Tor Ağı Hakkında Yanlış Bilinenler

En iyisi kullanmamak yani.
Kullanılabilir duruma göre. İş paranoyaya varacak olursa sanal makineye kurulacak VPN sonra onun da başka bir VPn’e aktarılması ondan sonda Sock4-5 proxy’ler var HTTPS’den daha güvenli veya yukarıda arkadaşın dediği gibi Obfs köprüleri vs var yani alacağınız önlemler size kalmış.
Ve bu bütün anlattığım hatta bunun kat ve kat fazla gizlilik önlemlerini almış NSA tarafından aranan bir adam üye olduğu deep web forum sitesindeki çok basit bir açık yüzünden yakalanmıştı mesela:D Adam profil fotoğrafını değiştirdiği için yakalanmıştı çünkü forum sitesi profil fotoğrafının değiştirilmesi esnasında adamın kendi bilgisayarının IP’sini açık etmiş:D
Yüzde yüz anonimlik diye bir şey yok maalesef.
 
Zaten illegal işler yapmak isteyenler çoğunlukla kendi tasarladıkları ağları kullanıyorlar. Tor aslında o kadar da anonim değil.
Aslinda bu degil. Kotu insanlar Tor olmasa da kotuluklerini yapiyorlar. Daha fazla paraya ve zaman sahipler, genellikle teknik bilgileri daha yuksek, gruplasabilirler vs. Ama Tor'u sansurden ya da gozetimden kacmak icin -hatta hayatta kalmak icin- kullanan insanlar da var ve sayica daha cok oldugu biliniyor. Tor'u ellerinden alirsak tek zarar gorecek olanlar iyi insanlar olacaktir.
 
Kullanılabilir duruma göre. İş paranoyaya varacak olursa sanal makineye kurulacak VPN sonra onun da başka bir VPN'e aktarılması ondan sonda SOCK4-5 Proxy'ler var HTTPS'den daha güvenli veya yukarıda arkadaşın dediği gibi Obfs köprüleri vs var yani alacağınız önlemler size kalmış.
Ve bu bütün anlattığım hatta bunun kat ve kat fazla gizlilik önlemlerini almış NSA tarafından aranan bir adam üye olduğu Deep web forum sitesindeki çok basit bir açık yüzünden yakalanmıştı mesela:D Adam profil fotoğrafını değiştirdiği için yakalanmıştı çünkü forum sitesi profil fotoğrafının değiştirilmesi esnasında adamın kendi bilgisayarının IP'sini açık etmiş:D
Yüzde yüz anonimlik diye bir şey yok maalesef.

Profil fotoğrafı değiştirmek bile bizi açık ediyor yani.
 
İnternette bu kadar anonim kalma uğraşınıda anlamıyorum. Bir insan internette ne yapıyorda bu kadar anonim kalmaya çalışıyor olabilir? Ben aksine anonim kalınabilir olmanın zararlı olduğunu düşünüyorum.

Hayatını boşa harcıyor bence gizliliğe önem verebilirsin ama anonim olmak boş bir şey bence.
 
Profil fotoğrafı değiştirmek bile bizi açık ediyor yani.
Bizi degil. Olay su:

Tor uzerinden yayin yapan .onion bir site var. Polis de sunucunun adresini ogrenmek istiyor. Bazi forum yazilimlarinda profil fotografi yuklerken link ile de yukleyebiliyorsun mesela hizliresim linki vererek. Polis de IP grabber ile bir avatar yukluyor ve sunucuyu iyi yapilandirmadiklarindan sunucu fotografa Tor uzerinden olmayacak sekilde erisip cekiyor ve asil IP'sini aciga veriyor.

Tor kullanarak yakalananlari arastirirsaniz gorursunuz cogu Tor kullanicisi deanonimizasyon saldirilariyla degil kendi opsec hatalariyla yakayi ele veriyorlar.
İnternette bu kadar anonim kalma uğraşınıda anlamıyorum. Bir insan internette ne yapıyorda bu kadar anonim kalmaya çalışıyor olabilir? Ben aksine anonim kalınabilir olmanın zararlı olduğunu düşünüyorum.
Komik kedi videolari izlemek icin kullaniyom ben.
 

Geri
Yukarı