Toshiba-L750 Bilgisayara Windows Kurulmuyor

an0n1m38

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar.
Ben bir bilgisayar öğretmeniyim ve az çok bu işten anlarım yani direk başlığa bakıp dalga geçmeyin.

Bizim arkadaş Toshiba-L750 modelli bilgisayarına hard reset yapmış (Windows 8'de kulaklık sorun çıkartıyordu, jacka takınca sistemi donmuş.) ve sonrasında sistem hatası ile karşılaşmış. Bilgisayara format atmak istediğinde ise,
Diski seçip, ileri diyerek "kur"a geçiyor, ama "kur"daki adımlardan en sonuncu olan "hazırlanıyor" hiç sonlanmıyor (10 saat beklettik.)

Denediğimiz yöntemler:
  • USB ve DVD ile BOOT etme
  • Bütün bölümleri silip yeni bölüm oluşturma
  • BIOS ayarları sıfırlandı
  • Linux, Pardus 2013 KDE sürümü denendi. (Ne hikmetse, diske kur dediğimizde bilgisayar donuyor.)

+Hirens kullanarak Mini Linux açılıp işlem yapılabiliyor. (Donanımlarda sorun yok gibi gözüküyor, HDD de sağlam duruyor.)
+Ayrıca format sırasında bir donanımın takılı olmamasına da dikkat edildi.

Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende bu ihtimali düşündüm fakat mini linux u açtığım zaman hdd nin içeriğine ulaşabiliyoruz. Hatta bütün bölümleri biçimlendirmeden önce önemli dosyaların yedeklerini de aldık. Bu durum mevcutken hdd nin teknik bir sorunu olma ihtimali yoktur diye düşünüyorum.

Hocam merhaba benzer bir durum benimde basıma gelmisti ancak ben farkli bir windows iso su kullanarak çözmüstüm. Baska iso dosyalarini indirip flas diske kurup tekrar denemenizi tavsiye ederim.

MSDN sürümü ultimate 8.1, embeded 8.1, ultimate w7 hatta xp sp2 bile denedim :). Ama onlardada benzer problemler yaşıyorum.

Muhtemelen harddiskte bad sector oluşmuştur. Tarama yapın veya harddiski ikiye bölün, böldüğünüz 2.bölüme windows kurmayı deneyin.

Dediklerinizi yapmaya çalıştım. Elimdeki hirens setinde hdtune yoktu, "dlc utilities boot 2015" adlı bir bakım aracı indirerek hard disk i tarattırm ve bazı bad sector ler buldu. Repair et dedim fakat pek bir etkisi olmadı, bu konuda ne yapabilirim. Ayrıca "metehan55" senin dediğinide yaptım (hdd ikiye bölüp 2. kısma yüklemeyi denedim) ama yine aynı sonuçsuzlukla burun buruna geldim.

Sonuç olarak bu bad sector e en iyi müdahaleyi nasıl yapabilirim ???

Dediklerinizi yapmaya çalıştım. Elimdeki hirens setinde hdtune yoktu, "dlc utilities boot 2015" adlı bir bakım aracı indirerek hard disk i tarattırm ve bazı bad sector ler buldu. Repair et dedim fakat pek bir etkisi olmadı, bu konuda ne yapabilirim. Ayrıca "metehan55" senin dediğinide yaptım (hdd ikiye bölüp 2. kısma yüklemeyi denedim) ama yine aynı sonuçsuzlukla burun buruna geldim.

Sonuç olarak bu bad sector e en iyi müdahaleyi nasıl yapabilirim ???

Bende bad sector sorunu yaşadım. Harici disk kutusuna harddiski takıp başka bir pc ye bağladım. Hard format attım. 17 saat sürdü 750gb hard diskti benimki. Sonrasında hiç bad sector kalmadı ama bu sefer de harddisk çok sesli çalışmaya başladı. Bence imkan varsa harddisk değiştirmek en mantıklısı yoksa dediğim gibi hard format.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı