cagataygedik
Hectopat
IPS panel dışındaki panallerde Photoshop, After Effects, Premiere gibi uygulamalar kullanılmamalı mı?
AOC'un 24G2U model monitörü hem oyun hem tasarım için uygun mudur?Yapılabilir. Panel türü eskiden çok önemliydi. Artık panellerin türü değil sRGB ve Adobe RGB oranı önemli. Şahsen TN panel ile grafik tasarım yapıyorum.
Hem oyun oynayan hemde premiere, photoshop ve after effect uygulamalarını başlangıç seviyesinde kullanabiliyorum kendimi bu konuda geliştirmeyi düşünüyorum buna nazaran monitör tavsiye eder misiniz bütçe 1500-1600İPS dışındaki panallerin renk uzayı daha kısıtlı renk konusunda yanıltır. Aldığın render senin monitörde güzel gözükürken başka monitorde hüsran olabilir. Bu tür işlerle profesyonel olarak uğraşıyorsan kullanacağın monitorun Adobe RGB renk uzayının en az %80 i, sRGB renk uzayınında en az %99 unu karşılaması gerekir. Bu oranlarda ki renk uzayına da İPS paneller ile ulaşırsın. Ayrıca monitör kalibrasyon cihazı ile her hafta kalibre etmen gerekir. Ama sen zevk için uğraşıyorsan orta kalite bir IPS panel de işini görür.
Hem oyun için hem de tasarım için gayet uygun bir monitor.AOC'un 24G2U model monitörü hem oyun hem tasarım için uygun mudur?
Yanlış! %100 sRGB desteğine sahip TN ve IPS monitörler denedim arada ciddi fark var.Yapılabilir. Panel türü eskiden çok önemliydi. Artık panellerin türü değil sRGB ve Adobe RGB oranı önemli.
VA'da kullanılabilir fakat almışken IPS almak daha iyi olur. TN hiç bulaşmayın.IPS panel dışındaki panallerde Photoshop, After Effects, Premiere gibi uygulamalar kullanılmamalı mı?
Hem oyun için hem de tasarım için gayet uygun bir monitor.
sRGB Coverage (%): 126
Adobe RGB Coverage (%): 108
23.8" AOC 24G2U - Specifications şurdan bulmuş olsa gerek.Bu değerleri nerede buldunuz? Teknik özelliklerde yazmıyor da.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.