TOGG olayı

Umarım olmaz o vergi.
Aslında düzgün yapsınlar ben o vergiyi seve seve veririm orası ayrı mesele de inse fena olmaz. Bence mesela şey yapılsa efsane olur, halihazırda şu anda Corolla 1.8 Hybrid'lerde normal ÖTV %130'ken teşvikle %80'e indiriyorlar, yani bir alt dilimine. TOGG da %60 diliminde ve bir alt dilimi %25. Benzer bir şekilde bir teşvik yapsalar 200 küsürlerden alınır o araç ki 200-300 o seviye bir araç için günümüz şartlarında bedava.

Elektrikli araçlara teşvik var diye biliyorum bir Türk yurt dışında soruyor alır mısınız diye fiyatı uygun olursa neden olmasın diyor hepsi yani her şey fiyata bağlı.
Evet öyle, fiyatı uygun olursa alırız ama bizim ülke vergi almayı seviyor her şeyden ondan ötürü ne olur kestiremiyorum.

O kimin kanalı tövbe estafurlah :D . Sesli video bile değil. İzleyemem.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videonun aynısı toog resmi kanalında da yayınlanmış. İzlemek sana kalmış. Soruyorsun ya 1 yılda fabrikada neler yapıldı işte açıklıyorlar. Görmek istemiyorsan yapacak bir şeyim yok.

Aslında düzgün yapsınlar ben o vergiyi seve seve veririm orası ayrı mesele de inse fena olmaz. Bence mesela şey yapılsa efsane olur, halihazırda şu anda Corolla 1.8 Hybrid'lerde normal ÖTV %130'ken teşvikle %80'e indiriyorlar, yani bir alt dilimine. TOGG da %60 diliminde ve bir alt dilimi %25. Benzer bir şekilde bir teşvik yapsalar 200 küsürlerden alınır o araç ki 200-300 o seviye bir araç için günümüz şartlarında bedava.
200 bin+ fiyata alınır lakin bu vergiler ile bu tür bir arabanın o civarda olacağını hiç sanmıyorum. Araçlardan vergileri çıkartınca oluşan fiyatları biliyorsunuzdur.

Devlet olarak yapıyoruz. 1 fabrika yapılamadıysa hala yıl 2050 insanlar uzaya gidiyo üçan araçlar felan bizde yerde bir milyona aldığımız alırken ağzımız açlık kokar bir şekilde sürüşümüz felan, ben istemiyorum sağ olun.
1 yılda yapılanlar yukarıda videoda anlatılıyor. Bu kolay iş değil. 2 yılda bitecek işte.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videonun aynısı toog resmi kanalında da yayınlanmış. İzlemek sana kalmış. Soruyorsun ya 1 yılda fabrikada neler yapıldı işte açıklıyorlar. Görmek istemiyorsan yapacak bir şeyim yok.

Peki neden seçim zamanına getirmeye çalışıyolar? Bu proje 2018 yıllarında başladı 5 yıldamı yapılır bir fabrika. Araç update felan daha orlara bile bakmıyorum. 1 model 1 fabrika = 5 yıl zaman vay be. Aşşırı hızlıyız :D
1 yılda yapılanlar yukarıda videoda anlatılıyor. Bu kolay iş değil. 2 yılda bitecek işte.
5. yıl oluyo 2018 de açıldı TOGG

200 bin+ fiyata alınır lakin bu vergiler ile bu tür bir arabanın o civarda olacağını hiç sanmıyorum. Araçlardan vergileri çıkartınca oluşan fiyatları biliyorsunuzdur.
Bence teşvik olursa olacak. Sadece pili bilmem şu kadar diyorlar, bir elektrikli aracın senaryoya göre zaten maliyetinin yarısından fazlası pili. Herkes hala ICE kafasında olduğu için pili bu kadarsa kendisi milyonlar olur diyor ama yanlış.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı