Tofaş Şahin veya Doğan alınır mı?

Öncelikle merhaba arkadaşlar. 2023 model Bajaj Pulsar NS 200 motosiklete sahibim. Hava şartlarından dolayı motosikleti kullanamıyorum ve ulaşım sıkıntısı çekiyorum. Bu yüzden satıp Şahin veya Doğan almayı düşünüyorum. Sizce 2023 yılında hala bu araçları almak mantıklı mı? Masraf olarak üzer mi?
Yere kar değmediği sürece motor kullanabilirsiniz aslında. Eğer illa araba istiyorsanız TOFAŞ bakmayın derim. R12 olur, Nissan Sunny olur (zor satılır ama çok kaliteli ve sorunsuzdur.), Corolla olur ama TOFAŞ çürüklerden dolayı çok üzer.

Hocam zaten motosikletim var.

Maalesef hocam, bütçe arttıramıyorum.

130.000-140.000 maksimum.

O fiyata temiz bir araba, taşrada değilseniz bulmanız zor. Metropolde böyle araçlar bulmak çok zor, 4 ay önce arkadaşa 155'e zor bulduk temiz bir araba, o da memleketten tanıdığım abimin kardeşi diye yoksa yine tavsiyede bulunmazdım. Bu arabalara bakarken tavsiye edeceğim şey yürüründen çok kaportasına bakmanız olacaktır, şimdi millet ağlayacak öyle saçma şey mi olur diye ama o arabanın yürürünü tamir ettirmeden parçaları alarak bile toparlarsın ancak kaportasına işçilik yüzünden çok büyük meblağlar söylüyorlar. 150 liralık arabaya 60 lira kaporta isteyen duydu bu kulaklar. Bu araçlar mantıksız ancak zorundaysan dediğim gibi çürüğü olmayan bir araç bulabilirsen gerisi çok büyük dert değil motoru bile daha ucuz. Youtube'da bu araçların hastaları çok, nelere dikkat etmen gerektiğini o videolardan öğrenebilirsin ayrıca baktığın parçalarda sorun olsa bile bu parça bana ne kadara mal olur? Diye bir sorup fiyat kırarak almaya odaklanabilirsin zira bu araçlar minimum 20 yıllık unutmamak gerek.

Tofaş aslında bu bütçede alınabilir ama güvenlik sistemi neredeyse yok sanayiye çok gidersin çarptığı an beyaz ışık gelebilir ama parçası ucuz ve kaliteli parçalar var modifiye edebilirsin Varex egzoz takabilirsin (önermem). Bütçeyi hafif arttırıp Renault broadway bakmanı öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı