TN vs. VA vs. IPS

Bütçe
800

Mirac Acar

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Sarıyer
Daha fazla  
Merhabalar, Max 800 TL bütçem var .Sahibinden.com da 800 TL'ye böyle bir monitör buldum Acer 144 herz kg241 1 ms tps 23.6 inch - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com'da - 884871362 TN panel 144Hz 1ms monitör mü tercih etmeliyim yoksa VA veya IPS panele sahip sıfır 60'ya da 75 Hz monitörleri tercih etmeliyim? Genellikle FPS ve hikaye oyunları oynuyorum. Ara sıra YouTube için videolar çekip montaj Photoshop falan yapıyorum. sizce hangisini tercih etmek daha mantıklı olur?

Bilgisayarda az oyun oynayan biri olarak ve genel anlamda dizi, film izleyip internette takıldığım için VA panel tercih etmiştim, renk doygunluğundan memnunum. 75 Hz + VA panel bulabilirsen tercih edilebilir.

Samsung CF390 kullanıyorum.

VA daha iyi diyenler var. Kendi tercihine kalmış, PS ile uğraştığından IPS en iyisi olur renk canlılığı için.
Gecikme sürelerinden ve ghosting olayından dolayı demiştim. Pek vakıf değilim zaten ayrıntılara.

VA da gayet canlı renkler sunuyor. Hangisinin fiyatı uygunsa onu alın bence.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı