TN ve VA Farkı Fazla mıdır?

182290

Kilopat
Asus PG27VQ monitörü almayı düşünüyorum fakat TN panel olması beni biraz kararsız bırakıyor, görüş açısı umrumda değil zaten karşıdan bakıyoruz monitöre. Görüntü olarak TN, VA ve IPS arasında gerçekten devasa fark var mı? Bir de VA ve IPS panellerde sanırım color banding ve ghosting gibi sorunlar oluyormuş. Benim için hatasız bir görüntü daha iyi renklerden daha önemlidir, sizce bu monitörü alayım mı?

Su monitoru cok begeniyorum hem IPS hem 1 MS.

IPS daha dogru ve canli renk verir, MS degeri normalde yuksektir fakat bu modelde 1 MS.

2k, 144hz altına düşmem. Bir de bu monitörde GTG 1ms değildir MPRT 1ms dir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoda da görüldüğü üzere bariz kalite ve performans farkı mevcuttur.

Keşke açılar da aynı olsaydı.
TN panellerde oluyor dedigin sorun dostum. Oyun oynuyorsan VA almani tavsiye ederim.
mpg27cq almayı düşünmüştüm VA panel bir monitör ama color banding sorunu varmış ayrıca bir kaç yerde VA ve IPS de olduğunu okudum bu sorunların.

@182290 paylaştığım video sizi yeterince tatmin etmediyse benzer testlere bakabilirsiniz. Bu videoda izlediğinizden bir farkı yok. Videoda monitörlerin koyulduğu masa gereği 2 monitörü dik bakış açısına maalesef sığdıramamışlar.
Bir şey daha sorayım dedim IPS ve AV panel arasında hangisi response time, blur, ghosting ve color banding alanında daha iyi? Bir de 1.07 milyar renk olması gerçekten fark eder mi? IPS panelde.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı