 2-3 yıl içerisinde çıkmış oyunlarla kıyaslamak da iyiymiş. Çıktığı dönemde oynayabilseydiniz o dönem piyasayı nasıl salladığını anlardınız. Dying Light'ı TLOU serisinin yanına altına veya kenarına bile yazmam şahsen, parkur yaparak getir götürcülük oynama simülasyonu.
Oyunun amacı bu zaten. Dying lightin çıkarken "en iyi hikayeye sahip olacak" gibi bir tezi yoktu zaten? Onun bu kadar sevilmesi, bu kadar özgür ve gerçekçi olmasıydı. İlk çıktığında şahsen dying light - şimdi arkadaş yeniden gelip saçma sapan yorumlar yapar, şahsen kelimesinin Türkçe anlamı-çıktığı dönemde o zamanın üstündeydi. O kadar parkur mekaniği ile güzel bir hikayeyi harmanlayıp bol açık dünya oyunu çıkarmak bence kolay değil. Mirror edgeyi sevmesemde dying lightı çok sevmişimdir.

Oyunun amacı bu zaten. Dying lightin çıkarken "en iyi hikayeye sahip olacak" gibi bir tezi yoktu zaten? Onun bu kadar sevilmesi, bu kadar özgür ve gerçekçi olmasıydı. İlk çıktığında şahsen dying light - şimdi arkadaş yeniden gelip saçma sapan yorumlar yapar, şahsen kelimesinin Türkçe anlamı-çıktığı dönemde o zamanın üstündeydi. O kadar parkur mekaniği ile güzel bir hikayeyi harmanlayıp bol açık dünya oyunu çıkarmak bence kolay değil. Mirror edgeyi sevmesemde dying lightı çok sevmişimdir.
Ki bu arada DL1'in hikayesi de gayet okeydi yani. 2.oyundaki o garip klişe hikaye yerine bir atmosfere sokuyordu seni karakterler akılda kalıcıydı gerçekçi hissettiriyordu. Serinin gerçekten fanı olan bir insanın ikinci oyunun hikayesini seveceğini hiç sanmıyorum. Bombardıman görevi mesela çok güzeldi DL1'de.

Ki bu arada DL1'in hikayesi de gayet okeydi yani. 2.oyundaki o garip klişe hikaye yerine bir atmosfere sokuyordu seni karakterler akılda kalıcıydı gerçekçi hissettiriyordu. Serinin gerçekten fanı olan bir insanın ikinci oyunun hikayesini seveceğini hiç sanmıyorum. Bombardıman görevi mesela çok güzeldi DL1'de.
Burada gelip öznel fikrimize rağmen nesnel(!) yorum yapanlar sosyal medyanın eline düşmüş oluyor. Bir içerik üreticisi TLOU>DL1 yazıyor ve bunlar da "aynen haklısın" yorumları yapıp birbirlerini pohpohluyorlar. Öznel yorumun ne demek olduğu hakkında bir fikirleri yok keza olsaydı böyle bir tartışma çıkmazdı. Hikayenin beni etkilediğini de söylemiştim. Temelinde parkur getir-götürcülük olsada oyuna bağlanmak o kadar zor değil.

Şahsen kelimesinin kelime anlamını koyan pek zeki arkadaş, önce sen oku bence kelimenin anlamını. Bak bakayım ne demişim cümlemde. Kendi yorumumu yapmışım balıklama atlamışsın alıntı yapıp, bir de nesnel yorum falan diye boş boş devam etmişsin.

Screenshot_20250821_153243_Samsung Internet.jpg

12 yıllık oyunu yeni oynayıp üstüne bir de ondan yıllar sonra çıkmış oyunlarla kıyaslamak komedi, oyunları çıktığı dönemi ve o dönemin teknolojilerini göz önünde bulundurarak yorumlasanız keşke.

TLOU güzel oyun ve insanların neden sevdiğini anlayabilyorum. Ama şahsen ilk 2-3 saat içerisinde baygınlık geçirip bıraktım dublaja rağmen. Bunda oyunun suçu yok PC'den eskisi kadar zevk almıyorum oyun oynamaktan. Ama sonuçta 500 TL para verdim ölüm döşeğinde bile olsam beni eğlendirmesi gerekirdi.

Şahsen kelimesinin kelime anlamını koyan pek zeki arkadaş, önce sen oku bence kelimenin anlamını. Bak bakayım ne demişim cümlemde. Kendi yorumumu yapmışım balıklama atlamışsın alıntı yapıp, bir de nesnel yorum falan diye boş boş devam etmişsin.

Eki Görüntüle 2560037

12 yıllık oyunu yeni oynayıp üstüne bir de ondan yıllar sonra çıkmış oyunlarla kıyaslamak komedi, oyunları çıktığı dönemi ve o dönemin teknolojilerini göz önünde bulundurarak yorumlasanız keşke.
Konunun bütünlüğüne hakim değilsin ve okumadan yorum yapıp ahkam kesiyorsun. Cevap verdiğim arkadaş farklı bir kişi daha önceden tartışma yaşanan kişiye ithafen soylenmiş bir söz bu. Üstüne alınmam harikaymıs dostum.

Konunun bütünlüğüne hakim değilsin ve okumadan yorum yapıp ahkam kesiyorsun. Cevap verdiğim arkadaş farklı bir kişi daha önceden tartışma yaşanan kişiye ithafen soylenmiş bir söz bu. Üstüne alınmam harikaymıs dostum.
Mesajımı alıntılayarak cevap vermişsin ne yapmam gerekiyordu?

Oyunu oynadım, tamam oyun güzeldi ama bana göre Dying Light 2, Spider-Man, Black Myth: Wukong daha iyiydi. Sorunun bende olduğunu düşündüm ve incelemelere tekrar baktım; “oynadığım en iyi oyun, bundan iyisi gelmez, en iyi hikayeli oyun” gibi şeyler yazılmıştı. Tekrar başladım, bence oyunun hikayesi o kadar iyi değildi. Oyunun geneli bana göre 10/8 ya da 10/7.
Gayet normal açıkçası. Sonuçta oyunun çıkış yılı 2013 ve şimdi oynayınca çok gelişmeyen bir oynanış mekaniği var; ki neredeyse hiç gelişmiyor. Hikayesi de şu anda inanılmaz derecede klişeye kaçıyor. Yani seni gayet iyi anlıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı