Topladığım sistem hakkında düşünceleriniz nedir?

A7IEN

Centipat
Daha fazla  
Herkese öncelikle selamlar ve iyi forumlar dilerim.
Bugün topladığım bilgisayar özelliklerine yorumlarınızı merak ettim.
Anakart: MSI B450-A PRO Max.
İşlemci: AMD Ryzen 5 3500X.
Ekran kartı: Sapphire RX580 Nitro+ 4 GB.
RAM: Corsair Vengeance 8x2 3200MHz.

Asıl merak ettiğim performans olarak düşünceniz ne? 3 gün içinde elimde olacaklar.
Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciyi R5 3500X yerine daha r 5 3600 veya başka bir işlemci alınıp ekran kartını 8 GB veya @16986 de dediği gibi GTX 1650 alınabilir.

Ekran kartı böyle bu tür sistemler için biraz düşük kalmış. Bir de kasayı dikkatli seç geniş olsun şayet anakart da küçük bir anakart değil ATX ebat. Benim bütçem dar olsaydı işlemciyi R5 2600 yapıp ekran kartını GTX1660ti yapardım. Alacağın performans çok daha yüksek olurdu.

Emin olmamakla beraber işlemci ve ekran kartı yüzünden darboğaz sorunu yaşama ihtimalin var.
Öyle bir ihtimal söz konusu değil.

İşlemci Ryzen 5 3600, ekran kartı GTX 1650 Super alınabilirdi.
Daha işlemci almadım ama neden 3500x yerine 3600 önerdiğinizi anlamadım? Oyunlarda tek çekirdek performansı daha iyi diye biliyorum açıklarsanız sevinirim. Ayrıca ekran kartını 2ci el olarak 800 liraya aldım dediğiniz ekran kartı kaç para ve bundan artısı nedir?
Ekran kartı böyle bu tür sistemler için biraz düşük kalmış. Bir de kasayı dikkatli seç geniş olsun şayet anakart da küçük bir anakart değil ATX ebat. Benim bütçem dar olsaydı işlemciyi R5 2600 yapıp ekran kartını GTX1660ti yapardım. Alacağın performans çok daha yüksek olurdu.

Öyle bir ihtimal söz konusu değil.
İşlemciyi almadım daha ancak 3600 ile 3500x arasında ki fark ne ve neden nitro plus gtxlerden kötü müdür

Daha işlemci almadım ama neden 3500X yerine 3600 önerdiğinizi anlamadım.
Çünkü aralarındaki fiyat farkı çok az ve 3600 daha iyi. 3500X, 6 çekirdek ve 6 iş parçacığına sahipken 3600, 6 çekirdek ve 12 iş parçacığına sahip. Çekirdek performansı olarak da biraz daha iyi.

Ayrıca ekran kartını 2. el olarak 800 liraya aldım.
Fena değil o zaman, umarım sıkıntısız kullanırsınız.

Çünkü aralarındaki fiyat farkı çok az ve 3600 daha iyi. 3500X, 6 çekirdek ve 6 iş parçacığına sahipken 3600, 6 çekirdek ve 12 iş parçacığına sahip. Çekirdek performansı olarak da biraz daha iyi.

Fena değil o zaman, umarım sıkıntısız kullanırsınız.
AMD RYZEN 5 1600 AF nasıl sizce güncel bir işlemci 12 nm ayrıca
Anakart olarak Gigabyte B450M SH2, işlemci olarak Ryzen 5 3600 ve ekran kartı olarak 1650 Super alsaydınız daha dengeli ve performanslı bir sistem olurdu.
O dediğiniz anakartı arkadaşım önerdi ancak Ram frekans hızı düşük ve 2 ram slotu var rtx 1650 Super diyorsunuz da benim yetmedi oraya 😊

AMD RYZEN 5 1600 AF nasıl sizce güncel bir işlemci 12 nm ayrıca
Yukarıda önerdiğim R5 2600 ile neredeyse aynı güçte. Az biraz fark var bak iyi keşfetmişsin. Onunla beraber direk 1660ti ikilisini de yapabilirdin cidden ekran kartını düşük tutmuşsun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı