Toshiba, Dell gibi üreticilerin AMD Ekran Kartalarını AMD'den Güncelleme

Burak C.

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

Technopat forumuna yeni üye oldum, konunun varlığını araştırdım fakat bulamadım.

Toshiba, Dell gibi firmaların laptoplarını kullanan arkadaşlar bilirler; üreticiler bir süreden sonra ekran kartlarını güncellemeyi bırakıyorlar ve "sistemin ısınmasına yönelik iyileştirmelerin yapıldığı" gerekçesiyle AMD de yeni sürücülerin bu üretici şirketlerin elden geçirdiği şekilde kurulmasını şart koşuyor.

Bu noktada örneğin benim kullandığım Toshiba dizüstü PC'de bulunan ATI Mobility Radeon HD 5470 ekran kartı (512MB) için yanlış görmemişsem yeni sürüm 13.lerde. Toshiba'nın en son yaptığı güncelleme 8.sürüm için (2011).

64bit Win.8 kullanıyorum ve merak ettiğim, AMD'nin sayfasından indireceğimiz sürücüleri hata ile karşılaşmadan (normalde kurulumun hemen başında Toshiba'nın sürücüsünü indir, bu sana yaramaz hata mesajını veriyor) ve kurduktan sonra sıkıntı yaşamadan kullanabilmenin bir yolu var mı?

Aşırı ısınma ise sorun, zaten PC yıllandıkça içinde biriken tozlardan dolayı alet olabildikçe ısınıyor ve ben de bu yüzden orta-üzeri bir fan aldım.

Şimdiden teşekkürler.

AMD sitesindeki en son Mobility Beta sürücüsünü sorunsuz yükleyebilmen gerek (önce eski sürücüyü sil ve işletim sistemini 8.1 64 Bit yap ) ama AMD her zaman sürücü konusunda kullanıcıları süründüren bir firma oldu.

• Her daim rezalet sürücüler.
  • Sürekli Beta sürümler.
  • .Net isteyen bir Catalyst Control Center.
  • Hiçbir zaman çalışmayan bir değiştirilebilir grafikler
  • Mobilde yetersiz destek
  • Yazılıma öne veriyoruz deyip GeForce Experience yerine Raptr'ı alıp çakmak
Kısacası AMD Mobil GPU'un mu var derdin var kardeşim. O yüzden AMD Mobil GPU açık ve net bir şekilde önermiyorum.

Selam Recep,

Çok teşekkürler hızlı cevabın için, Toshiba'nın forumlarında dahi yetkililerin bu konuya cevap vermemesinden dolayı epey bir kan bağlamıştı gözlerim interneti taramaktan.
Maalesef AMD ekran kartını kullandıktan sonra senin dediğin gibi Mobil platform için önerilmeyecek bir ürün olduğunu anlamak zorunda kaldım.

GeForce Experience tespitine de katılıyorum, zaten Raptr kullanan nesli kandırmaya çalışmaları apayrı bir olgu.

Driver'i yüklemeye çalışıp, aldığım sonuçları burada paylaşırım.

Tekrar teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı