TOGG olayı

Yorumların çoğu sanki başka ülke vatandaşları tarafından yazılmış gibi.
Aksini söylemedim.
İnsanların "milli uçağımız göklerde" gibi söylemlerden sonra önyargılı olmasında bir tuhaflık yok. Geçmişte vaad edilip de yapılanları oranlarsak büyük farkla yapılmayanlar baskın çıkar. Bundan dolayı da karşı fikirdeki insanları "başka ülke vatandaşı" olmak gibi bir şeyle suçlaman gereksiz.
 
Yorumların çoğu sanki başka ülke vatandaşları tarafından yazılmış gibi. Laf olsun diye konuşan muhalefet gibi her gelişim eleştiriliyor. İsteniyor ki gelen iktidar yerinde saysın, ülke gelişmesin, sonraki seçimde oy kaybetsin. Olan da yine bize oluyor. Koltuktakiler hep aynı. Eleştirilecek o kadar şey varken dışa bağımlılığı azaltan şeyleri bırakın da yapılsın.
Yerli araç konusunda beni endişelendiren şey kamuya verilecek araçların, değerinin çok üzerinde fiyata alınması. Bunun dışında umarım tamamlanır da biraz olsun iyi şeyler görürüz.
Ortalama bir vatandaşın satın alamadığı araç mı "gelişim" oluyor? Dışa bağımlılığın azalması için sizin benim gibi insanların yerli üretime yönelebilmesi lazım. Türkiye'de şu an 300k milyoner var. Bu ülke 300k insana hitap ettiğinde mi şahlanacak, dışa bağımlılığı azalacak? Doğruya doğru, yanlışa yanlış demek çok zor değil. Yerli otomobilin formülü belli. Lüksten uzak ve çoğu kesmin çok zorlanmadan alabileceği bir araç olmalıydı.
 
2011 yılından beri yerli araba çıkıyor :D yersen tabii, geçin kardeşim bunları önce ekonomiyi düzeltip milletin karnını doyursunlar arabaymış :D güzel bir söz vardır ayranı yok içmeye atla gider sıçmaya diye o misal bu
 

Geri
Yukarı